Selidbe kancelarija – Posao za profesionalce!

Preseljenje u novi poslovni prostor je isto tako zahtevan proces kao i preseljenje u novi dom. Imate veliki, glomazan nameštaj, elektroniku koju je teško spakovati i nekoliko prostorija vrednih sitnica za spakovanje. I obično, nema puno vremena da se sve završi. Premeštanje kancelarije zahteva mnogo posla, bez obzira na veličinu vaše kompanije.

0
1008
Selidbe kancelarija

Selidbe kancelarija nisu nimalo jednostavan zadatak. Prema tome, ovaj posao uvek bi trebalo prepustiti profesionalnim rukama.

Preseljenje u novi poslovni prostor je isto tako zahtevan proces kao i preseljenje u novi dom. Imate veliki, glomazan nameštaj, elektroniku koju je teško spakovati i nekoliko prostorija vrednih sitnica za spakovanje. I obično, nema puno vremena da se sve završi (ne možete tačno da zatvorite sve “operacije“ na nedelju dana da biste sredili stvari). Premeštanje kancelarije zahteva mnogo posla, bez obzira na veličinu vaše kompanije.

Ako sledite naše savete, posao preseljenja kancelarije ili poslovnog prostora biće daleko jednostavniji i brži proces.

Počnite sa planiranjem selidbe kancelarija rano

Morate rano započeti proces planiranja, razlučujući ko će šta raditi, kako će to raditi i kada će to biti urađeno. U suprotnom, možda ćete doći u situaciju da sve ostane nespremno za selidbu, a niko ne želi da bude u kancelariji cele noći i baca heftalice u kutiju ili pokušava da smisli kako da pripremi desetak ogromnih štampača za transport. Zar ne?

Pored planiranja kako ćete sve pripremiti za dan selidbe, takođe vam je neophodan i plan celokupnog procesa selidbe.

Selidbe kancelarijaNije loša ideja osmisliti nacrt da biste utvrdili raspored kancelarije i starog prostora, kao i kako će se ono uklopiti u novi prostor.

Verovatno ćete morati da odvojite najmanje nekoliko meseci da biste efikasno planirali preseljenje kancelarije i nekoliko meseci da biste zapravo sve postavili i pripremili za rad. I ne zaboravite da unapred planirate i budžet koji je neophodan za selidbu vaše kancelarije – važno je da znate koliko novca morate da potrošite.

Dakle, priprema i planiranje su veoma važni. Ipak, angažovanje prave i pouzdane agencije je možda i važniji korak.

Angažujte proverenu i sigurnu agenciju za selidbe kancelarija

Uvek preporučujemo da istražite profesionalne kompanije za selidbe, pre nego što rezervišete selidbu. Pošto selidba kancelarije može da bude veoma skupa, neophodno je da vaše istraživanje agencije bude potpuno. Stoga, ne trošite vreme, već krenite odmah!

Ako imate budžet za to, planirajte da angažujete kompaniju za selidbe sa kompletnom uslugom – ona ​​će obaviti celokupno pakovanje za vas, kao i utovar, istovar i raspakivanje. Raspitajte se za preporuke kompanija za selidbe koje imaju iskustva sa preseljenjem kancelarija, jer ćete želeti da budete sigurni da angažujete samo kompaniju sa dokazanim uspehom u ovoj oblasti.

Proverena agencija, kao što je agencija Atom iz Beograda, uvek će ponuditi i dolazak u vašu kancelariju, kako bi se video i proverio obim posla koji predstoji. Na taj način, agencija će vam saopštiti i kolika će biti cena selidbe.

Veoma je važno da proverite i online prezentaciju agencije za selidbe, s obzirom na to da agencije koje su renomirane uglavnom redovno ažuriraju svoj sajt, kao i informacije koje možete pronaći na njemu.

Vodite računa o pravilima poslovne zgrade u koju selite vaše poslovanje

Osim ako vaša kompanija nije vlasnik zgrade iz koje se selite ili u koju se useljavate, moraćete da se raspitate oko svih pravila oko preseljenja.

Može se desiti da vam je dozvoljeno da se selite samo van radnog vremena (uglavnom vikendom) ili da morate da podnesete poseban zahtev za korišćenje servisnog lifta. Uzimajte ova pravila od menadžmenta zgrade, jer će to diktirati logistiku dana selidbe.

Dakle, ne uzimajte ovo zdravo za gotovo, s obzirom da itekako može imati uticaja na celokupan tok selidbe vaše kancelarije.

Osim toga, bolje je da počnete da ažurirate dokumente sa svojom novom adresom što pre. Prema tome,  naručite nove vizit karte, memorandume, koverte i slično odmah kada saznate svoju novu adresu. Obavezno obavestite i svoje klijente, posebno ako vam redovno šalju određene pakete i slično. Mnogo je bolje da imate sve svoje ažurirane dokumente pri ruci pre selidbe nego da rizikujete da danima ili nedeljama ostanete bez njih u novom prostoru.

Selidbe kancelarijaDakle, selidba poslovnog prostora i kancelarija nije jednostavan zadatak. Stoga, uvek bi ga trebalo prepustiti profesionalnim rukama. Selidbu kancelarije za vas može obaviti agencija Atom iz glavnog grada naše države.