Selidbe klavira – Poduhvat za profesionalce!

Agencija Atom iz Beograda nudi vam usluge selidbi u Beogradu, Srbiji, kao i u inostranstvu. Osim selidbi domaćinstava, poslovnih prostora i kancelarija, naša agencija može vam pomoći i prilikom selidbi klavira i drugih vrsta specijalnih tereta.

0
1065
Selidbe klavira

Selidbe klavira zaista su delikatan posao. Zahtevaju posedovanje određene mehanizacije, stručnost i iskustvo agencije koja vrši preseljenje.

Klavir je muzički instrument koji je izuzetno skupocen i dragocen. Stoga, njegovo prenošenje sa stare na novu lokaciju zahteva dosta pažnje i obazrivosti, ali i stručnost. S obzirom da ga nije jednostavno preneti sa jednog mesta na drugo, vodite računa kome poklanjate poverenje selidbe vašeg klavira.

Zbog njegovih dimenzija i težine koja iznosi nekoliko stotina kilograma, neophodno je napraviti adekvatan plan selidbe klavira. Osim toga, treba voditi računa o gotovo svakom aspektu ovako delikatne selidbe – angažovati dovoljan broj radnika, paziti na to koju ambalažu koristite i biti izuzetno obazriv prilikom utovara i istovara klavira.

Naročito je važno voditi računa o samom prevozu klavira na novu lokaciju kada se to čini u gradovima kao što je Beograd, zbog velikih gužvi, prometnih i uskih ulica i ostalih spoljašnjih faktora.

S obzirom na to da su selidbe klavira veliki posao, dobro je znati kako da se na vreme pripremite. I na ovakve selidbe može se primeniti dobro poznata izreka – Dobra priprema je pola obavljenog posla!

Prema tome, predstavljamo vam celokupan plan selidbe muzičkog instrumenta kao što je klavir, kako biste znali šta od selidbe možete da očekujete.

Pakovanje klavira pre selidbe

Pre nego što se izvrši selidba klavira, važno je izvršiti adekvatnu pripremu ovog instrumenta. Pre svega, mislimo na pravilno pakovanje klavira.

Selidbe klaviraKao prvi korak u pripremi klavira za selidbu navodi se zatvaranje i zaključavanje poklopca, kako bi se sprečilo otvaranje tokom transporta. Na taj način izbegavaju se i moguća oštećenja klavirskih ključeva. Ukoliko ne postoji brava na poklopcu, neophodno je da ga dobro obmotate, kako biste osigurali položaj poklopca.

Ambalaža za selidbe klavira je takođe veoma bitna. Uvek birajte kvalitetan i izdržljiv materijal ambalaže u koju ćete spakovati vaš klavir. Klavir možete umotati u pucketavu foliju, s obzirom na to da će ona pružiti najbolju zaštitu i najbolju apsorbciju tokom transporta. Osim toga, vaš dragoceni klavir možete umotati koristeći debelu ćebad. Vodite računa da svi uglovi klavira budu dobro zaštićeni i da je vaš umotani klavir pričvršćen trakom za pakovanje. Traku za pakovanje koristite samo kako biste pričvrstili ambalažu, nikako sam klavir. Ukoliko dođe u kontakt sa klavirom, ova traka može oštetiti njegovu površinu.

Ćoškove i uglove klavira možete dodatno obezbediti kartonom i obmotati ih streč folijom. Ne štedite na ambalaži za pakovanje klavira, s obzirom na to da je ona ta koja štiti vaš klavir tokom prevoza.

Utovar, istovar i prevoz klavira

Selidba klavira zahteva i posebnu obazrivost prilikom utovara u prevozno sredstvo kojim se vrši preseljenje. Selidba klavira kombijem zahteva da se klavir posebno učvrsti unutar prostora, kako se ne bi pomerao u toku transporta.

Kada govorimo o prevozu klavira, i o ovom aspektu se mora voditi računa. Vešti vozači agencije za selidbe znaju način vožnje i na šta bi trebalo da obraćaju pažnju kada prevoze ovako skupocen teret.

Istovar klavira takođe mora biti posebno planiran. Vodite računa da se na novoj lokaciji ne nalaze nikakve prepreke za bezbedan istovar klavira i unošenje u novi prostor.

Selidbe klavira – Poverite svoj klavir proverenoj agenciji

Kako biste bili sigurni da će celokupna selidba klavira biti uspešna, neophodno je odabrati pravu i pouzdanu agenciju.

Selidbe klaviraAgencija Atom iz Beograda nudi vam usluge selidbi u Beogradu, Srbiji, kao i u inostranstvu. Osim selidbi domaćinstava, poslovnih prostora i kancelarija, naša agencija može vam pomoći i prilikom selidbi klavira i drugih vrsta specijalnih tereta.

Plan selidbe agencije Atom uključuje pakovanje stvari, montažu i demontažu nameštaja, utovar i istovar stvari, kao i besplatnu procenu cene selidbe.

Za više informacija o uslugama agencije Atom, u svakom trenutku možete ih kontaktirati i raspitati se o svemu što vas zanima.