Opšti uslovi korišćenja

Dobrodošli na Trendy portal. Trendy portal vam omogućava korišćenje usluga i sadržaja svog portala koje je podložno niže navedenim Uslovima korišćenja. Uslovi korišćenja primjenjuju se na sve sadržaje i usluge Trendy.rs portala.

Korišćenjem bilo kojeg dela trendy.rs portala kao i svih njegovih delova i podsajtova SEO Team d.o.o. (u nastavku samo trendy.rs) smatra se da su korisnici upoznati s ovim uslovima i svim rizicima koji nastaju iz korišćenja ove web stranice i da prihvataju da koriste sadržaj ove web stranice isključivo za ličnu upotrebu i na sopstvenu odgovornost.

Autorska prava

Trendy.rs polaže autorska prava na sve svoje sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kojeg dela portala, bez dozvole vlasnika autorskih prava, smatra se kršenjem autorskih prava trendy.rs portala i podložno je tužbi.

Pravo na izmene sadržaja i usluga

Trendy.rs portal zadržava pravo promene, ukidanja (privremenog i trajnog) bilo kojeg sadržaja ili usluge na portalu bez obaveze prethodne najave.

Linkovi na druge web stranice

Tredny.rs portal sastoji se od sopstvenih sadržaja, sadržaja partnera i oglašivača, besplatnih sadržaja, sadržaja kreiranih od strane posetilaca, kao i linkova ka spoljnim veb stranama.

Sve sadržaje trendy.rs portala koristite na sopstvenu odgovornost i trendy.rs ne može se smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korišćenjem.

Poslovni odnos između posetilaca i oglašivača na i van trendy.rs portala isključivo je stvar poslovnog dogovora posetilaca i oglašivača. Trendy.rs ne snosi odgovornost ni za kakvu štetu nastalu oglašavanjem na svom portalu.

Zaštita privatnosti

Tredndy.rs portal poštuje privatnost svojih korisnika i posetilaca portala. Podatke o korisniku tredny.rs neće davati na uvid trećoj strani osim u slučaju kada je takva obaveza regulisana zakonom.

Tredny.rs može u skladu sa zakonom da prikupi određene podatke o korisnicima dobijene tokom korišćenja portala (isključivo podaci o računaru i podaci o Internet provajderu). Ove podatke trendy.rs koristi kako bi imao informacije kojima bi poboljšao portal i njegove sadržaje dodatno usmerio i prilagodio publici koja ga posećuje.

Trendy.rs se obavezuje da će čuvati privatnost korisnika portala, osim u slučaju teškog kršenja pravila trendy.rs portala ili nezakonitih aktivnosti korisnika.

Obaveze korisnika

Korisnicima trendy.rs portala strogo je zabranjeno:

  • objavljivanje, slanje i razmena sadržaja koji krše postojeće srpske i/ili međunarodne zakone, sadržaja koji je uvredljiv, vulgaran, preteći, rasistički ili šovinistički kao i štetan na bilo koji drugi način,
  • objavljivanje, slanje i razmena informacija za koje posetilac zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korišćenje moglo naneti štetu drugim korisnicima,
  • lažno predstavljanje, odnosno predstavljanje u ime druge pravne ili fizičke osobe,
  • manipulisanje identifikatorima kako bi se prikrilo poreklo sadržaja koji se objavljuje ili šalje putem usluga trendy.rs portala,
  • objavljivanje, slanje i razmenu sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom,
  • objavljivanje, slanje i razmena neželjenih sadržaja korisnicima bez njihovog pristanka ili traženja, ili putem obmane,
  • svesno objavljivanje, slanje i razmena sadržaja koji sadrži viruse ili slične datoteke ili programe napravljenje u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg softvera i/ili hardvera i telekomunikacione opreme,
  • prikupljanje, čuvanje i objavljivanje ličnih podataka drugih posetilaca portala i korisnika.

Pravila komentarisanja

Komentari objavljeni na portalu trendy.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentisanja.

Za sve komentare objavljene pod pojedinim korisničkim imenom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi. Trendy.rs ne može se smatrati odgovornim za eventualnu štetu nastalu na taj način.

Izmene uslova korišćenja

Trendy.rs zadržava pravo izmene ovih uslova korišćenja u bilo kojem trenutku i neće biti odgovoran za moguće posledice proizašle iz takvih promena. Navedene promene stupaju na snagu objavljivanjem na ovim internet stranicama.