TOP 4 trika: Kako da sagoriš više kalorija na treningu

S obzirom na to da trening traje kratko te da je to poslednja stvar na koju mislite tokom leta, svi tražimo načine kako maksimiramo učinkovitost treninga.

0
1177
Sagorevanje kalorija
Foto: Shutterstock

Bez obzira jeste li novi u svetu vežbanja ili ste iskusni posetitelj teretane, svoje vežbe uvek možete učiniti učinkovitijim.

U nastavku možete pronaći 4 jednostavna načina kako da ubrzate svoje ciljeve i sagorite 60% više kalorija u svakoj vežbi. Najbolje od svega je to što su ovi potezi lagani i deluju tako da ubrzaju metabolizam, pa ćete tokom dana sagoreti dodatne kalorije, čak i dok spavate.

Dodajte malo težine

Kako biste povećali sagorevanje kalorija, ne radi se o broju ponavljanja, već o težini tegova kojima vežbate.

Oni koji koriste teže bućice sagorevaju oko 25% više kalorija.

Teži tegovi prouzrokuju veću razgradnju proteina u mišićima, tako da vaše telo mora potrošiti više energije za obnavljanje i oporavak, te se tako stvara mišićno tkivo.
Vežbanje s velikim tegovima povećava metaboličku stopu uspavanosti vežbača, broj kalorija sagorenih tokom noći -za gotovo 8 posto, što je dovoljno da izgubite oko 5 kilograma u godini, čak i ako niste učinili ništa drugo.

Hladna voda

Boca hladne vode iz frižidera može vas opskrbiti energijom tokom vežbanja u toplom prostoru ili za vreme leta.

Jedna studija otkrila je da su vežbači koji su pili rashlađenu vodu radili oko 25% duže od onih koji su konzumirali istu količinu toplije vode.

Sagorevanje kalorija
Foto: Shutterstock

Ispijanje ohlađene vode pre i za vreme vežbanja može vam pomoći da snizite telesnu temperaturu. Takođe, povećaćete energiju za maksimalno sagorevanje kalorija.

Uključite slušalice

Muzika je savršen način za podizanje energije.

Vežbanje tokom kojeg slušate svoje omiljene pesme može vam pomoći da napravite i do 20% duži trening i da sagorite više kalorija.

Muzika blokira umor, stvara osećaj povećanja energije i pomaže vam držati korak sinhronizujući vaše pokrete.

Ne preskačite istezanje

Istezanje održava mišiće fleksibilnima i pomaže ih pripremiti za vežbanje, te oporaviti od napora nakon istog.

Ako preskočite istezanje nećete dobiti gotovo nikakve koristi od vežbi i treninga s otporom. Istezanje vam pomaže da se slobodno krećete tokom aerobne vežbe. Takođe, omogućava vašim mišićima da jačaju i pomaže da mišići budu dugotrajni i vitkiji.

Ostavite odgovor

Molimo vas unesite vaš komentar!
Molimo Vas da unesete ime ovde