Kupovina veš mašine na rate

S obzirom da danas na tržištu postoji mnoštvo modela različitih proizvođača kupovina veš mašine na rate nije nimalo jednostavna. Zbog toga vam dajemo savete kako da izaberete model koji vama odgovara.

0
1169
Kupovina veš mašine na rate

Kupovina veš mašine na rate olakšaće vam nabavku željenog modela.

Ljudi su od davnina uz pomoć ručnih alata prali veš, ali se prva verzija veš mašine pojavila tek 1767. godine. Konstruisao ju je nemački naučnik Jakob Kristijan Šefern. Dve decenije kasnije usledila je inovacija u tehnologiji tako da je mašina za pranje veša dobila bubanj sa žlebovima kao pomoć u trljanju odeće.

Početkom 19. veka pojavile su se mehaničke veš mašine, da bi vek kasnije nastali električni modeli, što je dovelo do otvaranja perionica za veš 1934. godine. Međutim, već nakon 3 godine Bendix Home Appliances, deo kompanije Avco, predstavila je prvu automatsku mašinu za pranje veša namenjenju kućnoj upotrebi.

S obzirom da danas na tržištu postoji mnoštvo modela različitih proizvođača kupovina veš mašine na rate nije nimalo jednostavna. Zbog toga vam dajemo savete kako da izaberete model koji vama odgovara.

Kupovina veš mašine na rate prema kapacitetu

Sve mašine za veš se dele prema načinu punjenja na front-load i top-load. Modeli na kojima se otvor nalazi napred (front-load) su ekonomičnije i lakše za održavanje, ali zauzimaju više prostora. U proseku, dolaze sa širinom od 50 cm do 60 cm.

Za razliku od njih, mašine sa punjenjem odozgo, tzv. top-load su manjih dimenzija – od 40 cm do 50 cm širine, pa su idealne za manja kupatila, kada je potrebno uštedeti svaki deo prostora. Imajte u vidu da način punjenja ne utiče na kvalitet pranja veša.

Kupovina veš mašine na rateKapacitet, tj. zapremina bubnja se kreće između 5 i 11 kg. Iako su najrasprostranjenije veš mašine kapaciteta 6 i 7 kg prilikom izbora treba uzeti u obzir broj članova porodice, kao i životne navke, tako za mladi par bez dece dovoljan je manji model do 5 kg. Tročlana porodica može da koristiti mašinu kapaciteta od 5 do 7 kg, dok je domaćinstvima sa više članova neophodna sa bubnjem u koji staje preko 8 kg veša.

Kupovina veš mašine na rate prema broju obrtaja centrifuge

Centrifuga predstavlja brzinu obrtaja bubnja u minuti, što znači da veći broj obrtaja donosi bolje isceđen veš. Samim tim ostvarujete značajnu uštedu u vremenu sušenja. Posebno kod stanova manje kvadrature, koji nemaju terasu.

Na tržištu se sreću veš mašine sa brojem obrtaja od 400 do 1600, ali nemojte da zaboravite da sve tkanine ne možete tretirati na isti način, pa je veoma važno da izaberete model koja ima regulator centrifuge kako biste mogli da smanjite broj okretaja kada perete osetljivu garderobu.

Energetska efikasnost

Kupovina veš mašine na rate u velikoj meri zavisi od enegertske efikasnosti. Ona predstavlja potrošnju električne energije u toku rada, pa modeli A klase troše manje od 0,19 kWh struje po 1 kg rublja, dok mašine označene slovom D troše više od 0,31 kWh po kilogramu veša. Zbog čega je preporučljivo da kupite model A i više klase (A+, A++, A+++).

Enegertska efikasnost zavisi i od vrste motora. Konvencionalni motor se zagreva tokom pranja, pa je neophodno da se ohladi na novu radnu temperaturu, promenom pravca rotacije. Ovakav način rada utiče na potrošnju električne energije.

Novi model motora je invertni. Dizajniran je tako da se ne zagreva pri radu, jer nema rotacionog trenja, što za rezultat ima i do 4 puta kraće vreme pranja, znatno niži nivo buke i manju količinu utrošene struje.

Kupovina veš mašine na rateNajkvalitetnije mašine za pranje veša možete pronaći na sajtu Sindikalne prodaje. Vrhunski kvalitet, brojne dodatne funkcije i moderni dizajn garantuju dugi životni vek, a za način plaćanja i dostavu ne morate da brinete, jer Sindikalna prodaja svojim kupcima obezbeđuju transport do kućnog praga i mogućnost kupovine na 12 rata putem administrativne zabrane.

Ostavite odgovor

Molimo vas unesite vaš komentar!
Molimo Vas da unesete ime ovde