Rerne na rate

0
78
Rerne na rate

Rerne na rate predstavljaju najbolji način kupovine.

Pećnica, tj. rerna, kako se kod nas naziva, je zatvoreni prostor čija unutrašnjost može da se zagreva do visokih temperatura čime je omogućena priprema ili zagrevanje već postojećih jela. Za razliku od ringle koja, obično, služi za kuvanje i prženje hrane, u rerni se najčešće hrana termički obrađuje pečenjem i to podjednako sa svih strana.

mobil shop prodaja opreme mobilni telefoni

Kako su nastale rerne?

Najranije pećnice (rerne) pronađene su u arheološkim nalazištima u srednjoj Evropi i potiču iz 29000. godine pre Nove ere. Korišćene su i u Drevnom Egiptu pre više od 5 milenijuma. Zapravo, svaka kuća u dolini Inda imala je svoju pećnicu. Preteču današnje rerne srećemo i kod starih Grka. Upravo u njima je započela tradicija pečenja hleba.

Tokom srednjeg veka dolazi do razvoja, što je bio osnov za stvaranje prvih šporeta. Ipak, pravi napredak usledio tek u 18. veku, otkrićem peći od livenog gvožđa. Da bi se početkom narednog rerna našla u sklopu peći na ugalj. Nju je vrlo brzo zamenila verzija na plin.

Krajem 19. veka izumljene su prve rerne na električnim šporetima. Međutim, komercijalizaciju su doživele tek kada je omogućena efikasnija upotreba električne energije. Godine 1922. Gustaf Dalén konstruisao čuveni AGA šporet sa 4 rerne.

Rerne na rateRazvojem tehnike i tehnologije došlo je do promena u načinu kuvanja. Tako je Percy Spencer 1946. rernu prebacio u novi uređaj – mikrotalasnu pećnicu. Najmodernije verzije predstavljaju ugradne rerne, kao zasebni element kuhinje.

Rerne na rate prema vrsti

Kupovina rerne na rate podrazumeva, pre svega, izbor odgovarajuće vrste. U osnovi one se dele na konvencionalne i multifunkcionalne.

Konvencionalne vrste rade na principu donjeg i gornjeg grejača. Na taj način omogućavaju kombinaciju pečenja i kuvanja. Ukoliko želite da vaše jelo ima finiji ukus, a zapečene korice birajte modele sa infra grejačem, jer peku jače na površini.

Multifunkcionalne rerne, takođe, imaju gornji i donji grejač, ali sadrže i ventilator i kružni grejač. Zbog toga se toplota u unutrašnjosti ravnomerno raspoređuje. Samim tim, obezbeđeno je brže i homogenije spremanje.

Ujedno, imate mogućnost da istovremeno spremate više jela u njoj, jer toplota stiže do svakog dela rerne. Odatle i naziv – multifunkcionalna. Zahvaljujući ovakvom dizajnu, sa preko 10 različitih programa pečenja i kuvanja, ne samo da ćete uštedeti vremene koje ćete provesti u kuhinji, već i potrošnju električne energije. Procenjuje se da je njihova energetska efikasnost veća za oko 25 odsto u odnosu na konvencionalne vrste.

Rerne na rate prema načinu čišćenja

Pored vrste i kapaciteta važan detalj pri kupovini odgovarajuće rerne jeste i način čišćenja.

Rerne sa pirolitičkim čišćenjem postižu temperaturu od 500 stepeni. Sve što treba da uradite jeste da obrišete nečistoću.

Rerne na rateModeli sa katalitički čišćenjem poseduju panele koji pokrivaju zidove rerne. Kako su obloženi specijalnim mikroporoznim emajlom tokom pripreme hrane upijaju kapi masnoće, vršeći samočišćenje.

Aqua-clean tip rerne čistite tako što stavite u nju posudu sa vodom i sredstvom za čišćenje i uključite odgovarajući program.

Veliki izbor ugradnih rerni svetskih proizvođača pronaći ćete na sajtu Sindikalne prodaje. Ovde vas čekaju ne samo pristupačne cene i besplatna dostava, već i kupovina na 12 rata putem administrativne zabrane.

Ostavite odgovor

Molimo vas unesite vaš komentar!
Molimo Vas da unesete ime ovde