Prodaja šporeta na rate

0
1394
Prodaja šporeta na rate

Prodaja šporeta na rate omogućava svakom kupcu da opremi svoju kuhinju željenim modelom.

Kuvanje je mnogima najbolji način da se oslobode od stresa koji donosi život. Drugima, pak, predstavlja inspiraciju da pokažu svoj telenat. Bez obzira na šta vas kuhinja asocira, u jednom će se svi složiti – ona je mesto koja budi sva naša čula.

Da bi iz nje, zaista, mogla da izađu najukusnija jela neophodno je da bude dobro opremljena. Odnosno, potrebno je da se u ovom prostoru nađe bela tehnika i mali kućni aparati potrebni za nesmetan rad. Iako svaki od njih ima svoju funkciju, posebno se izdvajaju šporeti kao obavezni deo svake kuhinje.

Kada su se pojavili prvi šporeti?

Preteče šporeta postojale su u Kini još za vreme dinastije Ćin, u 2. veku pre Nove ere.

Ipak, pravi razvoj šporeta desio se tek krajem 18. veka. Za to je zaslužan Sir Benjamin Thompson, grof Rumford. Ovaj poznati naučnik je konstruisao prvu peć napravljenu od cigle, sa cilindričnom rernom i otvorima na vrhu u koje su se stavljali lonci. Kada se na njemu nije pripremala hrana otvori su postavljani tako da je vatra nastavljala lagano da gori kako bi zagrevala prostoriju.

Početkom 19. veka zidane peći zamenjene su modelima od livenog gvožđa. Takođe, bile su manjih dimenzija, pogodne za svaku kuhinju. Da bi 1850. godine Mary Evard dizajnirala šporet sa ravnom pločom i rernom. Toplota se koncentrisala na jednoj strani ploče, tako da su kuvari mogli da kuvaju jela na različitim temperaturama u zavisnosti od toga gde bi stavili šerpu.

Prodaja šporeta na ratePojavom plina razvoj šporeta je nastavljen. Kada je električna energija postala ekonomski dostupna nastali su šporeti kakve danas poznajemo. Prvi električni šporet delo je Thomasa Ahearna, a pojavio se 1893. godine.

Šta obuhvata prodaja šporeta na rate?

Danas na tržištu postoje različite vrste šporeta. Zbog toga je važno da se pre kupovine upoznate sa njihovim karakteristika kako biste izabrali odgovarajući.

Električni šporeti se dele na klasične i sa ravnom pločom. Klasični sadrže 4 ringle – 2 male i 2 veće, od kojih je jedna obično ekspres. S obzirom na to da su jeftiniji i imaju niže cene zamene delova u slučaju kvara, ovi šporeti su i danas široko rasprostranjeni.

Električni šporeti sa ravnom pločom imaju grejne uređaje ispod glatke površine. Ringle su vizuelno obeležene konturama na ploči. Ponegde se mogu naći i ovalne koje su pogodne za posuđe ovog oblika. Indikatori toplote pokazuju koja je ringla uključena. Pri čemu se ne gase sve dok temperatura ne padne ispod 60C. Na taj način upozoravaju da je ringla još uvek topla.

Prodaja šporeta na ratePloča je najčešće napravljena od keramike. Mada se poslednjih godina proizvode šporeti sa indukcionom pločom. Oni su doneli pravu revoluciju u kuvanju, jer rade na principu delovanja magnetnog polja na provodnik kroz koji protiče električna energija. Zagreva se samo deo gde se nalazi šerpa, a ostatak ploče je hladan. I samo zagrevanje se odvija znatno brže u odnosu na sve druge vrste, a hlađenje je automatski, čim se sa nje pomeri šerpa. To daje značajnu uštedu u potrošnji struje.

Kombinovani šporeti rade na i na struju i na plin. Imaju dve električne i dve plinske ringle, dok je rerna uglavnom električna.

Gde je najbolja prodaja šporeta na rate?

Na sajtu Sindikalne prodaje naći ćete bogatu ponudu različitih vrsta šporeta svetskih proizvođača, kao što su Gorenje, Beko, Tesla, Vox…

Osim vrhunskog kvaliteta po povoljnim cenama, imate mogućnost odloženog plaćanja putem administrativne zabrane na 12 mesečnih rata. Opremanje kuhinje novim šporetom neće opteretiti vaš budžet, jer je i dostava do kućnog praga besplatna.

Uštedite vreme i novac, pogledajte asortiman Sindikalne prodaje!

Ostavite odgovor

Molimo vas unesite vaš komentar!
Molimo Vas da unesete ime ovde