Dramatičan trenutak u Budvi: Padobrancu se nije otvorio glavni padobran (VIDEO)

Padobrancu se nije otvorio glavni padobran: sekunde su delovale kao večnost na nebu iznad Budve dok je publika zanemela od straha!

0
405
padobranac budva problem kvar

Na međunarodnom padobranskom takmičenju u Budvi, koje privlači entuzijaste i profesionalce iz čitavog sveta, dogodio se dramatičan trenutak koji će sigurno ostati upamćen. Jednom od takmičara, usred skoka, nije se otvorio glavni padobran, što je izazvalo trenutke panike i nesigurnosti među gledaocima i kolegama padobrancima.

Srećom, iskusni takmičar nije izgubio prisebnost. Nakon što je brzo procenio situaciju, aktivirao je svoj pomoćni padobran, što mu je omogućilo sigurno sletanje bez povreda.

Organizatori takmičenja brzo su reagovali i pružili svu potrebnu pomoć učesniku čim je sleteo. Prema prvim informacijama, tehnička greška mogla bi biti uzrok ovog incidenta, ali istraga je još u toku.

@rockdaveee Accident #budvamontenegro🇲🇪 #budva#parashute ♬ original sound – rockDave

Podgorički dnevnik Vijesti objavio je informaciju iz Službe zaštite i spasavanja da je povređeni muškarac učestovao na međunarodnom padobranskom takmičenju u Budvi, kao i da je u pitanju državljanin Bosne i Hecegovine star 93 godine.

Ovaj događaj podsetio je sve prisutne na važnost stalnog obnavljanja veština, opreznosti i pripreme u padobranskom sportu, čak i za najiskusnije.

Očekuje se da će se takmičenje nastaviti prema planiranom rasporedu, ali uz pojačane bezbednosne mere. Organizatori su izrazili zahvalnost zbog brze reakcije i profesionalizma takmičara, kao i lokalnih spasilačkih timova koji su bili spremni da pruže pomoć ako zatreba.

padobranac budva problem kvar
Foto: Trendy portal

Danas je dokazano da, iako padobranstvo nosi određene rizike, ispravna obuka i pravovremena reakcija mogu spasiti živote. Na kraju, ovaj incident nije zasenio lepotu i uzbuđenje koje ovaj sport donosi, ali je svakako podsetnik na važnost opreza i stalne pripreme.