Pravilnik komentarisanja

Za sve komentare objavljene na Trendy portalu pod pojedinim korisničkim imenom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi. Trendy.rs ne može se se smatrati odgovornim za eventualnu štetu nastalu na taj način.

Svaki prekršaj pravila komentirisanja može da dovede do upozorenja ili zabranom korišćenja na korisničkom nalogu. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila.

Pravila komentarisanja

Strogo je zabranjeno veličanje totalitarnih režima, govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke.

Direktne prijetnje drugim korisnicima, subjektima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije su zabranjene, a u ekstremnim slučajevima i podložne tužbi.

Postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, moralno upitnog i uvredljivog sadržaja je zabranjeno.

Strogo je zabranjena upotreba tzv. keyjeva, hackova, crackova ili drugog materijala ilegalne prirode, uključujući ilegalne stranice za download.

Oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst zabranjeno je na celom portalu.

Postavljanje sadržaja koji nije vezan uz temu nije dopušteno i može biti razlog za upozorenje. Ovo uključuje i postove kojima je jedina svrha upozoravanje na kršenje pravila.

Vređanje drugih korisnika i/ili administratora i neprikladno izražavanje je kažnjivo.

Spamovanje (postavljanje besmislenih i nesvrsishodnih poruka) nije dopušteno i može nakon upozorenja da dovede to toga da budete vremenski ograničeni ili trajno zabranjeni za komentare.

Pisanje velikim slovima smatra se vikanjem i neće se tolerisati, osim u slučaju kad se velika slova koriste za naglašavanje ili isticanje delova posta.

Lažno predstavljanje ili predstavljanje kao člana redakcije može biti razlog za upozorenje i u ekstremnim slučajevima – trajnu zabranu upotrebe korisničkog naloga.

Zabranjen je unos komentara koji nemaju vidljivih dodira s temom koja se komentariše (tzv. Off topic).

Žalbe

Odluka uredništva je konačna i na nju nemate pravo žalbe.