Grejalice na rate – Najbolji način kupovine!

0
804
grejalice na rate Trendy Sindikalna Prodaja 1

Grejalice na rate, odnosno odloženo plaćanje grejalica i grejnih tela predstavljaju najbolji način za ekonomičnu kupovinu ovih uređaja. Grejalice su zapravo, pored radijatora, pravi spas u svakom domaćinstvu tokom zime i hladnih dana.

Ne treba naročito isticati značaj i definiciju grejnih tela, odnosno grejalica. U pitanju su izuzetno funkcionalni i praktični uređaji koje svako domaćinstvo treba da poseduje. I to naročito u hladnim zimskim danima kada je neophodno podići nivo temperature u kući ili stanu. Zahvaljujući grejalicama, svaku prostoriju u svom domu možete brzo i lako zagrejati uz veliku uštedu električne energije. Pored njih, naravno, nećete se pokajati i ako koristite inverter klime za grejanje.

Međutim, grejalice, kao idealna toplotna tela, nevezano od vrste (konvektorske, kaloriferske grejalice ili uljani radijatori), dimenzija ili načina podešavanja, na efikasan način čine da vama i vašim ukućanima u svakom trenutku bude toplo. Njihova predominantna namena jeste samo i isključivo grejanje! Ali, pored toga što štedite električnu energiju, grejalice na rate štede i ne opterećuju vaš kućni budžet!

Pritom, kada kupujete grejalicu na odloženo plaćanje, važno je da na umu imate sledeće stvari.

Grejalice na rate i njihove vrste

Prva stvar koju treba da razmotrite prilikom kupovine grejalice koja odgovara vašem kućnom stilu i budžetu jeste da odlučite koja tip (vrsta) grejalice je vama potreban. Iako postoje mnogobrojni načini grejanja u svakom domaćinstvu, u osnovi postoje tri grejna sistema. Tačnije, tri grejne tehnologije pod koje potpadaju električne grejalice.

Govorimo o infracrvenim grejačima, konvektorskom načinu grejanja i ventilatorskim grejalicama. Konvektorske grejalice uobičajeno zagrevaju celu prostoriju ravnomerno. Infracrveni grejači imaju tendenciju da pruže brzu količinu toplote zagrevajući malu površinu. Ventilatorske grejalice koriste unutrašnje ventilatore, kako im i sȃm naziv sugeriše, koji duvaju preko grejnog elementa. Strujanjem vazduha, preko ovog elementa, šire toplotu. Naravno, tu su i panelni radijatori koju obezbeđuju brzu toplotu i zagrevanje cele prostorije.

grejalice na rate Trendy Sindikalna Prodaja 2Naravno, nikako ne biste pogrešili ako bi vaš izbor bio uljani radijator, jer ćete na taj način uveliko uštedeti električnu energiju. Naime, uljani radijatori imaju najmanji nivo potrošnje u poređenju sa drugim uređajima koji se koriste za dogrevanje. Toplota kojom ovi radijatori zrače traje duži vremenski period. To je zbog toga što električna energija zagreva ulje koje se nalazi u rebrima ovih radijatora. Treba podvući da se to ulje i sporije hladi, zbog čega uljani radijatori u dužem vremenskom periodu greju.

Termostat kod uljanih radijatora omogućava da ovi uređaji znatno manje troše struju. U ovom slučaju električna energija se troši samo dok ne bude postignuta željena temperatura. Posle toga se uljani radijator isključuje, a toplota nastavlja da se emituje, čime dolazi do uštede.

Možete se odlučliti i za zidne grejalice koje se najčešće koriste u kupatilima ili prostorijama sa ograničenim prostorom. One su moćne i tiho rade.

Kapacitet grejanja 

Ukoliko su vaš izbor grejalice na rate, onda je jedna od najvažnijih stvari na koju treba da obratite pažnju veličina grejalice, odnosno njen kapacitet grejanja.

U principu, kapacitet grejanja se određuje prema snazi grejača. Generalno, sobna grejalica otprilike koristi 10 vati grejne snage kako bi zagrejala svaki kvadratni metar (tačnije, nešto manje) u vašoj prostoriji. Dakle, tipična grejalica, odnosno grejač koji ima grejnu snagu od 1.500 vati može zagrejati jednu prosečnu prostoriju od 13-14 metara kvadratnih. Ovo govorimo u slučaju kada se grejalica koristi kao dopunski izvor toplote.

Međutim, ovo je „grubo“ i apsolutno generalizovano pravilo, odnosno jedna opšta smernica koja se ne odnosi na svaki model grejalice. U zavisnosti od tehnologije grejanja, vašeg enterijera i primene grejalice, pojedine električne prenosive grejalice mogu zagrejati i veću površinu prostora.

Grejalice na rate i energetska efikasnost 

Ako ste zabrinuti za uštedu električne energije i želite da imate niske troškove grejanja, onda je dobra ideja da imate u vidu i energetsku efikasnost grejalice pre njene kupovine.

Iako prenosivim električnim grejalicama trenutno nedostaje standardizovani nivo energetske efikasnosti, poput EER (Energy Efficiency Ratio) koji se može naći na prenosivim AC sistemima, opreativne troškove grejanja možete jednostavno izračunati koristeći sledeću formulu. Potrebno je da izračunate koliko obično plaćate račun za struju, po kilovat-satu. Odredite koliko će vremena grejalica u toku dana da radi (posmatrajući u satima), a potom to vreme konvertujte u kilovate po satu. Takođe, kupovinom grejalice na rate značajno ćete uštedeti novac za ovo grejno telo, budući da je ovo jedan od najekonomičnijih načina nabavke ovih uređaja.

grejalice na rate Trendy Sindikalna Prodaja 3Kako vam računi za struju ne bi naglo skočili, neophodno je da odaberete adekvatnu energetsko efikasnu grejalicu. Takva grejalica treba da odgovara vašem okruženju i veličini prostorije koju želite da zagrejete. Pored toga, posebne funkcije, kao što su režim uštede energije, podesivi termostati i tajmeri koji se programiraju, mogu pomoći u smanjenju potrošnje energije i ekonomičnijem radu grejalice.

Grejalice na rate treba da budu bezbedne za grejanje

Ukoliko ne rukujete grejalicama kako je predviđeno uputstvom za upotrebu, onda grejalice, kao veoma korisni uređaji, mogu predstavljati sigurnosni rizik od požara. Zato je neophodno da, prilikom kupovine grejalice, obratite pažnju i na njene bezbednosne karakteristike i funkcije.

Prvo, kako bi smanjili rizik od požara, veliki broj proizvođača električnih grejalica dizajniraju ove uređaje tako da njihova površina bude cool-to-the touch, odnosno hladna na dodir.

Drugo, pojedine grejalice imaju i unutrašnje prekidače koji su programirani da automatski isključe napajanje grejalice ukoliko se ona prevrne ili obori.

I treće, zaštita od pregrevanja je takođe jedna od neprocenjivo velikih bezbednosnih funkcija grejalica. Ova funkcija je, srećom, uključena u većinu savremenih grejnih tela. Naime, u ovom slučaju prekidač, koji predstavlja komponentu grejalice, služi kao senzor koji automatski isključuje rad grejalice ako unutrašnje komponente ovog uređaja dostignu nebezbednu temperaturu. Tačnije, ako ako grejalica svojim radom zagreje svoje unutrašnje komponente do tačke pregrevanja.

Dakle, ovo su tri najvažnije sigurnosne karakteristike grejalice koje treba da razmotrite kada kupujete ovo grejno telo.

Nivo buke 

Kao i većina električnih uređaja, mnogi modeli prenosivih električnih grejalica prave određenu buku tokom svog rada. Međutim, neki modeli emituju i više buke od drugih električnih grejalica.

grejalice na rate Trendy Sindikalna Prodaja 4Ako želite kompletnu tišinu priliom grejanja onda, kada kupujete grejalicu na odloženo plaćanje, razmislite o onim uređajima koje ne koriste ventilator. To su, na primer, pomenuti uljani radijatori za tihi rad u tihim okruženjima, kao što je vaša spavaća soba. U tom smislu, odličan izbor mogu biti i infracrveni grejači ili, pak, panelni radijatori.

Sindikalna prodaja – Kupite najbolje grejalice na rate

Grejalice, vidimo, zaista predstavljaju korisne i praktične uređaje bez kojih bi grejanje u mnogim domaćinstvima, tokom zime, bilo nezamislivo. Ukoliko ste se odlučili za kupovinu grejalice na rate, onda definitivno treba da posetite sajt Sindikalne prodaje.

Na ovom sajtu možete pronaći kompletan asortiman grejnih tela koje možete kupiti na 12 mesečnih rata i to bez učešća i bez kamate! Pogodnost kupovine grejalica na 12 mesečnih rata putem administrativne zabrane dostupna je je svim zaposlenim licima, ali i penzionerima! Kaloriferske grejalice, panelne radijatore, konvektorske grejalice i uljane radijatore od najpoznatijih svetskih proizvođača grejnih tela nalaze se na samo jedan klik od vas. Nemojte da propustite priliku da iskoristite najpristupačnije cene na našem tržištu za kupovinu najkvalitetnijih grejalica.

Pritom, kupovinu željenog grejnog tela možete obaviti u svako doba dana i noći, a dostava je u potpunosti besplatna! Takođe, na sajtu sindikalne prodaje možete pronaći i najširu ponudu najrazličitijiih proizvoda i artikala na svakodnevnom nivou!

Prodaja bele tehnike na rate nikada nije bila lakša, brža i dostupnija uz Sindikalnu prodaju! Visok kvalitet i najbolje cene čine dobitnu kombinaciju! Ugrejte se na najbolji način.

Ostavite odgovor

Molimo vas unesite vaš komentar!
Molimo Vas da unesete ime ovde