Neustrašiva Hristina Popović posle Arktika osvaja Himalaje

Popularna glumica Hristina Popović otputovala je na Himalaje kako bi učestvovala u novoj avanturi. Posle osvajanja Arktika, glumica je sa Estadventure timom krenula u ekstremnu ekspediciju ovaj put na krov sveta!

0
6364
Hristina Popović himalaji avantura
Photo: Trendy portal

Glumica Hristina Popović, koja je poznata po ljubavi ka ekstremnim sportovima ovog puta je otišla korak dalje. Sa Estadventure timom krenula je sa aerodroma Nikola Tesla preko Istanbula do Katmandua koji je glavni grad Nepala, kako bi učestvovala u avanturi osvajanja kampa koji je na visini od 5450 metara.

Hristina Popović Himalaji avantura
Photo: Trendy portal

Veliko uzbuđenje je vladalo 28.10.2018. godine na aerodoromu Nikola Tesla kada se okupio ceo tim koji je krenuo u avanturu osvajanja jednog od vrhova najvećeg masiva na svetu Himalaja.  Na Himalajima se nalazi najviši planinski vrh na Zemlji Mont Everest. Takođe, to je naziv velikog planinskog sistema koji uključuje KarakorumHindukuš, kao i druge, manje, vence koji se protežu iz Pamirskog čvora. Zajedno, himalajski planinski sistem je ujedno najviši na planeti i dom najviših svetskih vrhova, među kojima su Mont EverestK2. Kako bi se shvatila ogromna razmera ovog planinskog venca, treba se prisetiti da je Akonkagva u Andima sa 6.962 metara najviši vrh van Azije, dok himalajski sistem obuhvata preko 100 planinskih vrhova iznad 7.200 m, odnosno svih 14 iznad 8.000 m.

Hristina Popović Himalaji
Photo: Trendy portal

Čuveni i izuzetno iskusni alpinista Goran Ferlan je vođa ovog tima, a pored ostalih članova u ovoj ekstremnoj ekspediciji učestvuje i naša glumica Hristina Popović koja nije krila uzbuđenje pred polazak.

Ekspedicija ima dve grupe od kojih jedana kreće prema vrlo nepristupačanom vrhu Island Peak (6189m.) a druga grupa ide takođe u Kumbu regiju Mont Everesta to jest u bazni kamp koji se nalazi na visini od 5500m. da bi se zatim uputili ka krajnjem cilju, vrhu Kalapatar (5.643m). Dostupnost kiseonika na ovoj visini je samo 50%.

Bazni kamp Mont Everest
Photo: Instagram

Koliko je ova ekspedicija zahteva možete pogledati u jednom video zapisu koji je napravio Ranko Jašović prilikom uspona 2012. godine na Island Peak na 100m. ispod samog vrha. Ovaj vrh je izuzetno oštar da bukvalno maksimalno troje ljudi može da stane na njegov vrh.

22042012298 from SEO Team on Vimeo.

Trendy portal će ekskluzivno pratiti ovu ekspediciju tako da ćemo vam uskoro doneti još slika i snimaka koje će nam Hristina Popović i Marta Špadijer slati sa ove avanture.

Organizator ove ekspedicije je Dragan Jaćimović koje je 26. maja 2000. godine postao prvi čovek iz Srbije koji je popeo najviši vrh na svetu Mt. Everest (8848m). Tokom postmonsun sezone 1998. godine popeo je Cho-Oyu (8201m.), a tokom zimske sezone 1999. popeo je Ama Dablam (6854m.). Tokom uspešne vodičke karijere 7 puta je popeo najviši vrh Južne Amerike – Aconcagua.

 

Ostavite odgovor

Molimo vas unesite vaš komentar!
Molimo Vas da unesete ime ovde