Moderna zavisnost: Svakih sedam minuta, toliko često četvrtina odraslih žena proverava svoj mobilni

0
1267
Zavisnost od telefona
Photo: Pixabay.com

Često se misli kako su deca ta koja preteruju u korišćenju digitalnih uređaja, da gube previše vremena tokom dana zalepljeni uz ekrane i da beskonačno surfuju mrežom ili su zavisni od svoje omiljene igre. Međutim, novo istraživanje pokazalo je kako i odrasli mogu zaglibiti s buljenjem u ekran kao hipnotizovani tako da ne ispuštaju svoj telefon iz ruku.

Nedavna anketa pokazala je da četvrtina žena u tridesetima, kao i petina onih u četrdesetima, proverava telefon 200 puta na dan, što je otprilike svakih sedam minuta.

To nije sve, gotovo polovina žena u tridesetima i četrdesetima kaže da se uprkos negativnom uticaju društvenih mreža na njihovo samopouzdanje, verovatno neće obrisati svoje profile. Anketu je sproveo časopis Marie Claire na uzorku od 600 žena.

Zavisnost od telefona
Photo: Pixabay.com

Čak dve trećine ispitanih žena (onih u tridesetima) reklo je da osećaju potrebu da često proveravaju novosti na društvenim mrežama, a dve od pet žena je izjavilo da su možda zavisne od telefona.

I dok mnogi smatraju kako je Instagram najgora društvena mreža za mentalno zdravlje, zbog plejade filtriranih fotografija koja se objavljuje na toj platformi svakog dana, ova anketa pokazala je da to baš nije tako. Facebook je osuđen kao najštetnija društvena mreža za nečije samopouzdanje, a Instagram drži tek drugo mesto.

Moderna zavisnost: Svakih sedam minuta, toliko često četvrtina odraslih žena proverava svoj mobilni

Da li mislite da ste zavisni od društvenih mreža?

Thank you for the vote!

Ostavite odgovor

Molimo vas unesite vaš komentar!
Molimo Vas da unesete ime ovde