Command & Conquer i Red Alert konačno dobijaju remaster

Iako još nije naveden datum, EA je najavio da će Command & Conquer biti remasterovan zajedno sa igrom Red Alert i svim ekspanzijama bez mikrotransakcija.

0
719
command&conquer
Photo: Promo

EA je upravo najavila remaster originalne Command & Conquer video igre iz 1995. kao i njenog nastavka pod imenom Red Alert koji je izašao godinu dana kasnije. Kreativni direktor ove kompanije, Džim Vesela je rekao da će ove legendarne strategije u realnom vremenu (RTS) biti prilagođene 4K rezoluciji i da će uključivati i ranije ekspanzije kao što su Covert Ops, Counterstrike i Aftermath.

Naravno, važno je napomenuti da neće biti ozloglašenih mikrotransakcija već da će remasterovani paket sadržati sve pomenute igre i ekspanzije bez ikakvih začkoljica. Nadamo se da će održati obećanje iako su već poznati u gejming svetu kao entuzijasti za ovaj vid dodatnog plaćanja u igrama.

Rad na remasteru klasičnog C&C-a još nije počeo iako su, kako Vesela navodi, već izabrali dva partnera za ovaj projekat.

Jedan od njih je studio Petroglyph Games gde radi veliki broj developera iz originalnog Westwood Studios. Neka od zapaženijih imena u tom timu su: glavni programeri Džo Bostić i Stiv Tol, kompozitor Frenk Klepacki, audio stručnjak Majk Leg, kao i menadžer za socijalne mreže Ted Moris.

Drugi studio koji će se pridružiti radu na ovim remasterima je Lemon Sky Studios, kome je uža specijalnost remasterovanje klasičnih RTS naslova.

Glavni programer i jedan od osnivača Petroglyph Games, Džo Bostić je u najavi pomenuo i neke zanimljivosti vezane za originalnu C&C strategiju. Naime, ova igra je originalno zamišljena kao fantazija sa tri glavne rase – ljudima, čarobnjacima i magičnim stvorenjima. Međutim, s obzirom da je Zalivski rat tad bio glavna vest, developeri su se ipak odlučili za savremenu vojnu strategiju.

Pored toga je naglasio da je Red Alert zapravo počeo samo kao ekspanzija, ali je vrlo brzo dobio na popularnosti i prerastao originalnu igru.

Jedan od razloga zašto je Red Alert postao tako omiljen među gejmerima je i taj što je imao jedinstven ton. Sve scene između samog gejmpleja su bile odglumljene sa polu-ozbiljnošću tako da se stvarao osećaj ležernog, akcionog filma B klase koji ni sebe ne shvata ozbiljno. Kreativne jedinice i odlična glumačka postava su vrlo brzo doveli do širenja ove izuzetne franšize.

Dok željno iščekujemo ova dva remastera, imaćemo priliku da odigramo još jedan besplatan C&C naslov pod imenom Command & Conquer: Rivals koji izlazi 4. decembra.

Ostavite odgovor

Molimo vas unesite vaš komentar!
Molimo Vas da unesete ime ovde