Otkup čistog zlata

Fizičko zlato je oduvek predstavljalo sigurno utočište investitorima širom sveta. Ova aktiva štiti od propadanja kapitala usled delovanja negativnih sila inflacije, a pokazala se i kao savršen instrument štednje. Ipak, postoje situacije kada je potrebno da izvršimo otkup investicionog zlata. Ukoliko i vas zanima na koji način to možete učiniti i gde, na pravom ste mestu.

0
466
Otkup čistog zlata

Otkup čistog zlata moguće je izvršiti veoma jednostavno, bez komplikovane papirologije, za svega nekoliko minuta.

Investiciono zlato dolazi u dva oblika. Možete ga pronaći u obliku zlatnih pločica (ovaj oblik je ujedno i najpopularniji) ili u obliku zlatnih novčića (dukata).

Fizičko zlato je oduvek predstavljalo sigurno utočište investitorima širom sveta. Ova aktiva štiti od propadanja kapitala usled delovanja negativnih sila inflacije, a pokazala se i kao savršen instrument štednje. Ipak, postoje situacije kada je potrebno da izvršimo otkup investicionog zlata. Ukoliko i vas zanima na koji način to možete učiniti i gde, na pravom ste mestu.

Za otkup čistog zlata potreban vam je dokaz o poreklu

Ukoliko želite da na bezbedan način izvršite otkup čistog zlata i vaše zlatne novčiće i pločice zamenite za novac, to možete učiniti u kompaniji Insignitus GOLD. Ova kompanija poseduje višegodišnje iskustvo u trgovini plemenitim metalima, uključujući i čisto zlato.

Otkup čistog zlataVeoma je važno da otkup investicionog zlata, pa i drugih plemenitih metala, vršite isključivo uz pomoć proverenih trgovaca, koji imaju dovoljno iskustva i otkup vrše po trenutnim otkupnim cenama na tržištu.

Kao što vodite računa o proveri autentičnosti zlata prilikom kupovine, tako i kompanija koja vrši otkup mora brinuti o autentičnosti zlata. Samim tim, potrebno je sa sobom poneti i dokaz o poreklu. To može biti bilo kakav dokument, od računa preko Ugovora o poklonu. Bilo koji dokument koji dokazuje da ste vi vlasnik date zlatne pločice ili novčića služiće kao potvrda porekla.

Ukoliko ne posedujete nijedan dokument ili se zlatna pločica ne nalazi u originalnom pakovanju, otkup investicionog zlata neće biti obavljen. Prilikom otkupa prihvataju se pločice koje se nalaze u originalnom fabričkom pakovanju.

Moramo napomenuti da kompanija Insignitus GOLD vrši otkup zlata, zlatnih novčića i pločica koje su kupljene u njihovim prostorijama ili putem njihovog online shop-a. Isto tako, pločice i novčiće kupljene u nekom od prodajnih centara Argor Heraeus, Heraeus, Chafner ili Münze Österreich možete odneti na otkup u ovoj kompaniji.

Kako se računa cena prilikom otkupa čistog, investicionog zlata?

Ako je vaš cilj zamena zlata za novac, jedno od pitanja koje se samo nameće jeste – koliko novca možete dobiti po gramu zlata?

Potrebno je da znate da će kompanija koja vrši otkup zlata to činiti po trenutnoj otkupnoj ceni zlata.

Cena zlata formira se na dnevnom nivou, a kompanije, kao što je i kompanija Insignitus GOLD, svoje cene u skladu sa tim i redovno ažuriraju.

Trgovina zlatom obavlja se na pet tržišnih lokacija u svetu – Njujork, Sidnej, Hong Kong, London i Cirih. Cena zlata formira se na London Bullion marketu.ž

Formirana cena zavisi od mnogo različitih faktora, a samim tim i otkupna cena zavisi od istih tih faktora.

Pre svega, iznos koji ćete dobiti zavisi od veličine, odnosno težine i gramaže zlatne pločice ili dukata. Što je gramaža veća, biće veća i otkupna cena. Isto tako, finoća zlata igra ulogu u formiranju cene. Najveću otkupnu cenu možete dobiti za zlatnu pločicu najveće finoće od 999,9.

Otkup i prodaja investicionog zlata na jednom mestu

Bilo da želite da izvršite otkup čistog zlata ili da kupite novu zlatnu pločicu ili dukat, kompanija Insignitus GOLD uvek je tu za vas.

U prostorijama ove kompanije možete kupiti zlatne pločice različite gramaže, počev od 1 grama, pa sve do 1 kilograma. Ukoliko želite da započnete svoj ulagački portfolio ili ga proširite plemenitim metalima, posetite kompaniju Insignitus GOLD. Na raspolaganju su vam i neki od najpopularnijih zlatnih dukata, kao što su Franc Jozef, mali i veliki dukati.

Osim prodaje i otkupa investicionog zlata, kompanija Insignitus GOLD može vam pomoći da čuvate kupljeno zlato. Ukoliko svoje zlatne pločice kupite kod njih, možete ih čuvati u najbezbednijem sefu banke Intesa.

Otkup čistog zlataZa više informacija o otkupu investicionog zlata, kompanija Insignitus GOLD stoji vam na raspolaganju.