Zašto štedeti u zlatnim pločicama?

Investiciono zlato dolazi u dva oblika. Prvi i najpopularniji oblik među početnicima svakako su zlatne pločice. Drugi oblik fizičkog zlata su zlatni novčići. Moramo napomenuti da se najčistiji oblik zlata može pronaći samo i isključivo u ovom obliku. Zbog čega su zlatne pločice idealan oblik investicionog zlata za štednju među početnicima u ulaganju u ovaj plemeniti metal, otkrivamo vam u narednim redovima.

0
32
Zašto štedeti u zlatnim pločicama

Zašto štedeti u zlatnim pločicama? Zbog čega su upravo zlatne pločice najbolji izbor za početnike u investiranju u zlato? Ukoliko i vas zanimaju odgovori na ova, ali i druga pitanja, na pravom ste mestu.

Kada govorimo o ulaganju u investiciono zlato, mislimo na ulaganje u čisto, fizičko zlato. Radi se o onom zlatu koje je “opipljivo“ i koje možete čuvati kod kuće, u ličnom sefu ili u sefu banke.

Investiciono zlato dolazi u dva oblika. Prvi i najpopularniji oblik među početnicima svakako su zlatne pločice. Drugi oblik fizičkog zlata su zlatni novčići. Moramo napomenuti da se najčistiji oblik zlata može pronaći samo i isključivo u ovom obliku.

Zbog čega su zlatne pločice idealan oblik investicionog zlata za štednju među početnicima u ulaganju u ovaj plemeniti metal, otkrivamo vam u narednim redovima.

Zašto štedeti u zlatnim pločicama – Zlatne pločice su praktičan izbor

Jedan od najčešće navođenih razloga popularnosti zlatnih pločica kada je štednja u pitanju svakako je njihova praktičnost.

Zašto štedeti u zlatnim pločicamaZlatne pločice oduvek su privlačile pažnju ljudi širom sveta. One su služile kao instrument zaštite tokom nestabilnih vremena, kao što su periodi visoke inflacije i porasta cena. Stoga, ne čudi ni činjenica da je zlato uživalo veliko poštovanje i predstavljalo sigurno utočište ljudima tokom istorije.

Njihova praktičnost ogleda se u tome da ih možete kupiti i čuvati u najmanjim gramažama, od svega 1 grama, ali i u najvećim, od 1 kilograma. Između ovih gramaža, zlatne pločice dostupne su i u gramažama od 2, 5, 10, 20, 50, 100, 250 i 500 grama.

Samim tim, početnici u ulaganju u zlato odlučuju se za kupovinu zlatnih pločica srednje i manje gramaže. Tako su zlatne pločice od 50 grama jedan od najpopularnijih izbora i odličan su početak štednje u zlatu.

Zbog svoje praktičnosti i deljivosti, zlatne pločice su savršen izbor i za poklone. Tako se neretko poklanjaju u svečanim prilikama kao što su proslave godišnjice braka, svadbe, rođendani, proslave punoletstva ili krštenja.

Zlatne pločice i kreiranje diversifikovanog portfolija

Ako se pitate zašto štedeti u zlatnim pločicama, jedan od odgovora može biti i – radi kreiranja diversifikovanog ulagačkog portfolija.

Kako ne biste sav svoj kapital stavili u “jednu korpu“, vaš portfolio trebalo bi da sadrži više različitih aktiva. Između ostalog, uvek se savetuje ulaganje u barem dva plemenita metala, kao što su zlato i osmijum.

Ukoliko se do sada niste susreli sa štednjom u zlatu, zlatne pločice su idealne za vas. Možete uložiti onoliko novca koliko ste u datom trenutku spremni da izdvojite, bez brige oko napravljene investicije i kupiti onoliko zlatnih pločica koliko želite.

Osim diversifikacije portfolija, kupovina zlatnih pločica popularna je i zbog nižih cena. Naime, zlatne pločice uglavnom možete kupiti po manjoj ceni u odnosu na cenu zlatnog dukata.

Gde možete kupiti zlatne pločice?

S obzirom na njihovu popularnost, potražnja za zlatnim pločicama uvek je velika. Ipak, da li znate gde možete kupiti zlatne pločice?

Najsigurniji način za kupovinu zlatnih pločica svakako je od proverenih trgovaca sa dugogodišnjim iskustvom. Jedna takva kompanija svakako je Insignitus GOLD. Putem web shop-a ili u prostorijama ove kompanije možete pronaći zlatne pločice renomiranih i svetski poznatih kovnica, kao što su Heraeus pločice.

Zašto štedeti u zlatnim pločicamaOsim toga, kompanija Insignitus GOLD omogućava vam kupovinu najpoznatijih i najtraženijih zlatnih novčića, kao što su Franc Jozef ili Wiener Philharmoniker dukati. Pored kupovine investicionog zlata, ova kompanija vrši i otkup investicionog zlata. S obzirom na veliku potražnju, vaše zlatne pločice u svakom trenutku možete prodati i zameniti za novac.

Zlatne pločice ili novčiće koje ste kupili u kompaniji Insignitus GOLD možete besplatno i bez skrivenih troškova čuvati u najsigurnijem sefu banke Intesa, ukoliko to želite. Moramo napomenuti da vašem zlatu u svakom trenutku možete pristupiti kada god poželite, uz prethodno najavljivanje telefonskim putem.

Za više informacija o kupovini zlatnih pločica i zlatnih novčića, kompanija Insignitus GOLD stoji vam na raspolaganju.