Bezbolna detoksikacija od narkotika – Prvi korak ka ozdravljenju

Bolesti zavisnosti su nažalost deo svakodnevnice mnogih ljudi. Ipak, rešenje postoji iako je put do ozdravljenja pun prepreka i izazova. Srećom, klinika Dr Vorobjev je pravo mesto kada je u pitanju bezbolna detoksikacija od narkotika.

0
425
Bezbolna detoksikacija od narkotika
Foto: shutterstock

Ukoliko poverenje poklonite ovoj pouzdanoj klinici, zavisnost može zauvek ostati u vašoj prošlosti a vi možete ponovo uživati u svakom novom danu.

Šta je bezbolna detoksikacija od narkotika?

Detoksikacija, ili detoks, proces je uklanjanja psihoaktivnih supstanci iz organizma. Svrha detoksa je sigurno upravljanje simptomima apstinencijalne krize kada neko prestane da uzima drogu ili alkohol.

Svi imaju različito iskustvo sa detokom. Vrsta supstance i koliko dugo se koristio utiču na to kakav će biti proces detoksikacije. Potrebe svakog zavisnika su drugačije, a na klinici Dr Vorobjev im se pruža mogućnost za potpunobezbolna detoksikacija i personalizovani tretman.

U zavisnosti od vrste supstance koja je korišćena, simptomi apstinencijalne krize mogu biti više izraženi na fizičkom ili pak psihičkom planu, a često na oba.

Bezbolna detoksikacija od narkotika - Prvi korak ka ozdravljenju
Foto: shutterstock

Na primer, kada je kokain u pitanju, problem se javlja na psihičkom nivou. Detoks uključuje upravljanje početnom žudnjom i anksioznošću. S druge strane, odvikavanje od alkohola uključuje fizičke simptome koji u nekim slučajevima mogu prouzrokovati ozbiljne zdravstvene komplikacije ili čak smrt. Ovo je razlog da nikada ovo ne pokušavate kod kuće, jer postoji visok rizik da ugrozite svoj život i zdravlje.

Psihoaktivne supstance koje su napjopasnije za detoks uključuju alkohol i benzodiazepine. S druge strane, smatra da su opioidi najneugodniji za detoksikaciju, posebno heroin. Zato je najbolje da odaberete proverenu kliniku, koja će vam pružiti svu neophodnu pomoć i podršku.

Zašto je bezbolna detoksikacija neophodna?

Bezbolna dezoksikacija od narkotika je važan deo procesa oporavka. To je razlog više da se to uradi na pravi način. Jedini način da budete sigurni da je procedura odrađena kako treba jeste da izaberete proverenu kliniku. Najbolje mesto za detoksikaciju je ono koje razume važnost nežnih, brižnih programa detoksikacije. U stvari, najuspešniji detoks psihoaktivnih supstanci je uvek bezbolan, jer daje najbolje moguće rezultate. Ovaj važan i neophodan korak daje pacijentima najčvršće temelje na kojima mogu izgraditi smisleno izlečenje. Na kraju krajeva, sve manje jednostavno nije dovoljno dobro.

Zašto je bezbolna detoksikacija od narkotika neophodna
Foto: shutterstock

Postoji puno ustanova koje rade bezbolnu detoksikaciju od narkotika, ali njihov broj ne podrazumeva nužno i kvalitet. Ovo je zbog toga što neke od njih zapravo ne razumeju kako ovaj proces treba da se odvija, ili ne poseduju sve što je potrebno za ovu složenu proceduru. Zbog vas je najvažnije da pronađete proverenu kliniku na kojoj su zaposleni vrhunski stručnjaci. Klinika Dr Vorobjev je upravo takvo mesto. Samo uz pomoć kompetentnih i saosećajnih profesionalaca možete očekivati brze i postojane rezultate, a tu je i psihoterapijski rad koji će vam pomoći da prebrodite sve izazove. Adikcije često dovode do brojnih psihičkih problema, poput depresije, anksioznosti, raznih fobija i strahova… Međutim, pravo je olakšanje činjenica da u ovoj borbi niste sami, jer će vam klinika Dr Vorobjev pomoći da se vratite na pravi put.

Ostavite odgovor

Molimo vas unesite vaš komentar!
Molimo Vas da unesete ime ovde