Marihuana je droga koja izaziva snažnu psihičku zavisnost

0
906
marihuana je droga

U današnje vreme, droga je veoma rasprostranjena svuda oko nas. Nažalost, čak i u školskim dvorištima je moguće doći u kontakt sa psihoaktivnim supstancama, i veoma ih je lako nabaviti. Marihuana je droga koja se najčešće koristi među omladinom jer je vrlo dostupna. Pritom, za nju se vezuje niz pogrešnih uverenja, poput toga da nije opasna i da čak pozitivno utiče na zdravlje.

U ovom tekstu možete saznati više o svim opasnostima marihuane, jer ova droga izaziva snažnu psihičku zavisnost, koja zahteva stručnu pomoć!

marihuana je droga 1Marihuana je droga koja se suviše olako shvata

Kada biste anketirali srednjoškolce povodom njihovih stavova prema marihuani, došli biste do razočaravajućih rezultata. Naime, mnogi od njih smatraju da je marihuana poput cigareta, i da je čak zdravija od njih. Medicinski stručnjaci znaju koliko je ovo daleko od istine, jer marihuana ostavlja psiho-fizičke posledice i narušava zdravlje. Međutim, dezinformacije i konformiranje grupi vršnjaka su definitivno jači razlozi od dokazanih činjenica kada je u pitanju tinejdžerska populacija.

Kao i kad je u pitanju alkoholmladi često prvi put probaju marihuanu u krugu svojih vršnjaka, a glavni motivi za to su radoznalost i želja za priznanjem i prihvatanjem u društvu. Međutim, što se ovo češće praktikuje, brže dolazi do formiranja snažne psihičke zavisnosti.

Marihuana je droga koja dovodi do snažne psihičke zavisnosti

Prvobitni efekti marihane su sledeći: euforija, opijenost, usporenost i smanjena kontrola ponašanja. Međutim, kod mnogih se javljaju napadi panike, praćeni anksioznošću i paranojom, a dok ova neprijatna stanja traju, ljudi mogu da naškode sebi jer su krajnje nepredvidivi. Što se supstanca duže koristi, posledice su dugotrajnije i ozbiljnije. Zavisnici se povlače u sebe, gube interesovanja i motivaciju, prisutan je osećaj otupelosti i osećaju se malaksalo. Takođe imaju probleme s pamćenjem i potpuno zapostavljaju svoj društveni i profesionalni život. Sve ovo govori u prilog tome da je došlo do veoma negativnih promena u životnim navikama i snažne psihičke zavisnosti.

Statistike pokazuju da je najveći broj dugogodišnjih zavisnika ušao u svet droge upravo zahvaljujući marihuani. Ovo je još jedan dokaz da je reč o zaista opasnoj psihoaktivnoj supstanci koja preti da ugrozi sve što je bitno u životu. Zato je jako bitno potražiti stručnu pomoć na vreme i tako pronaći izlaz iz začaranog kruga.

marihuana je droga 2

Lečenje zavisnosti od marihuane na klinici Dr Vorobjev

Ukoliko se pitate koje je najbolje mesto za lečenje bolesti zavisnosti, nema sumnje da je to klinika Dr Vorobjev, koja već dugi niz godina postiže uspehe na ovom polju. Čak i kada su situacije izgledale krajnje beznadežno, ova klinika je uvek tu da pruži ruku spasa i pokaže ljudima da je izlečenje moguće, bilo da je reč o borbi sa najtežim zavisnostima, poput heroinske, ili prevazilaženju psihičkih problema.

Lečenje psihičke zavisnosti je izazovan cilj, ali ovo je jedini način da zauvek pobedite zavisnost i da postane deo vaše prošlosti, koja vas nikako ne determiniše. U prijatnom, udobnom ambijentu koji ova klinika nudi imaćete sve potrebne uslove za rehabilitaciju. Osim toga, svetski stručnjaci će sve vreme biti tu kako bi vam pružili neophodnu podršku i pomoć. Izlečenje je moguće, a ova klinika je tu da vam to i dokaže.

Ostavite odgovor

Molimo vas unesite vaš komentar!
Molimo Vas da unesete ime ovde