Carrier klima uređaji, idelani za svačiji dom

0
1891
Carrier klima uređaji

Carrier klima uređaji su sinonim za visok kvalitet. Bogat asortiman različitih modela karakteriše širok raspon kapaciteta hlađenja i grejanja. Zato su one savršene klime za leto.

Carrier klima uređaji – brend sa reputacijom

Carrier klima uređaji razvijeni su od strane Willis Haviland Carriera po kome nose i ime.

Uvidevši da zbog vlažnosti u postrojenju, tinta prilikom štampanja novina ne prianja dobro, niti se dobro suši, ovaj američki inženjer je 1902. godine došao na ideju da razvije električni sistem za klimatizaciju. Zahvaljujući njemu možemo slobodno reći da su Carrier klima uređaji prvi moderni vid klime.

Carrier klima uređaji

Carrier klima uređaji su zadovoljili 4 osnovne funkcije, koje su i danas značajne. A to su: kontrola temperature, kontrola vlažnosti, kontrola ventilacije i cirkulacije i čišćenje vazduha.

1915 godine Willis Haviland Carrier je osnovao Carrier Corporation, kompaniju specijalizovanu za proizvodnju i distribuciju sistema za grejanje, ventilaciju i klimatizaciju HVAC. Već sredinom 20. veka ona je postala vodeća u ovoj oblasti. A status brenda sa reputacijom zadržala je i danas poslujući u čak 170 zemalja širom sveta.

Carrier klima uređaji – vrste

Carrier klima uređaji dolaze u svim vrstama kako za kućnu tako i za profesionalnu upotrebu.

Kućnu seriju čine vrhunski inverter klima uređaji koji pružaju komfor i efikasnost za uštedu energije. Odlikuju ih najsavremeniji filteri za klima uređaje. Hladni katalizatorski filter, koji eliminiše formaldehid i druga nestabilna organska jedinjenja. HEPA filter, koji visokim učinkom filtrira negativne čestice iz vazduha. Jonizator, koji obezbeđuje čist vazduh i stvara sveže i zdravo okruženje.

Pored njih tu su i pokretni klima uređaji. Krasi ih elegantan i moderan dizajn. Dok diskretni točkići i bočne ručice omogućavaju lako pomeranje. Ovi Carrier klima uređaji imaju inteligentnu tehnologiju za automatsko uključivanje i isključivanje. Te su pogodni kako za kućne uslove, tako i za manje poslovne prostorije.

Komercijalna serija namenjena je korporacijskoj upotrebi. Tu spadaju kasetne klime kompaktnog dizajna. Takva forma omogućava strujanje vazduha u svim pravcima za postizanje optimalne raspodele vazduha u prostoriji. Takođe, dovod svežeg vazduha i dodatna ispusna rešetka pružaju dobru klimatizaciju i u susednoj prostoriji.

Kanalske klime predstavljaju pouzdane i izdržljive jedinice koje poseduju specijalni inverter sa Rotary kompresorom.

Stubne klime poseduju najnoviju tehnologiju automatskog režima rada. Time uređaj svoj režim rada i kapacitet prilagođava u skladu sa razlikom između temperature u prostoriji i izabrane temperature.

Klima uređaji roizvedeni u skladu sa ekološkim standardima

Carrier klima uređaji

Ne samo da su rezultat brojnih istraživanja i inovacija, već su Carrier klime proizvedene po eko standardima. Očuvanje životne sredine i zaštita ograničenih prirodnih resursa treba da bude prioritet svakog čoveka. Imajući to u vidu kompanija Carrier se od 1994. godine zalaže za ukidanje korišćenja rashladnih sredstava koja razgrađuju ozonski omotač. Istovremeno ona razvija klimatske jednice sa najboljom energetskom efikasnošću na svetu.

Naime, korišćenjem Carrier proizvoda ne morate se brinuti kako klima uređaji utiču na zdravlje, jer oni troše manje resursa i imaju manje emisije. To znači da pored zaštite živote sredine, štite i zdravlje čoveka, ali i štede novac.

Carrier klima uređaji – najsavremenije funkcije

Carrier klime mogu da rade kako na niskim, tako i pri veoma visokim temperaturama, tj. raspod rada se kreće od minus 20 do 46 stepeni Celzijusovih.

Pojedine jedinice imaju X-Eco, koji omogućava 60 odsto uštedu energije u toku noći. Ovaj tajmer za noćni režim rada omogućava da se uređaj automatski zaustavlja nakon 1, 3, 5 ili 9 časova. Dok Wi-Fi povezivanje pruža mogućnost daljinskog upravljanja putem interneta.

Posebnu pogodnost donosi pametan autodijagnostički sistem koji ukazuje na bilo kakav problem te omogućava brzu i efikasnu popravku.

Firma Samsara nudi veliki izbor različitih vrsta i modela Carrier klima uređaja. Dođite do nas ili pogledajte celokupnu ponudu na našem sajtu www.kucnatehnika.com.

 

Ostavite odgovor

Molimo vas unesite vaš komentar!
Molimo Vas da unesete ime ovde