Kako savladati anksioznost?

0
1001
anksioznost 1

Anksioznost je reč koju koristimo za neku nespecifičnu vrstu straha koja se obično odnosi na potencijalnu pretnju u budućnosti. Nažalost, ovo je mentalni problem sa kojima se mnogo ljudi suočava, budući da su anksiozni poremećaji veoma česti u modernom dobu

Strah i razne fobije mogu kratko trajati i potom proći, ali mogu trajati i mnogo duže i možete se zaglaviti sa njima predugo. U nekim slučajevima mogu vam potpuno kontrolisati život, utičući na vaše navike jedenja, spavanja, koncentraciju, međuljudske odnose…

Sve ovo vas može potpuno onemogućiti da uživate u životu ili da čak izađete iz kuće. Ovo uključuje i odlazak na posao ili u školu. Očigledno je koliko anksioznost može da vas spreči da radite stvari koje želite ili treba da radite. Osim toga, takođe utiče na vaše zdravlje.

Kada čoveka preplavi strah, on želi da izbegne situacije koje bi ga mogle uplašiti ili zabrinuti. Može biti teško prekinuti ovaj ciklus, ali postoji puno načina da se to postigne. Možete naučiti da savladate anksioznost i da se nosite sa strahom tako da vas to ne spreči da živite.

anksioznost

Kako da prepoznate anksioznost?

Da li osećate da vam srce ubrzano lupa kada se nađete u situaciji koju doživljavate kao stresnu? Ili se možda, umesto toga, dlanovi znoje kad se suočite sa izazovnim zadatkom ili događajem. To je anksioznost – prirodan odgovor našeg tela na stres.

Ako još niste prepoznali svoje okidače, evo nekoliko uobičajenih: prvi dan na novom poslu, susret sa porodicom partnera ili održavanje prezentacije pred mnogo ljudi. Svi imaju različite okidače, a prepoznavanje istih jedan je od najvažnijih koraka u suočavanju i upravljanju napadima anksioznosti.

Prepoznavanje vaših okidača može potrajati, zato je najbolje da se obratite stručnjacima za mentalno zdravlje, a psihoterapija se pokazuje kao odličan metod izbora, koji pomaže ljudima da prevaziđu brojne psihičke probleme.

anksioznost 2

Pobedite anksioznost na klinici VIP Vorobjev!

Koji god psihički problem da imate, postoji pravo mesto gde možete dobiti svu neophodnu pomoć. Reč je o klinici VIP Vorobjev, za koju mnogi bivši pacijenti kažu da predstavlja „svetlo na kraju tunela“, koje im je pomoglo da započnu novi, drugačiji život.

Na ovoj moderno opremljenoj klinici, vrhunski stručnjaci će vam pomoći da pobedite sve psihičke probleme i bolesti zavisnosti. Kada je reč o anksioznosti, ovde se primenjuje kognitivno bihejvioralna terapija (KBT), koja je najčešće korišćena terapija za anksiozne poremećaje.

Brojna istraživanja su dokazala efikasnost KBT pristupa kada je u pitanju lečenje napada panike, fobija, socijalno anksioznog poremećaja kao i generalizovanog anksioznog poremećaja. KBT se bavi negativnim obrascima i distorzijama u načinu na koji posmatramo svet i sebe. Osnovna premisa ove terapije je da naše misli – a ne spoljni događaji – utiču na način na koji se osećamo. Drugim rečima, situacija u kojoj se nalazite ne određuje kako se osećate, već vaša percepcija te situacije.

Poklonite poverenje najboljim stručnjacima za psihoterapiju. Oni imaju višegodišnje iskustvo i koji vam zaista mogu pomoći da se oslobodite svih psihičkih problema sa kojima se suočavate.

Klinika VIP Vorobjev je uvek tu da vam pomogne da oslobodite zavisnosti i svih psihičkih poteškoća, zato odaberite najbolje za svoje zdravlje i poboljšajte kvalitet svog života.

Ostavite odgovor

Molimo vas unesite vaš komentar!
Molimo Vas da unesete ime ovde