Izlečenje zavisnosti je moguće!

Bolesti zavisnosti kao što su alkoholizam, narkomanija, kockanje i slično, spadaju u najopasnije boljke današnjice koje uzimaju sve veći broj života. Zato je nužno na vreme prepoznati simptome ovih bolesti i započeti odgovarajući medicinski tretman kako bi se u potpunosti zavisnik rehabilitovao, oporavio i jednom za svagda izlečio.

0
1336
izlečenje zavisnosti trendy VIP Dr Vorobjev 1

Ljudi se danas gotovo na svakom koraku suočavaju sa mnogobrojnim problemima. Pritisak savremenog društva i svakodnevni stres na čoveka utiču tako što on želi da nađe brzo i lako rešenje za ove situacije. Nažalost, u većini slučajeva to rešenje bude i pogubno, te čovek nađe utehu u kockanju, alkoholu, zloupotrebi medikamenata ili konzumiranju droga. Sve ovo neminovno vodi u razvijanje bolesti zavisnosti, a posledice nekada mogu biti fatalne, završavajući se smrću. Zbog svega toga, neophodno je podvrgnuti se odgovarajućem tretmanu i proceduri jer je izlečenje zavisnosti u svakom od ovih slučajeva moguće.

Šta su psihostimulansi (psihostimulanti) i da li je izlečenje zavisnosti od njih izvodljivo?

Psihostimulansi spadaju u opasne hemijske supstance koje na veštački način pojačavaju aktivnost mozga i CNS-a (centralnog nervnog sistema). Njihov trenutni efekat se ogleda u tome što pomažu ljudima da lakše savladaju umor i iscrpljenost organizma. S druge strane, psihostimulansi takođe pojačavu koncentraciju.

U najpoznatije psihostimulanse svakako spadaju amfetamini. Lekovi slični amfetaminima su i metilksantini koji su takođe vrsta psihostimulanata. Njihovom zloupotrebom dolazi do značajnih oštećenja motoričkih funkcija i centralnog nervnog sistema. Tada je osoba nemirna, agresivna i neprijateljski raspoložena. Lekovi slični amfetaminima su i metilksantini koji su takođe vrsta psihostimulanata. Zbog toga je lečenje zavisnosti od psihostimulanata nužno kako bi zavisnik u kratkom roku mogao da se vrati normalnim životnim i društvenim aktivnostima.

Igre na sreću – izlečenje zavisnosti od kockanja je moguće

Jedan od najvećih bihevioralnih poremećaja ponašanja današnjice je svakako kockanje. Neki od simptoma postojanja bolesti zavisnosti od kockanja kod zavisnika su konstantna usmerenost i opsednutost kockanjem, žudnja za kockanjem u sve većim iznosima. Tu spada i nervoza i agresivno ponašanje pri pokušajima prekida kockanja i slično.

Zloupotreba igara na sreću ne samo da utiče na život kockara, već i na njegove prijatelje i porodicu. Kockanje kod zavisnika stvara gotovo iste efekte koje droga prouzrokuje kod narkomana. I upravo zbog toga se treba podvrgnuti odgovarajućem lečenju zavisnosti od igara na sreću i propratnim medicinskim procedurama. Izlečenje je i te kako moguće!

Zloupotreba alkohola odnosi sve veći broj života

Alkoholizam spada u najrasprostranjije bolesti današnjice koja odnosi sve veći broj života. Razlog za to što je alkohol psihoaktivna supstanca koja je legalna i praktično se može kupiti na svakom koraku. Čak i konzumiranje alkohola u malim dozama može naneti štetu čovekovoj psihi.

Kada se alkohol konzumira, uvek se počne sa eksperimentalnim opijanjem. Nakon toga dolazi do faze tzv. integrisanog (društveno prihvatljivog) pijenja, pa tek onda dolazi do problematičnog, preteranog konzumiranja alkohola koji nužno vodi u stvaranje bolesti zavisnosti.

Upečatljivi simptomi alkoholizma su razdražljivo, konfliktno i socijalno neprihvatljivo ponašanje zavisnika. Takođe, dolazi od odumiranja nervnih ćelija u mozgu, osoba postaje zaboravna, agresivna, malaksala, slaba, sklona halucinacijama. U težim slučajevima može doći i do samoubistva. Svakodnevno opijanje i unošenje alkohola u organizam postaju jedini cilj alkoholičara. Ukoliko prepoznate neke od ovih simptoma, važno je odmah otići u bolnicu i pristupiti lečenju zavisnosti od alkohola, jer je potpuno izlečenje i te kako ostvarivo moguće. Zavisnik u potpunosti može vratiti kontrolu nad svojim životom.

Izlečenje zavisnosti – Heroin je droga koja najlakše stvara zavisnost

Heroin je jedna od najvećih zala modernog društva koja najbrže prouzrokuje zavisnost. Zavisnost od ove droge u potpunosti menja čovekov život, međutim savremene medicinske procedure i tehnološki napredak omogućavaju veoma uspešno lečenje zavisnosti od bilo koje droge.

Heroin se kao ilegalna psihoaktivna supstanca u organizam najčešće ubrizgava, odnosno unosi se intravenozno, ali može se uneti i pušenjem. Zbog intravenoznog unosa, moguće je zaraziti HIV virusom, ali i drugim opasnim virusom. Dejstvo instant, odnosno trenutno – zavisniku u trenutku daje osećaj velikog zadovoljstva, euforije, razdraganosti. Kao i kod svih narkomana, nakon prestanka konzumiranja heroina dolazi do apstinencijalne krize. Fizički simptomi zavisnosti od heroina su povraćanje, mučnina, prekomerno znojenje, svrab, crvenilo kože, propadanje vena.

Sve ovo zavisnika dovodi u tešku životnu situaciju, gde dolazi do uništavanja ne samo sopstvenog, već i života drugih prijatelja i porodice. Na kraju, gotovo izveMeđutim, iakao situacija deluje bezizlazno, to nije tačno. sno dolazi od ozbiljnih zdravstvenih tegoba. Izbacivanje droge iz organizma i lečenje zavisnosti od heroina je u celosti moguće, a zavisnik će jednom zauvek pobediti u borbi protiv heroina, vraćajući se normalnom životnom toku.

Marihuana – Prva konzumacija je veoma opasna

Iako mnogi smatraju da marihuana nije opasna psihoaktivna supstanca u meri u kojoj su to ostali narkotici, to naprosto nije tačno. Istraživanja su pokazala da marihuana oštećuje mozak i moždane ćelije već nakon prvog konzumiranja. Bez obzira što ne stvara fizičku zavisnost, marihuana (kanabis), kao psihoaktivna supstanca, ima veoma negativno dejstvo po zdravlje konzumenta i ostavlja teške psihološke i socijalne posledice na konzumenta.

Osoba koja konzumira oseća simptome poput relaksiranosti, nekontrolisanog smeha, poremećaja opažanja i pamćenja, kao i nemogućnost koncentrisanja. Pri dugotrajnoj (zlo)upotrebi dolazi do letargije paranoidnih reakcija, panike i anksioznosti. S druge strane, neki od fizičkih znakova zavisnosti od marihuane su crvenilo beonjača, proširenje zenica, problemi sa plućima i disanjem, utrnuće pojedinih delova tela ili lica.

Učestalo korišćenje marihuane dovodi sigurno do stvaranja psihičke zavinosti. Samim tim dolazi i do apstinencijalne krize prilikom prestanka sa njenim konzumiranjem. Međutim, izlečenje je izvodljivo. Lečenje zavisnosti od marihuane počinje dijagnostikom, a posle se kombinuju različiti medicinski tretmani kao što su farmakoterapija, neuro-džet terapija, psihoterapija i informaciona terapija.

Kokain – Kako se „skinuti“ sa ove droge?

Kokain (uličnim rečnikom – krek) spada u jednu od najstarijih i najpoznatijih psihoaktivnih supstanci. Poput heroina, kokain vrlo brzo stvara zavisnost. Kokain se u organizam može uneti pušenjem, oralno, ušmrkavanjem (intranazalno), ali i intravenozno. Svaki od ovih metoda unošenja dovodi do kardiovaskularnih i cerebrovaskularnih tegoba koje, u krajnjoj liniji, mogu prouzrokovati smrt.

Kokain ubrzava srčani ritam, povećava energiju, sužava krvne sudove, izaziva povišenu telesnu temperaturu. U dužim periodima uzimanja gotovo izvesno dolazi do stvaranja paranoje, halucinacije, šizofrenije i neminovnog stvaranja zavisnosti. Zato je neophodno hitno pristupiti izlečenju zavisnosti.

Ono što kokain razlikuje od ostalih narkotika jeste što ne izaziva fizičku zavisnost. Prilikom prve konzumacije kokaina, uživaoci ove droge dobijaju ogromnu žudnju da u što dužem periodu budu pod uticajem ove psihokativne supstance. Zbog toga konzumenti iznova i iznova povećavaju dozu kako bi povećali osećaj euforije jer dolazi do razvitka visoke tolerancije. Lečenje zavisnosti od kokaina pre svega počinje dijagnostikom i eliminisanjem želje za konzumiranjem droge. Potom sledi psihoterapija, joga, edukacija i averzivna terapija.

Bolnica VIP Dr Vorobjev, klinika za lečenje bolesti zavisnosti, već duže od 20 godina uspešno leči bolesti zavisnosti, kao i druge psihičke probleme. U ovoj klinici rade svetski priznati i nagrađivani stručnjaci koji svakodnevno pomažu pacijentima širom sveta u borbi protiv bolesti zavisnosti i njihovoj rehabilitaciji.

Nakon vrhunskog tretmana u ovoj klinici, ne samo što nećete imati za želju za konzumiranjem narkotika ili bilo kog drugog opioidnog sredstva, već ćete u potpunosti i zauvek (na bolje) promeniti pogled na svet.

Vaš život može ponovo da bude u vašim rukama. Izaberite najbolje za vas i vašu porodicu, a bez sumnje je to klinika VIP Dr Vorobjev.

 

Ostavite odgovor

Molimo vas unesite vaš komentar!
Molimo Vas da unesete ime ovde