8 stvari koje nikada ne bi trebalo da približite vašoj vagini

0
1072
sta ne treba stavljati blizu vagine

Vaša vagina vam može pružiti neverovatno zadovoljstvo – to znamo. Ali takođe može vam pružiti i značajnu količinu bolova ili problema ako se o njoj ne brinete na pravi način.

To uključuje izbegavanje proizvoda, igračaka i kozmetike koji predstavljaju skrivenu pretnju zdravlju vaše „kako joj god tepate“. Vagina sadrži najdelikatniju i najosjetljivu kožu na celom telu. Stvari koje vama izgledaju bezopasne njoj mogu naneti infekcije, iritaciju, opekotine i mnoge druge probleme. Pročitajte kojih je to 8 stvari koje nikako ne bi trebalo da približavate a naročito da stavljate u vaginu – i to bez izuzetaka.

1. Sexy igračke napravljene od meke gume

Nakon samo malo igranja sa njima, vibratori napravljeni od meke, fleksibilne plastike ili meke gume mogu razviti sitne pukotine i naprsline u kojima se mikrobi mogu nastaniti. Ukoliko takav vibrator ubacite u vašu vaginu velike su šanse da ste uneli sa njim i neku infekciju. Umesto tih mekih modela, izaberite silikonske ili izrađene od tvrde plastike, jer se oni neće vremenom ishabati. I iako je to verovatno poslednja stvar koju želite da uradite nakon seksualne igre, obavezno svoju igračku operite sapunom i vodom odmah nakon upotrebe. Takođe, koliko god da vam je neki model prirastao srcu ne zaboravite da ga zamenite s vremena na vreme.

2. Razno voće i povrće

Verovali ili ne, pitanja poput „Da li je bezbedno staviti krastavac u mene?“ i „Da li je sigurno staviti bananu u nju?“ jedne su od češćih unetih pojmova za pretragu na Google pretraživaču. Naravno naš odgovor: Ne, nije.

karatavac sexy igračka

Čak i organski proizvodi koji su očišćeni još uvek u sebi imaju bakterije. Iako to verovatno ne predstavlja pretnju vašem digestivnom traktu, mikrobi nastanjeni u njima mogu napraviti problem u njoj. Unošenjem voća ili povrća možete poremetiti normalnu ravnotežu bakterija u vagini, što znači da postoji mogućnost da se razvije bakterijska ili kvasna infekcija. Naš definitivni savet je da ako vam prorade leptirići u njoj kada gledate u gomilu lepih velikih krastavaca, preskočite taj deo radnje i umesto toga posetite sexy shop.

3. Farbe za kosu

Eksperimentisanje sa bojom za kosu zarad sexy kreativnosti, nikako nije pametna ideja. Koža oko vaše vagine je mnogo osetljivija nego na vašoj glavi i ako hemikalije koje su u prisutne u farbi stupe u kontakt sa vašim usminama (a da ne pominjemo da prođete preko vaginalnog otvora), može da dođe do ozbiljne, bolne iritacije. Dakle, ukoliko želite da ekperimentišete sa bojom neka to onda bude iznad vrata.

4. Razne vrste lubrikanata

Lubrikanti su jedna od zabavnijih stvari koje možete koristiti tokom seksa, međutim u obzir dolaze samo određene vrste. Potrudite se da zaboravite na ulja ili proizvode ako na njihovoj deklaraciji piše da ima vazelin usebi. Proizvodi na bazi ulja su masniji i teže ih je oprati iz vaše vagine, što ih čini odličnom podlogom za bakterijskim razmnožavanjem. Plus, ulje može razgraditi lateks, što vas dovodi u opasnost od polnih bolesti ili trudnoće ako vaš partner nosi kondom od lateksa. Koristite silikonske lubrikante ili na bazi vode koji ne sadrže nikakve aditive.

seks lubirkant ulje

5. Intimne maramice ili gelovi za tuširanje

Ne samo da su gelovi za tuširanje i vaginalne maramice potpuno nepotrebne, već njihovo korišćenje može povećati šansu da dobijete infekciju. Većina njih sadrže sastojke i hemikalije koji mogu osušiti vaginu, uzrokovati iritaciju i povećati rizik od sitnih pukotina na površini vagine u kojima se bakterije i virusi mogu nastaniti. Naša preporuka je da držite vašu vaginu čistom koristeći samo blagi sapun i vodu.

6. Šlag ili čokolada

Stavljanje na golo telo, tokom sexy igre, šlag, čokoladu ili sladoled stvarno zvuči i izgleda seksi. Međutim tu postoji jedna činjenica da su šlag, čokoladna i drugi slatki prelivi puni šećera. Pitate se čemu je problem? Ukoliko veća količina šećera stupi u kontakt sa vašom vaginom, može doći do disbalansa pH nivoa i dovesti do infekcije. Uživajte u seksu i slatkišima tokom njega tako što ćete područje za igru ograničiti na iznad pupka.

7. Krema za depilaciju

Hemikalije koje se često nalaze u kremama za depilciju su jake, što dovodi do sitnih abrazija koje ostavljaju vašu vaginalnu površinu otvorenu za infekciju. Druga opasnost: Alergijske reakcije, koje bi vas ostavile sa jakim crvenilom i nepodnošljivim svrabom. Iako brijanje ili depilacija takođe vas „nagrade“ sa blagim osipom ili iritacijom koja traje dan ili dva, oba načina otklanjanja stidnih dlaka su sigurnija od hemijske depilacije.

8. Tamponi natopljeni alkoholom

U zadnje vreme šuška se sve više o ovom urbanom mitu, međutim izgleda da ima nešto više od mita da devojake u poslednje vreme pribegavaju trendu ubacivanja tampona natopljenih alkoholom u svoje vagine. Poenta je da dođu do bržeg opijanja tokom menstrulanih dana, i kako kažu da se osećaju „fantastično“ uz pomoć alkohola koji se upije u krvotok. Pored činjenice da ova praksa može biti ludo bolna, sigurno dolazi i do oštećenja sluznice, jer se obično radi o piću koje sadrži 40% alkohola. To vam može napraviti rane na sluznici vagine, što je dobra podloga za infekciju koja može biti uzrok neplodnosti.

Ostavite odgovor

Molimo vas unesite vaš komentar!
Molimo Vas da unesete ime ovde