Wiener Philharmoniker zlatni dukat

Sam izgled Wiener Philharmoniker dukata zadivljuje ljude širom sveta, te ne čudi ni podatak da je upravo ovaj zlatni novčić najpopularniji i u našoj državi. Pored Franc Jozef dukata, dukat iskovan u čast bečkog orkestra najčešće se kupuje u svrhe investiranja u zlato.

0
266
Wiener Philharmoniker zlatni dukat

Wiener Philharmoniker zlatni dukat predstavlja savršen poklon za sve ljubitelje ovog čuvenog bečkog orkestra i klasične muzike. Iskovan u čast Bečke filharmonije, svrstava se u investiciono zlato najveće čistoće.

Ovaj austrijski zlatni dukat teži jednu uncu, te je i odličan izbor za sve osobe koje planiraju početak štednje u zlatu ili investiranje u ovaj plemeniti metal.

Osim što će vam pružiti priliku da očuvate vrednost svog kapitala, on sa sobom nosi i veoma veliku kulturološku vrednost, kao i istorijsku. Za sve osobe koje žele da ulože svoj novac u investiciono zlato, Wiener Philharmoniker dukat predstavlja najbolje rešenje.

Kako izgleda Wiener Philharmoniker zlatni dukat?

Kada se prvi put susretnete sa ovim zlatnim dukatom, ne možete a da ne primetite njegov jedinstveni i unikatan izgled. Nijedan drugi dukat na svetu ne liči na ovaj dukat austrijske kovnice.

Na reversu dukata nalaze se instrumenti ovog slavnog orkestra – violončelo, četiri violine, bečki rog, harfa i fagot. Sam naziv “Wiener Philharmoniker“ iskovan je dužinom gornjeg oboda novčića. Na dnu novčića nalazi se ispisana nominalna vrednost “100 euro“.

Na aversnoj strani novčića nalaze se orgulje cevi Zlatne dvorane Musikverein.

Wiener Philharmoniker zlatni dukatNjegov dizajn kreirao je vojvoda Leopold V u dvanaestom veku. U te svrhe koristio je otkup koji mu je platio kralj Ričar Lavlje Srce, u cilju njegovog oslobađanja. Upravo ovo daruje Wiener Philharmoniker dukatu izuzetnu istorijsku vrednost.

Dizajn instrumenata kreiran je 1989. godine Tomas Pesendorfer, a ovaj dizajn ostaje nepromenjen do dana današnjeg.

Sam izgled Wiener Philharmoniker dukata zadivljuje ljude širom sveta, te ne čudi ni podatak da je upravo ovaj zlatni novčić najpopularniji i u našoj državi. Pored Franc Jozef dukata, dukat iskovan u čast bečkog orkestra najčešće se kupuje u svrhe investiranja u zlato.

Zašto se odlučiti za Wiener Philharmoniker dukat?

Wiener Philharmoniker zlatni dukat čini se savršenim za početak investiranja u zlato ili štednje. Naročito kada se radi o ljubiteljima klasične muzike.

Osim toga, on može biti i idealan poklon za osobe kojima slušanje klasične muzika izaziva smirujuć osećaj i koje uživaju u tome. Ukoliko želite da obradujete dragu osobu poklonom koji će čuvati i ceniti dugi niz godina, pa i decenija, poklonite joj upravo ovaj zlatni dukat.

Darivanje zlatnih poklona oduvek je smatrano simbolom i znakom pažnje, ljubavi i dobrih želja. Stoga, ne čudi podatak da se veliki broj ljudi odlučuje upravo za zlatne dukate kada su specijalne prilike u pitanju. Za koju god priliku – rođendan, proslave venčanja, rođenja deteta, punoletstva – zlato je savršen poklon! Kada darujete zlatne dukate, sasvim sigurno znate da će oni ostati u porodici dugo. Veoma se retko menjaju za novac.

Kupovina investicionog zlata može osigurati i vašu finansijsku budućnost. Osim što sa sobom donosi veliku istorijsku vrednost, ovaj dukat takođe poseduje i ogromnu upotrebnu vrednost. Njegova vrednost ne pada. Naprotiv, iz godine u godinu ona raste, porastom cene zlata.

U finansijski nestabilnim vremenima, kao što su periodi visoke inflacije, zlato predstavlja sigurnost i bezbednost. Jedini pravi način da očuvate vaš kapital i zaštitite ga od propadanja jeste da ga investirate u plemenite metale. Složićete se – najpopularniji metal svakako je zlato!

Gde kupiti Wiener Philharmoniker zlatni dukat?

Ukoliko se odlučite za Wiener Philharmoniker zlatni dukat, možda ćete se zapitati gde ga možete nabaviti.

Investiciono zlato bezbedno je kupovati isključivo od proverenih izvora – trgovaca specijalizovanih isključivo za oblast plemenitih metala. Takav izvor je kompanija Insignitus GOLD.

Wiener Philharmoniker zlatni dukatVaše zlatne dukate, bilo da se radi o dukatu iskovanom u čast Bečke filharmonije ili Franc Jozef dukatima, možete kupiti u prostorijama ove kompanije ili ih naručiti online. Dolaze sa garantom kvaliteta i originalnosti, te o ovom aspektu nećete morati da brinete.

Za više informacija, kompanija Insignitus GOLD stoji vam na raspolaganju.