Zašto je investiranje u plemenite metale pametno rešenje?

Zlato je svakako plemeniti metal koji se smatra najboljim i najpogodnijim za ulaganje. Investiranje u zlato sa sobom donosi mnoge prednosti, te ne čudi što je ovaj plemeniti metal na vrhu liste investicionih metala.

0
1005
Investiranje u plemenite metale

Investiranje u plemenite metale je uvek pametno rešenje. Ali, da li znate zbog čega je tako?

Plemeniti metali su metali koji se retko nalaze u prirodi, koji imaju specifične osobine, karakterističan izgled i sjaj. Iako su se ranije koristili za izradu novca, plemeniti metali se danas mogu pronaći u čistom obliku, kao pločice (poluge) ili dukati i novčići, ali se koriste i prilikom izrade nakita.

U plemenite metale spadaju, između ostalih, zlato, srebro, paladijum, platina i osmijum.

Najpoznatiji i vekovima cenjeni plemeniti metal svakako je zlato. Najnoviji i poslednje otkriveni plemeniti metal je osmijum, koji se ujedno smatra i najlepšim od svih.

U koji plemeniti metal bi trebalo investirati?

Zlato je svakako plemeniti metal koji se smatra najboljim i najpogodnijim za ulaganje. Investiranje u zlato sa sobom donosi mnoge prednosti, te ne čudi što je ovaj plemeniti metal na vrhu liste investicionih metala.

Čisto zlato smatra se “sigurnom lukom investitora“. Ovaj podatak govori o tome koliko je zlato zapravo moćno investiciono sredstvo. U prilog tome govori i podatak da je zlato bilo i ostalo potpora kupovnoj moći novca i oslonac u finansijski teškim vremenima. Osim toga, mnoge države širom sveta svoje monetarne rezerve čuvaju upravo u zlatu.

Investiranje u plemenite metalePrednosti investiranja u zlato zaista su ogromne. Ono se smatra i investicijom sa minimalnim rizicima, jer beleži stabilan rast tokom prethodnih godina. U poslednjih 8 godina, cena zlata beleži porast od čak 80%. Prema tome, zlato zaista predstavlja plemeniti metal vredan vaše pažnje. Ukoliko svoj slobodni kapital (barem 40%) uložite u zlato, nećete se pokajati. Zlato je investicija na duže staze, koja će očuvati vrednost vašeg kapitala i pružiti vam potporu i oslonac u periodima inflacije.

Još jedan razlog da svoj novac investirate upravo u zlato jeste činjenica da je ono oslobođeno poreza na dodatu vrednost (PDV-a). U prevodu, kada kupujete zlato, ne plaćate dodatnih 20%.

Ukoliko razmišljate o štednji u zlatu, na dobrom ste putu. Štednja u zlatu zapravo će osigurati finansijsku budućnost vas i vaše porodice.

Investiranje u plemenite metale kao što je osmijum

Investiranje u plemenite metale podrazumeva i ulaganje u osmijum.

Kao što smo već i naglasili, osmijum je poslednji u grupi plemenitih metala. Osim toga, on je i najređi plemeniti metal na svetu! Ova činjenica opravdava i cenu osmijuma, kao i veliku potražnju za njim.

Osmijum je poseban plemeniti metal, a karakteriše ga neverovatan, kristalni, plavo-beli odsjaj. Zahvaljujući njegovoj kristalnoj strukturi (svaki komad osmijuma razlikuje se od drugog), osmijum nije moguće krivotvoriti. Ovo je samo jedan od brojnih razloga zbog kojih bi trebalo da razmislite o investiranju u osmijum.

Rast prodaje osmijuma porastao je za neverovatnih 500% u 2021. godini, za razliku od 2020. godine. Ova činjenica govori nam o tome da je veliki broj ljudi širom sveta shvatio vrednost i potencijal osmijuma kao investicionog sredstva.

O vrednosti osmijuma govori nam i filmsko ostvarenje na Netflix-u pod nazivom “Don’t Look Up“. Naime, kometa koja hrli ka Zemlji donosi potpuno uništenje planete, ali i ogromne količine osmijuma koje bi učinile da siromaštvo u svetu potpunosti bude rešeno. Stoga, priželjkuje se da kometa “udari“ u Zemlju. Neverovatno, zar ne?

Gde kupiti investiciono zlato i osmijum?

Investiciono zlato u vidu pločica (polugica) i novčića možete pronaći u različitim gramažama – od 1 grama do 1 kg, kao i u raznim apoenima, ukoliko kupujete zlatne novčiće.

Kompanija Insignitus GOLD specijalizovala se za trgovinu plemenitim metalima, kao što su zlato i osmijum. Osim toga, u ponudi ove kompanije možete pronaći i platinasti dukat Wiener Philharmoniker od 1 unce.

Investiranje u plemenite metaleKada govorimo o kupovini osmijuma, ne možemo a da ne spomenemo da je Insignitus GOLD osnovala i Institut za Osmijum Srbije i potpisala ekskluzivni ugovor za tržište naše države sa jedinim proizvođačem osmijuma na svetu – Institutom za Osmijum Nemačka.

Više informacija o kupovini investicionog zlata i osmijuma možete dobiti kontaktiranjem kompanije Insignitus GOLD.