Međunarodne selidbe – Šta bi trebalo da znate?

Selidbe u drugu državu nikada nisu jednostavan zadatak, ali se celokupan stres oko papirologije može izbeći jednostavnim pozivom proverenoj agenciji za selidbe.

0
326
medjunarodne selidbe

Međunarodne selidbe donose puno uzbuđenja, ali i puno neizvesnosti. Zbog toga je ključ uspeha selidbe u inostranstvo odabir prave agencije.

Preseljenje iz jedne u drugu državu, naročito kada to činite sa vašom porodicom, predstavlja novi početak. Ukoliko ste avanturista, ovo možete doživeti i na takav način. Selidbom u neku od država Evropske unije otvaraju vam se i razne poslovne mogućnosti, ali i mogućnosti za akademski razvoj vaše dece.

Selidbe u drugu državu nikada nisu jednostavan zadatak, ali se celokupan stres oko papirologije može izbeći jednostavnim pozivom proverenoj agenciji za selidbe. S obzirom na to da će vam biti potreban veliki broj dokumenata i da su međunarodne selidbe daleko kompleksnije od selidbi u rodnom gradu, ovaj zadatak nećete moći sami da obavite.

Kako bi ovaj delikatan zadatak bio obavljen na najbolji mogući način, plan selidbe mora biti izrađen i nekoliko meseci unapred. Stručnjaci savetuju da se kompleksnije selidbe, kao što su selidbe poslovnih prostora ili selidbe kancelarija, planiraju i do godinu dana unapred. Prema tome, izdvojite dovoljno vremena kako bi poduhvat zvan selidba u inostranstvo protekao u najboljem mogućem redu.

Ukoliko planirate selidbu u Nemačku, Austriju, Italiju ili neku drugu državu Evrope, trebalo bi da vodite računa o stvarima koje ćemo vam predočiti.

Odabir prave agencije je od krucijalnog značaja za međunarodne selidbe

Kako bi se plan međunarodne selidbe mogao izraditi, prvo što morate učiniti jeste da pronađete adekvatnu agenciju.

Agencija za selidbe mora posedovati licencu, s obzirom da se radi o prelasku granice i ulasku na teritoriju druge države. U prevodu, ovo znači da samo agencija koja je akreditovana i ispunjava sve zahteve i propise u našoj državi i inostranstvu može vršiti poslove međunarodnih selidbi.

medjunarodne selidbeDakle, odabir prave i proverene agencije svakako je od krucijalnog značaja za vašu selidbu u inostranstvu. Bez obzira da li preseljavate domaćinstvo, firmu ili poslovanje bilo koje vrste, akreditovana agencija biće vaš najbolji saveznik na tom putu. Osim toga, na ovaj način nećete morati da brinete o skrivenim troškovima, problemima na granici ili drugim neprijatnostima.

Izrada plana međunarodne selidbe je prioritet

Kako bi se bilo koja vrsta selidbi dobro obavila, od velike je važnosti izrada plana. Prema tome, bez obzira da li se selite u susedni grad ili novu lokaciju u istom gradu, pa i na novu lokaciju u drugoj državi, plan selidbe spasiće vas bespotrebnih problema i stresa.

Plan selidbe sadrži sve podatke o jednoj selidbi – njen datum i tačno vreme, mesto utovarne lokacije, mesto i lokacija istovarne lokacije, kao i podatke o montaži i demontaži nameštaja, ukoliko je to neophodno.

Plan selidbe može sadržati i pakovanje stvari, ukoliko to odlučite. Selidbe mogu funkcionisati po principu “ključ u ruke“, kada je agencija zadužena i za pakovanje vaših stvari. Druga opcija je selidba “od vrata do vrata“, kada ste vi zaduženi za pakovanje stvari. Za međunarodne selidbe preporučuje se opcija “ključ u ruke“, s obzirom na to da se stres dodatno umanjuje.

Ukoliko se radi o selidbi specijalnih vrsta tereta, i o tome se mora prethodno razgovarati sa ovlašćenim licem agencije.

Kako pronaći pravu agenciju za selidbe u inostranstvu?

Ukoliko želite da preselite svoju porodicu u drugu državu, odabir agencije je veoma važan, što smo već i naglasili. Kako odabrati pravu agenciju?

Dok neki ljudi to čine prema preporukama prijatelja ili porodice, drugi se odlučuju za internet pretraživanje agencija za selidbe. Iako su oba načina potrage za pravom agencijom validna, najbolje je kombinovati oba.

medjunarodne selidbeUkoliko ste od prijatelja čuli za agenciju koja se bavi međunarodnim selidbama, najbolje rešenje jeste da proverite internet prezentaciju date agencije. Tek kada se uverite u kvalitet iste, donesite odluku kome ćete pokloniti svoje poverenje.

Agencija Atom iz Beograda ima dugogodišnje iskustvo u obavljanju poslova selidbi, kako u našoj državi, tako i u inostranstvu. U svakom trenutku možete ih kontaktirati za više informacija.