Prodaja investicionih dukata

Investicioni dukati svrstavaju se u red najčistijeg, investicionog fizičkog zlata. Radi se o zlatnim kovanicama koje imaju najviši stepen finoće. Udeo čistog zlata u zlatnom, investicionom novčiću mora biti jednak ili veći od 900/1000.

0
272
Prodaja investicionih dukata

Prodaja investicionih dukata postaje sve popularnija u našoj državi. U čemu je draž kupovine zlatnih novčića?

Fizičko zlato smatra se najčistijim zlatom, odnosno zlatom najvećeg stepena finoće. U ovu kategoriju spadaju zlatne pločice i zlatni dukati. Sigurni smo da ste barem jednom u životu imali prilike da se susretnete sa jednim od ova dva oblika fizičkog zlata. Svakako, najpoznatiji i najprimamljivi oblik su poluge, što ne umanjuje vrednost zlatnika. Poluge od zlata dolaze u više različitih gramaža – od 1 grama do 1 kilograma. Sa druge strane, zlatnici očaravaju i svojim neverovatnim izgledom i dizajnom.

Investicioni dukati svrstavaju se u red najčistijeg, investicionog fizičkog zlata. Radi se o zlatnim kovanicama koje imaju najviši stepen finoće. Udeo čistog zlata u zlatnom, investicionom novčiću mora biti jednak ili veći od 900/1000. Osim toga, da bi se smatrali čistim zlatom, to moraju biti zlatnici iskovani posle 1800. godine, koji su u jednom trenutku bili zakonsko sredstvo plaćanja u državi porekla. Samo ovi podaci dovoljni su da shvatite suštinsku vrednost zlatnika kao sredstva ulaganja i investicije na duže staze. Samo ovi podaci dovoljni su da shvatite zbog čega je prodaja investicionih dukata veoma popularna.

Prodaja investicionih dukataSve veći broj investitora odlučuje se upravo za kupovinu zlatnih dukata. Zbog čega je tako otkrivamo u narednim redovima.

Prodaja investicionih dukata – Najpopularniji zlatni dukati

Da li ste znali da su Franc Jozef dukati zapravo najpopularniji zlatni dukati na svetu?

Oni predstavljaju idealan poklon za sve prilike, ali i unikatnu investiciju, koja će sačuvati vaš novac od propadanja tokom kriznih i finansijski teških vremena. Kao što sam naziv kaže, iskovani su u čast najpoznatijeg austrijskog cara, Franca Jozefa, čiji se lik nalazi na istom. Osim lika cara Franca Jozefa, na ovom zlatnom dukatu nalazi se i grb Austrijskog carstva. Moramo napomenuti da se danas prodaju kao investicioni dukati, a kovali su se sve do 1915. godine. Upravo ova godina je utisnuta na samom novčiću. Postoje mali i veliki Franc Jozef dukati.

Prodaja investicionih dukata podrazumeva i prodaju dukata Bečke filharmonije, odnosno Wiener Philharmoniker dukata.

Ovi dukati iskovani su u čast čuvenog bečkog orkestra, koji poseduje viševekovnu tradiciju. Samim tim, dizajn Wiener Philharmoniker dukata oslikava upravo instrumente ove filharmonije, kao i čuvene orgulje u koncertnoj dvorani u Beču. Čistoća ovog dukata zaista je neprevaziđena, što predstavlja još jedan od razloga njegove popularnosti među investitorima. Moramo napomenuti da se dukat Bečke filharmonije dugo koristio kao zakonsko sredstvo plaćanja.

Najpopularniji Wiener Philarmoniker dukat, i ujedno onaj koji se najviše prodaje, svakako je dukat težine 1 unce. Osim toga, može se pronaći u gramažama od polovine, četvrtine i desetine unce.

Investiranje u zlato podrazumeva i kupovinu investicionih dukata

Dok se apsolutni početnici obično odlučuju za kupovinu zlata u vidu zlatnih pločica, iskusni investitori znaju vrednost dukata.

Jedan od razloga popularnosti investiranja u zlatne dukate jeste činjenica da se na ovaj način kreira lako deljiv portfolio. Ako nemate iskustva u investiranju u zlato, kupovina zlatnih novčića od polovine ili četvrtine unce može biti pametno rešenje. Na ovaj način ne izdvajate velike količine novca, te ostajete sigurni u svojoj investiciji. Nakon određenog vremena, možete kupovati i veće dukate od 1 unce.

Investiranje u zlato je jedna od najpametnijih odluka koju možete doneti za sebe, ali i za svoju porodicu i potomke. Istorija je pokazala da se zlatni dukati obično prenose sa kolena na koleno. Samim tim, oni sa sobom nose i veliku sentimentalnu vrednost.

Kompanija Insignitus GOLD u svom asortimanu nudi vam najpopularnije zlatne investicione dukate, kao što su Franc Jozef ili Wiener Philharmoniker dukati. Dukate možete naručiti putem online shop-a, što predstavlja dodatnu pogodnost.

Prodaja investicionih dukataZa više informacija, iskusni i dugogodišnji trgovci zlatom i drugim plemenitim metalima kompanije Insignitus GOLD stoje vam na raspolaganju.