Zlatni investicioni dukati

Zlatni investicioni dukati i poluge su dve vrste zlata koje kupuju investitori. Jedino ova dva oblika fizičkog zlata spadaju u investiciono zlato.

0
579
Zlatni investicioni dukati

Zlatni investicioni dukati predstavljaju jedan od dva oblika čistog, fizičkog zlata.

Osim zlatnih novčića, investiciono zlato možete kupiti i pronaći i u obliku poluga, odnosno pločica.

Zlato je vekovima unazad smatrano pouzdanom investicijom. Ulaganje u ovaj plemeniti metal, za razliku od ulaganja u papirne valute, znači da na vas neće uticati inflacija i devalvacija.

Međutim, jedno od prvih pitanja koje možete imati kao investitor je da li da kupite zlatne poluge ili novčiće.

Pre nego što uložite u bilo koju vrstu imovine, uključujući i zlato, važno je da obavite određenu vrstu istraživanja.

I zlatne poluge i zlatnici imaju svoje individualne prednosti. Stoga, možemo reći da se sve svodi na vaše okolnosti i ciljeve kada odlučujete u koji oblik čistog zlata ćete investirati.

U narednim redovima otkrivamo o čemu bi trebalo da vodite računa i na šta da obratite pažnju kada pravite izbor između zlatnih novčića i poluga.

Stvari koje bi trebalo razmotriti pre kupovine zlatnih poluga ili zlatnika

Pre nego što odlučite da kupite zlatne poluge ili zlatnike, postoje određene stvari koje bi trebalo da razmotrite.

Zlatni investicioni dukatiZlatni investicioni dukati i poluge su dve vrste zlata koje kupuju investitori. Jedino ova dva oblika fizičkog zlata spadaju u investiciono zlato.

Ključno je da ovaj plemeniti metal kupujete isključivo preko renomiranog trgovca, kako biste bili potpuno sigurni u sopstvenu investiciju. Nažalost, sve je veći broj pokušaja prevare i falsifikovanja zlata. Stoga, o ovom aspektu morate posebno voditi računa.

Ako kupujete fizičko zlato, trebalo bi da osmislite i plan za njegovo skladištenje. Ako imate mesto gde možete da skladištite svoju zlatnu imovinu, to će osigurati da su novčići i poluge koje posedujete zaštićeni od oštećenja ili krađe. Neka od najsigurnijih mesta gde možete da čuvate zlato uključuju sef kod kuće ili sef banke.

Još jedna stvar koju bi trebalo uzeti u obzir prilikom ulaganja u zlato je premija. Razumevanje spot cene i premije zlata pomoći će vam da odlučite koliko želite da potrošite na svoju investiciju.

Zlatni investicioni dukati – Prednosti kupovine

Ako želite da dodate zlatnike u svoj investicioni portfolio, to vam može doneti razne prednosti i pogodnosti.

Glavna prednost kupovine zlatnika je u tome što su oni često praktičniji od zlatnih poluga. Ovo olakšava prodaju zlatnika u velikim količinama u poređenju sa prodajom velike zlatne poluge od 1 kg.

Neretko su manji, a samim tim i pristupačniji od zlatnih poluga.

Ulaganjem u ovu vrstu fizičkog zlata, imate više fleksibilnosti i kontrole nad načinom na koji ćete kasnije prodati svoje novčiće, ukoliko se odlučite za ovaj korak. Ne morate da prodate sav svoj portfolio zlatnika odjednom. Za razliku od zlatnih poluga gde ćete možda morati da prodate celu imovinu u svom portfoliju, kupovina malih zlatnika rešava vas tog problema. Umesto da prodajete svu svoju kolekciju zlatnika na tržištu zlata, možete prodati nekoliko novčića i zadržati ostale.

Za razliku od većine zlatnih poluga, zlatnici imaju atraktivan dizajn, te su podjednako privlačni i investitorima i kolekcionarima.

Zlatni investicioni novčići ili zlatne poluge?

Ako tražite efikasan i fleksibilan dodatak svom investicionom portfoliju, onda bi zlatnici mogli biti najbolji izbor za vas. Ako želite da napravite veću investiciju i izbegnete plaćanje veće premije, zlatne poluge mogu biti vaša najbolja opcija.

Kupovina zlatnika i poluga je potpuno lična odluka. Međutim, mnogi stručnjaci sugerišu da se preporučuje mešavina oba da biste diversifikovali svoj portfolio. Na kraju krajeva, diversifikacija je najbolja zaštita od rizika, iako zlato već dolazi sa minimalnim rizicima od ulaganja.

Zlatni investicioni dukatiAko želite da investirate u zlatne poluge ili zlatnike, kompanija Insignitus GOLD stoji vam na raspolaganju.

Ova kompanija nudi vam veliki izbor zlatnih pločica renomiranih kovnica kao što je Argor Heraeus i novčića, kao što su Wiener Philharmoniker ili Franc Jozef dukati.