Verenički prsten sa crnim dijamantom – Budite drugačije!

Vereničko prstenje sa dijamantima crne boje postalo je veoma popularno u prethodnih nekoliko godina. Zašto je tako i u čemu leži čar ovih dijamanata otkrivamo u narednim redovima.

0
85
Verenički prsten sa crnim dijamantom

Verenički prsten sa crnim dijamantom predstavlja jedinstven i originalan izbor, dok su bezbojni dijamanti obično prvi izbor kada je u pitanju vereničko prstenje, crni dijamanti imaju unikatnu privlačnost koja će garantovano impresionirati.

Vereničko prstenje sa dijamantima crne boje postalo je veoma popularno u prethodnih nekoliko godina. Zašto je tako i u čemu leži čar ovih dijamanata otkrivamo u narednim redovima.

Kako su nastali crni dijamanti?

Crna boja oduvek je bila sinonim za luksuz, moć i eleganciju. Mala crna haljina odraz je istančanog stila, crno vino je sinonim za hedonizam, a crni dijamant? Crni dijamant privlači pažnju i poglede svojim neverovatnim svojstvima i šarmom.

Verenički prsten sa crnim dijamantomUkoliko želite verenički prsten ili dijamantski nakit koji će mamiti svojom lepotom i originalnošću, odlučite se za crni dijamant.

Iako je oko ove boje dijamanta i danas postoji veo misterije, smatra se da su nastali pre više od 3,8 milijardi godina u Brazilu. Prvi put su otkriveni 1840. godine u ovoj južnoameričkoj državi, te poseduju veoma bogatu istoriju. Dugo su bili povezivani sa bogatstvom i moći, te su prirodno bili poželjni zbog svoje retkosti.

Prvobitno su ih portugalski doseljenici nazivali ’’carbonados’’. Danas se prirodno crni dijamanti mogu videti jedino u Brazilu i centralnoj Africi. Stoga, ne čudi ni podatak da se prirodni crni dijamant smatra najređim dragim kamenom na svetu.

Iako je trebalo mnogo vremena da se počne koristiti u industriji nakita, danas se verenički prsten sa crnim dijamantom smatra veoma poželjnim zbog neobičnog i jedinstvenog stila.

Verenički prsten sa crnim dijamantomPrema određenim teorijama, dijamant crne boje formiran je pri udaru meteorita. Sa druge strane, postoje teorije koje tvrde da je crni dijamant rezultat radijacije. Koji god uzrok nastanka bio, jedno je sigurno – on je zaista autentičan i teško se može pronaći dragi kamen koji mu je dorastao, kada je lepota u pitanju. Stoga, verenički prsten sa dijamantom crne boje ne može razočarati! Odlučite se za isti ukoliko želite da impresionirate svoju voljenu osobu i učinite da se oseća zaista posebno!

Zašto je verenički prsten sa crnim dijamantom popularan izbor?

Ukoliko vaša draga osoba voli i neguje jedinstveni stil, verenički prsten sa crnim dijamantom može biti odličan izbor.

Verenički prsten sa crnim dijamantomSimbolika crnog dragog kamena u sklopu vereničkog prstena je zaista snažna. U Italiji se dugo verovalo da prsten sa crnim dijamantom umiruje ljubomoru i pomaže prevazilaženju problema u romantičnim vezama. Osim toga, na raspolaganju vam je mnogo različitih stilova koje možete odabrati – od dijamanta u obliku srca, do okruglog crnog dijamanta.

Kao i svaki drugi, tako bi i verenički prsten sa crnim centralnim dijamantom trebalo birati na osnovu ukusa i preferencija vašeg partnera. Odaberite oblik dijamanta koji će se vašoj lepšoj polovini sigurno dopasti i prepustite posao crnoj boji dijamanta da je očara svojom jedinstvenošću!

Verenički prsten sa crnim dijamantomUkoliko volite retro ili vintage stil, ali i glamur, jednostavan prsten od belog zlata sa jednim, centralnim dijamantom crne boje može biti savršen izbor za vas. Preporučujemo da razmislite o obliku kruške ili pear shaped kamenu u središtu vašeg vereničkog prstena. Osobe koje preferiraju nešto ekstravagantniji stil, savetujemo prsten sa crnim dijamantom optočen sitnim dijamantima prozirne nijanse.

Belo zlato izgleda posebno atraktivno naspram crnih dijamanata, te dodatno naglašava lepotu kamena.

Koliko je vereničko prstenje sa crnim dijamantom popularno možemo videti i po tome što ga preferiraju poznate dame širom sveta. Tako su mnoge poznate ličnosti viđene kako nose ovo retko drago kamenje. Gvinet Paltrou, Blejk Lajvli, Ket von Di i mnoge druge žene u šou-biznis industriji preferiraju zadivljujuć nakit od crnih dijamanata.

Verenički prsten sa crnim dijamantomFascinantan, jedinstveni i originalan dijamantski nakit crne boje, uključujući  i vereničko prstenje, možete pronaći u bogatoj ponudi Maestro Jewelers. U ovoj juvelirskoj kući čeka vas vrhunsko vereničko prstenje renomiranih brendova, kao što je IDC.