Kako odabrati verenički prsten sa dijamantom?

Kada birate dijamantski verenički prsten, prioritet je obično da odaberete savršen oblik. Ukoliko niste sigurni koji oblik da odaberete, možda je od pomoći činjenica da su okrugli dijamanti daleko najpopularniji izbor. Oni pružaju neverovatan odsjaj i fantastično izgledaju pod bilo kojom vrstom svetlosti. Okrugli brilijantni dijamanti čine oko tri četvrtine svih kupovina dijamanata. Zvuči neverovatno, zar ne?

0
599
Verenički prsten sa dijamantom

Dijamantsko vereničko prstenje simbol je večne ljubavi, lojalnosti i predanosti. Dijamanti su tradicionalni izbor za vereničko prstenje. Klasični i bezvremenski, oni su najpopularniji izbor centralnog dragulja. Najtrajniji su i najizdržljiviji, te ne čudi što su kroz istoriju postali prva asocijacija na verenički prsten.

Potraga sa savršenim vereničkim prstenom sa dijamantom ne mora biti bauk, ukoliko zaista znate šta tražite. U narednim redovima otkrivamo vam kako odabrati verenički prsten sa dijamantom.

Obratite pažnju na koncept 4C

Čuveni koncept 4C može biti od velike koristi pri odabiru dijamantskog vereničkog prstena. Koristi se na međunarodnom nivou, kao bi se utvrdio kvalitet samog dijamanta.

Verenički prsten sa dijamantomUkratko, 4C su cut (rez), clarity (čistoća), color (boja) i carat (karat).

Postoje razni oblici dijamanata, a među najpopularnijim su svakako princess, heart, pear i round cut oblici. Brus ili rez dijamanta je veoma važan, jer upravo od njega zavisi na koji način će dragulj reflektovati svetlost i kreirati fascinantan dijamantski sjaj.

Kada govorimo o čistoći dijamanata, najtraženiji i najređi su besprekorno čisti dijamanti.

Dijamanti dolaze u svim bojama. Tako postoje crni, crveni, roze i plavi dijamanti. Ipak, najtraženiji su bezbojni dijamanti.

Verenički prsten sa dijamantomTežina ili karat dijamanta predstavlja još jedan od aspekata koji je važan pri odabiru savršenog vereničkog prstena.

Odabir savršenog oblika dijamanta

Kada birate dijamantski verenički prsten, prioritet je obično da odaberete savršen oblik. Ukoliko niste sigurni koji oblik da odaberete, možda je od pomoći činjenica da su okrugli dijamanti daleko najpopularniji izbor. Oni pružaju neverovatan odsjaj i fantastično izgledaju pod bilo kojom vrstom svetlosti. Okrugli brilijantni dijamanti čine oko tri četvrtine svih kupovina dijamanata. Zvuči neverovatno, zar ne?

Verenički prsten sa dijamantomPrincess cut poseduju neosporivu savremenu lepotu, te su drugi najpopularniji oblik dijamanta.

Stepenasto brušeni dijamanti poseduju elegantan, tradicionalan izgled, transparentniji su od drugih oblika.

Verenički prsten sa dijamantomZbog izduženog oblika, markiz, ovali i kruškoliki dijamanti čine da prsti izgledaju izduženije i vitkije, a samim tim su popularan izbor dama širom sveta.

Ukoliko ste romantične prirode, najbolji izbor za vas mogu biti dijamanti u obliku srca, koji na izražajan način iskazuju vaše emocije. Stoga su idealan oblik dijamanta kada je u pitanju vereničko prstenje.

Odabir savršene veličine dijamanta

Konačno razmatranje pri izboru vereničkog prstena sa dijamantom podrazumeva i razmatranje o veličini dragulja, kao i kvalitet istog.

U ovome vam može pomoći određivanje budžeta i novca koji ste spremni da izdvojite za kupovinu vereničkog prstena sa dijamantom.

Verenički prsten sa dijamantomKada birate savršeni dijamantski prsten, odredite šta vam je najvažnije. Da li je to veličina dijamanta? Kvalitet dijamanta? Ili jednostavno napravite kompromis između ova dva faktora.

Mnogi ljudi veličinu prvo uzimaju u obzir, jer je ovo vizuelno najočigledniji aspekt dijamanta. Imajte na umu da je jedinica težine dijamanta zapravo karat.

Na kraju, morate se uveriti da je verenički prsten sa dijamantom koji kupujete zaista kvalitetan. Garant kvaliteta svakako je sertifikacija dijamanta. Ovaj proces sprovodi nezavisna gemološka laboratorija. Nakon toga, izdaje se pisani izveštaj koji potvrđuje autentičnost dijamanta u pogledu svih njegovih karakteristika – čistoće, reza, kvaliteta obrade, boje i slično.

Vereničko prstenje sa dijamantom renomiranih juvelirskih kuća možete pronaći u bogatoj ponudi Maestro Jewelers.