Red Dead Redemption 2 je ipak ostao iza FIFA19 po brzini prodaje

Uprkos jakom marketingu i velikoj zainteresovanosti gejming sveta, najnovija Rockstarova zvezda nije prevazišla FIFA19 kao najbrže prodavana igra u ovoj godini na britanskim listama!

0
686
FIfa19 vs rdr2

Iako su se mnogi pitali kako će izgledati ova nedelja na britanskim listama najbrže prodavanih video igara u ovoj godini, ipak je FIFA19 i dalje zadržala vođstvo a ne kako su mnogi očekivali Red Dead Redemption 2.

FIFA redovno pobeđuje svoje konkurente, ali novi naslovi Rockstar Gamesa često su izuzetci. Međutim ovog puta morali su da se zadovolje titulom treće najbrže prodavane video igre koja nije iz naslova FIFA, i to iza Call Of Duty: Black Ops 3 i Advanced Warfare.

Rdr2 srbija
Photo: Promo

Red Dead Redemption 2 se prodao u dvostruko više primeraka nego što je to bio slučaj sa prvim delom igre. Ako uzmemo u obzir da je prodaja video igara u padu u celini, to nam sugeriše da je igra urađena i prihvaćena mnogo bolje nego prvi deo. Pokazatelji prodaje ukazuju na to da je Red Dead Redemption 2 „oduvao“ prve nedelje prodaje svog rivala Call Of Duty: Black Ops 4, sa 68% prodaje za PlayStation 4 (koji ima marketinški ugovor sa ekskluzivnim sadržajem) i 32% za XBOXONE.

Iako je veliki broj izdavača izmenio svoje datume objavljivanja novih naslova kako bi izašli iza Red Dead Redemption 2, bilo je nekoliko novih video igrara ovih dana mada je uglavnom reč o dečijim naslovima. Izašle su igre Paw Patrol: On The Roll, Nickelodeon Kart Racers, My Hero One’s Justice i Just Dance 2019.

Football Manager 2019 Srbija
Photo: Promo

Međutim izdavačima i dalje vlada panika jer moraju opet da menjaju raspored, jer još jedno moćno izdanje nam stiže krajem ove nedelje – Football manager 2019, koji će sigurno preuzeti veći deo kolača na tržištu video igara. Sledeće nedelje nam dolazi jedan novitet čija je tema Prvi svetski rat pod imenom 11-11: Memories Retold.

Ostavite odgovor

Molimo vas unesite vaš komentar!
Molimo Vas da unesete ime ovde