Red Dead Online – Prvi utisci o online osvajanju Divljeg zapada

Red Dead Redemption 2 je pokrenut i u online modu koji je jedna zasebna priča i pruža vam akciju, adrenalin, neverovatne pejzaže i igru sa prijateljima, ali i neprijateljima!

0
1305
Red Dead Online
Foto: Rockstar promo

Stisnite dugme „eject“ kako bi izbacili disk GTA V iz vaše kozole jer je Red Dead Redemption 2 Online stigao. U utorak, 27. novembra, Rockstar je svoje čedo Red Dead Redemption 2 podigao online i na taj načino omogućavajući igračima širom sveta da učestvuju u jednom potpuno drugačijem virtuelnom svetu koji nam u predivnoj, punoj detalja i uzbuđenja prikazuje Ameriku na ulasku u 20. vek.

Bez obzira kakva kriza u svetu ili problemi u životu vas stignu, sada možete da odete na relaksirajuće kampovanje ispod zvezda, opušten lov i ribolov i jednu običnu pljačku vozova. Pribojavali smo se da ne doživimo razočarenje ili neprijatno iznenađenje, i da će nam prvi utisci u Red Dead Online biti kao knedla u grlu, međutim to nije bio slučaj.

red dead online video igra
Foto: Rockstar promo

Trenutno je Red Dead Online označen da je u beta fazi, i na samom startu je otvoren samo za one koji su kupili Ultimate Edition Red Dead Redemption II, ali otvaranje za više igrača svakog dana se povećava (u zavisnosti od toga kada ste počeli da igrate RDR 2) dok će definitvno svi moći da se pridruže u petak 30. novembra. Prvo su igrači na konzoli PlayStation 4 ušli u igru utorak ujutro, a zatim sa Xsbox One istog dana oko 18:30.

Red Dead Online

U početku Red Dead Online nudi malo iznenađenja. Kao što je uobičajeno za onlajn verzije postojećih igara, u početku vas primorava da razvijete novi lik od nule – tako da počinete da razmišljate o imenu, a zatim prelazite na kreiranje karaktera. Možete odabrati da budete muško ili žensko a tu su i sva druga fina podešavanja nad svakim fizičkim aspektom vašeg lika, od osnove kao što su starost ili oblik tela pa do frizure i brade.

red dead online
Foto: Trendy.rs

Kad budete zadovoljni izgledom vašeg lika, preostaje vam još sitan korak prilagođavanja za atribute zdravlja, izdržljivosti i Dead eye. Kada to sve podestie otvaraju vam se vrata predivnog sveta igre Red Dead Redemption 2 Online.

Ono što ćete prvo ugledati nije baš primamljivo jer ste vi u zatvoru, i prevoze vas na prinudni rad u blizini grada Valentine. Na svu sreću, tri (iznenađujuće fensi obučena) lika napadaju karavan i oslobađaju vas. Dobijate oskudno opremljenog i koliko toliko izdržljivog konja (ime kaže sve o njemu „Scrawny Nag“, koji je uvek dostupan čak i ako izgubite svog glavnog konja) i krećete da sledite lika koji se zove Mr. Harley.

online red dead redemption 2 video igra

Foto: Trendy.rs

On vas dovodi do kampa gde se upoznajete sa udovicom Jessicom Le Clerk, koja vam daje kratak, ali sveobuhvatan prikaz priče RedDead Online. Momci iz Rockstar games su se potrudili, kao da priča iz Red Dead Redemption 2 nije bila dovoljno duga i pomalo zbunjujuća, da napišu  još jednu priču za Red Dead Online.

U osnovi, priča se odvija oko toga da je Jessicin muž ubijen od strane jednog od njegovih poslovnih partnara – moćnog čoveka iz Blackwatera – koji je, kako ukazuju dokazi, upravo isti čovek koji je vas ukrivio za ubistvo i prouzrokovao da vas uhapse.

Krenućete u poteru za njima, treba da otkrijete ko je od njih odgovoran, a zatim da vam padne šaka. Kao i u solo igri, možete ući u samu misiju Red Dead Online priče potpuno posvećeni, ili da učestvujete u nizu drugih aktivnosti, koje se sastoje od solo igre, sa vašim prijateljima ili pak da uđete u borbu sa drugim igračima.

Red Dead Online – Priča koja ide drugim tokom

Le Clerk i Harley vam daju besplatnu opremu i osnovno naoružanje, i krećete u igru čiji se početak ispostavio kao uvodni deo koji traje oko 90 minuta. Upoznali ste se sa nekim opštim činjenicama, i starim kaubojem koji se zove JB Cripps, i koji vam je upravo postavio kamp.

red dead online video igra
Foto: Trendy.rs

Počevši od istraživanja sveta koji nas okružuje, postaje očigledno da Red Dead Online ima prilično tipičan sistem igre koji vas nagrađuje za trivijalne zadatke kao što su jahanje za određeno vreme, pucanje i tako dalje. Takođe vam daje obilnu količinu XP-a kada završavate misije. Uspeh, barem na početku, dolazi prilično brzo. Ispunjavanje bilo koje misije manje ili više se završava posle nekoliko sati i vrlo brzo smo stigli do 6 nivoa.

Prva misija se u vodu baca

Vratili smo se nazad, kako bi smo pronašli g. Crippsa u našem kampu, koji se može prilagoditi složenijim šatorima (kada su otključani) i slično. Zajedno sa Harleyom, rekao nam je da se misije mogu pokupiti od čoveka na stanici, gde nam je blagajnik ponudio našu prvu misiju. Ovo se pokazalo kao laka misija jer smo imali zadatak da odemo u okrug Rhodes, i da ubijemo gomilu stražara, a zatim da vratimo konja nazad, manje – više.

red dead online beta
Foto: Trendy.rs

Međutim, ono što je odlično je da nam u Red Dead Online nude opciju da igramo u timu sa četiri igrača zahvaljujući veoma brzoj i jednostavnoj mogućnosti podudaranja koja trenutno nudi tri grupe. Misija ne podstiče mnogo stvarnu saradnju, ali je bilo lepo zaraditi neki XP, u jednom trenutku, koji smo zaradili kada smo oživeli prijatelja koji je pogođen. Ali stvarna svrha misije je da vas nagradi boljim konjem i novim dodacima poput moćnijeg sedla. Red Dead Online vam omogućava da iz glavnog menija izaberete Free Roam, sa početnom tačkom u različitim regionima.

Red Dead Online prati svaki vaš korak

U toku uvoda se otkriva još jedan detalj. Vaša ocena časti će se razlikovati u skladu sa onim šta radite u Red Dead Online – ubijte nekog jadnog random lika i skrenućete sa dobrog puta; širite malo pozitivne energije i pomozite ljudima u nevolji, i bićete na dobrom glasu. Rockstar obećava da će se određene misije i aktivnosti otkriti samo vama, ako je vaša ocena časti u određenom rasponu. Tako će se Red Dead Online video igra u određenoj meri prilagoditi vama prema tome koliko ste zli.

red dead redemption 2 online video igra
Foto: Trendy.rs

Stranci, poznati iz Red Dead Redemotion 2, su svuda i daju vam jednokratne misije, ali ćete takođe sresti i slučajne ljude dok budete jahali Divljim zapadom. Takođe možete, naravno, da se prepustite lagodnom lovu, ribolovu ili istraživanju ako vas to više privlači. Međutim, u Red Dead Online, takođe možete skočiti pravo u misije za više igrača. One su označene za mapi, i možete pristupiti određenom delu direktno iz bilo koje igre ili glavnog menija.

Red Dead Online
Foto: Trendy.rs

Ovo vam omogućava da učestvujete u mnogobrojnim misijama za više igrača i da izazovete suparnika. Takođe možete ući u pucačke ili trkačke misije, koje su naravno konkurentni multiplayer modovi. Obe serije imaju različite modove igara – naročito one gde se puca – uključujući timske i solo opcije.

RDR2 online
Foto: Trendy.rs

Na mapi ćete naći puno serije PvP akcija, ali možete ih direktno prebacivati preko menija, koji omogućava plejliste kontinuirane serijske akcije.

Ogromna mapa Red Dead Online će vam biti poznata (pod pretpostavkom da ste igrali solo igru) ali i drugačija jer sada su u njoj još i gradovi kao što su Rhodes i Blackwater, i sve moguće eko vrste tog podneblja. Takođe ne možemo da se odupremo utisku da je mapa u Red Dead Online sabijena, i da su svi gradovi bliži jedni drugima.

Red Dead Online – Zaključak

Prvi utisci sugerišu da je Red Dead Online jednako dobar kao i solo igra. Ovo što smo do sada videli ne ukazje na bilo kakve znakove bagova ili problema sa performansama, iako bi to moglo da se promeni kada čitava armija fanova Red Dead Redemption II dobiju mogućnost da zaigraju online u petak.

Ali zahvaljujući GTA Online, Rockstar ima puno iskustva kada je u pitanju pokretanje velikih online servera, pa se nadamo da neće biti većih problema kada online igra startuje u petak.

Ostavite odgovor

Molimo vas unesite vaš komentar!
Molimo Vas da unesete ime ovde