4D ultrazvučni pregled

0
1805
4D ultrazvučni pregled

4D ultrazvučni pregled u lekarskoj ordinaciji DR Nestorov.

U današnje vreme, trudnoća se ne može zamisliti bez kontrole 3D ili 4D ultrazvučnih pregleda.

4D ultrazvučni pregled pokazao se kao odličan lekarski pregled bez neželjenih efekata i jednako je siguran kao standardni ultrazvuk.  Za razliku od standardnog ultrazvuka, 4D ultrazvučni pregled pruža dodatne pogodnosti  i nudi visokokvalitetne slike.

4D ultrazvučni pregled

Zar ne biste voleli da vidite kako se vaša beba kreće unutar vaše materice? To je omogućeno putem 4D ultrazvuka! Ova tehnologija radi reprodukcijom pokretne slike bebe u materici. 3D ultrazvuk prikazuje trodimenzionalnu sliku vaše bebe, dok vas 4D odvodi na drugi nivo.

Korišćenje ove tehnologije je kao gledanje video snimka uživo, možete videti šta vaša beba radi u stomaku. Test se izvodi isto kao i regularni sonogram, ležite na leđima, vaš stomak se maže gelom, dok lekar kružnim pokretima aparoatom prelazi preko vašeg stomaka. Aparat šalje zvučne talase kroz abdomen do materice, odbijajući se o bebu i odražavajući se natrag na ekran. Na taj način pokreti bebe se prikazuju u realnom vremenu.

 

4D ultrazvučni pregled – prednosti

4D ultrazvučni pregled nudi prave pogodnosti za procenu prenatalnog stanja fetusa sa mnogo jasnijim slikama. Ona daje realističan pogled na lice, disanje i kretanje udova koji mogu dati jasnije slike o zdravlju vaše bebe. Pitanja prenatalnog neurorazvojstva bi se otkrivala češće od onoga što bi mogao da nudi 2D skeniranje. Ovaj test, izveden u različitim periodima gestacije, pokazuje fetalno ponašanje i razvoj mozga, omogućavajući određivanje normalnih i abnormalnih stanja centralnog nervnog sistema i dijagnostifikovanje bilo kakvih strukturnih ili funkcionalnih problema.

4D ultrazvučni pregled

4D ultrazvuk omogućuje fetalni procenat normalnih naspram abnormalnih oblika ponašanja, čime se može utvrditi poremećaj fetusa u mozgu. Takođe, naravno, pokazuje zdrav razvoj vaše bebe i obezbeđuje vam veoma realistične slike.

4D ultrazvučni pregled – rizici

Sve što radite tokom trudnoće moglo bi predstavljati rizik, ali izgleda da se stručnjaci slažu da 3D i 4D ultrazvučni pregledi sa sobom ne nose ništa veće rizike od običnog 2D ultrazvuka. Oni koriste istu frekvenciju talasnih dužina za obavljanje testova. Međutim, doktori obično ograničavaju dužinu pregleda na trideset minuta, jer duži test znači emitovanje više talasa, na koje fetus nije imun . Ne poznajući neželjene efekte produžene izloženosti, lekari ograničavaju količinu vremena provedenog na pregledu.

Mašine koje se koriste za ultrazvučno skeniranje, dizajnirane su da se isključe ili daju upozorenje o grešci ako nešto krene naopako. Ultrazvučni talasi stvaraju toplotu i studije pokazuju da ovo može malo zagrejati tkiva, ali dugotrajne neželjene posledice nisu poznate.

Redovni sonogram je sastavni deo procene vašeg doktora o veličini i zdravlju vaše bebe. Lekar će tražiti 4D skeniranje, ako sumnja na nešto neuobičajeno i želi jasniju sliku. 4D ultrazvučni pregled možete i sami tražiti. Međutim, podvrgavanje vaše bebe bilo kakvim nepotrebnim testovima, nije uvek najbolja ideja, iako ne postoje naučni dokazi koji pokazuju da bi bilo moguće povrediti plod.

Lekarska ordinacija Dr Nestorov vam nudi 4D ultrazvučne preglede, a za sve dodatne informacije, ne oklevajte da nas kontaktirate.

 

Ostavite odgovor

Molimo vas unesite vaš komentar!
Molimo Vas da unesete ime ovde