Boje ruža i njihovo značenje kada se poklanjaju

0
7499

Ruže su, tokom vekova, inspirisale ljude da razviju jedan jezik pripisivanjem značenja za boju, raznolikost i broj ruža koje se poklanjaju. Da li ste se ikada zapitali o značenju cveća prije nego što ga poklonite nekom?

Tradicionalno, ruža se smatra cvetom ljubavi, a u ovom blogu ćemo pokušati da vam dočaramo značenja ruže po bojama.

Crvene ruže

Crvena ruža je nepogrešiv izraz ljubavi. Crvene ruže prenose duboke emocije – bilo da je ljubav, žudnja ili želja. Crvena ruža takođe može iskazati poštovanje, divljenje ili predanost.  Broj crvenih ruža ima posebna romantična značenja. 12 crvenih ruža, kao najpopularniji broj koji se poklanja, govori ‚‚Budi moja ‚‚ ili ‚‚Volim te‚‚.

Ruže

Bela ruža

Bela je boja čistote, čednosti i nevinosti. Beli cvetovi su uglavnom povezani sa novim početkom i čine idealnu prilika za vaše venčanje. Beli cvetovi se mogu koristiti za izražavanje simpatije ili poniznosti. Oni takođe ukazuju na duhovnost.

Ruže

Žuta ruža

Žuta ruža je izraz veselosti. One ističu sunčana osećanja-radost, toplinu i dobrodošlicu. To su simboli prijateljstva i brige. Žuta ruža, za razliku od ostalih ruža, ne nosi sa sobom ton romantike, ona je izraz čiste, platonske ljubavi.

Pink ruža

Postoji puno varijacija roze ruža. Pre svega, ružičaste ruže se koriste da prenesu nežne emocije kao što su divljenje, radost i zahvalnost. Cvetovi svetlo roze ruža ukazuju na slatkoću i nevinost. Jača boja ružičaste ruže preneće zahvalnost. Pink ruže takođe pokazuju eleganciju i milost.

ruže

Narandžasta ruža

Dok žuta ruža podseća na sunce, narandžasta ruža podseća na vatreni plamen. Ova ruža označava strast i energiju. Naranđaste ruže se mogu koristiti za izražavanje intenzivne želje, ponosa i fascinacije.

Ruža boje lavande

Ruža boje lavande  izražava „ljubav na prvi pogled“. Tamnije nijanse  lavande (blizu ljubičice) prenose osećaj kraljevskog veličanstva i sjaja. Ova ruža se koristi za izražavanje fascinacije i obožavanja.

Plava ruža

Savršeno plava ruža je neodoljiva,kao  i savršena crna ruža. Plava boja ruža se ne može prirodno postići, tako da predstavljaju nedostižnost ili misterioznost. Ova ruža će reći : „Ne mogu te imati, ali ne mogu prestati da mislim o tebi“.

ruže

Zelena ruža

Zelena je boja harmonije, bogatstva, plodnosti. To je takođe boja koja pokazuje mir i tišinu. Zelene ruže mogu simbolizovati želju za prosperitetnim novim životom ili želje za oporavak  zdravlja.

Crna ruža

Crna je boja smrti i oproštaja. Crna ruža, poput plave ruže, ostaje neodređena.  Crna ruža prenosi smrt osećaja ili ideje. Slanje crnih ruža nekome ukazuje na smrt nekog odnosa i emocija.

Ruže

Cvećara Jelena je tu da vam pomogne u izražavanju vaših emocija, pa ćemo napraviti prelepe aranžmane od svežeg i visokokvalitetnog cveća za vašu lepšu polovinu.

Ostavite odgovor

Molimo vas unesite vaš komentar!
Molimo Vas da unesete ime ovde