Kupovina investicionog zlata u Srbiji – Kada je pravi trenutak?

Zlato se oduvek smatralo vrednim predmetom i robom, kao i veoma važnim investicionim sredstvom. Međutim, početnici u investiranju u ovaj plemeniti metal mogu se zapitati kada je idealno vreme za početak štednje.

0
806
Kupovina investicionog zlata u Srbiji

Kupovina investicionog zlata u Srbiji i potražnja za ovim plemenitim metalom u proteklih nekoliko meseci dostiže sve veće razmere. Da li postoji savršen trenutak za kupovinu zlata?

Kako bismo vam dali odgovor na ovo pitanje, pre svega, neophodno je da objasnimo šta je investiciono zlato.

Pod investicionim zlatom podrazumevamo zlatne pločice stepena finoće od 995 hiljaditih delova ili većeg, kao i zlatne novčiće najmanje finoće 900/1000, iskovanih posle 1800. godine. Na domaćem tržištu najatraktivnije su poluge manje i srednje gramaže – od 1 grama do 20 ili 50 grama. Sve pločice dolaze u originalnoj ambalaži, koja ujedno služi i kao garant autentičnosti. Kada govorimo o zlatnim novčićima, domaći investitori odlučuju se pretežno za velike i male Franc Jozef dukate, kao i za Wiener Philharmoniker dukat iskovan u čast čuvenog bečkog orkestra.

Zlato se oduvek smatralo vrednim predmetom i robom, kao i veoma važnim investicionim sredstvom. Međutim, početnici u investiranju u ovaj plemeniti metal mogu se zapitati kada je idealno vreme za početak štednje.

U narednim redovima objašnjavamo zbog čega je kupovina investicionog zlata u Srbiji u ovom trenutku najbolje rešenje za sve osobe koje žele da sačuvaju vrednost svog kapitala.

Kupovina investicionog zlata u Srbiji u vreme inflacije

S obzirom na to da se svet suočava sa periodom visoke inflacije, možda ćete se zapitati da li je sada pravi trenutak za ulaganje u zlato. Ukoliko se upravo ovo pitanje mota po vašim mislima – ne brinite, niste sami.

Kupovina investicionog zlata u SrbijiIpak, čisto zlato jedna je od najsigurnijih investicija i aktiva na berzi u koju možete bez bojazni uložiti svoj slobodni kapital. Ovo je naročito slučaj u kriznim vremenima. Čini se da sile inflacije ne deluju na ovaj plemeniti metal kao što deluju na bilo koju drugu aktivu. Tačnije, cena zlata ima tendenciju rasta upravo u kriznim vremenima i ekonomskim nestabilnostima.

Prema tome, investiranje u periodu visoke inflacije, kada je reč o zlatu, svakako se preporučuje. Porast cena dobara i slabljenje kupovne moći na određeni način “primoravaju“ investitore da se okrenu stabilnijim načinima ulaganja. Iz tog razloga, oni se okreću zlatu, kao sigurnoj luci i jedinoj stabilnoj aktivi.

Zlato je kroz vekove pokazalo svoj potencijal, a ekonomske krize svedoče u prilog toj činjenici. Iako zlato na godišnjem nivou ima prilično stabilan porast (oko 10 procenata), njegova vrednost je najveća u finansijski nemirnim vremenima.

S obzirom na to da vrednost papirnog novca u inflaciji opada, neophodna vam je određena zaštita kapitala od propadanja. Čisto, investiciono zlato čini da se osećate sigurno dok kriza ne prođe, a ujedno čuva i vaš novac od propadanja na računima u bankama.

Da li je sada pravi trenutak za kupovinu zlata?

Prema tome, možemo doći do zaključka da pravi trenutak za kupovinu zlata ne postoji, ali je itekako preporučljivo da ovaj plemeniti metal kupujete i kada je na snazi inflacija.

Onog trenutka kada osetite da imate dovoljno slobodnog kapitala na raspolaganju, pretvorite ga u zlato! Ono vam donosi stabilne godišnje prihode i predstavlja investiciju na duže staze i ulaganje u budućnost vaše porodice i vaših potomaka.

Ipak, stručnjaci su saglasni u jednom – barem 40% slobodnog kapitala bi trebalo pretvoriti u žuti plemeniti metal. Na taj način, osećate se komforno sa svojom odlukom da uložite novac u zlato, bez straha od mogućih neželjenih posledica. I pored toga, zlato je bilo i ostalo jedna od najsigurnijih investicija, te se s razlogom naziva mirnom lukom ulagačima širom sveta.

Kupovina investicionog zlata u SrbijiSvoje zlatne pločice i novčiće možete nabaviti u kompaniji Insignitus GOLD, bilo lično ili putem online shop-a. Putem ove kompanije čisto zlato, ali i druge plemenite metale poput platine ili osmijuma, možete kupiti u Beogradu, u Srbiji ili u Crnoj Gori.

Za više informacija o kupovini investicionog zlata, kompanija Insignitus GOLD stoji vam na raspolaganju.