9 razloga da nastaviš da trčiš i kad počne zima

Najteži trenutak za osobe koje trče je hoće li ujutro kad se probude, a napolju je mračno, hladno i vlažno ostati u krevetu ili otići napolje da trče.

0
319
Saveti da nastaviš sa trčanjem i zimi
Designed by Freepik

Jedan od najtežih i presudnih trenutaka za osobe koje trče je hoće li ujutro kad se probude, a napolju je mračno, hladno i vlažno ostati u krevetu ili otrčati van. Nije ništa lakše ni onima koji trče nakon posla jer situacija je opet ista mrak, hladnoća, a često i kiša.

Trčanje za vrieme zimskog perioda je manje ugodno, ali imaj na umu da tako razvijaš svoju mentalnu čvrstoću i izdržljivost. Kako bi olakšali zimsko trčanje napravi sebi plan treninga i sledi neke od dole navedenih saveta kako bi ostvarila svoj cilj.

Designed by Jcomp
  • Razmisli da dva tri puta nedeljno vežbaš u zatvorenom prostoru, naprimer da trčiš na traci.
  • Prijavi se na trku, to će te motivirati da nastaviš s treninzima bez obzira na vremenske uslove.
  • Ako s tobom ne trči tvoj partner, prijateljica ili pas, pridruži se nekoj od sve brojnijih grupa za trčanje.
  • Svakodnevno se priseti razloga zbog koga si počela trčati. Je li to poboljšanje forme, zbog zdravstvenih razloga ili kako bi smršala, svejedno, samo se seti ili stavi podsetnik na ogledalo u kupatilu, na frizideru, automobilu ili torbi za vežbanje.
  • Napravi strategiju šta ćeš kada je napolju zaista loše vrieme jer ne treba preterivati i izlagati se riziku od povreda ako je napolju led, sneg ili olujni vetar. Odluči šta ćeš vežbati kod kuće u tom slučaju.
  • Pripremi stvari za trčanje uveče jer tako ujutro nećeš gubiti vrieme na razmišljanje što ćeš obući i u traiti stvari.
  • Trči ujutro, neke studije pokazale su da su osobe koje vežbaju ujutro istrajnije od onih koje vežbaju uveče. Veruju da je tako jer se tokom dana svašta dogodi razni iscrpljujući sastanci, iznenadne obveze itd. radi kojih mnogi jednostavno odluče preskočiti trčanje.

Ostavite odgovor

Molimo vas unesite vaš komentar!
Molimo Vas da unesete ime ovde