Sony neće biti na E3 2019 – Ali šta to znači za PS5?

Ako se Sony ne pojavljuje na E3 na kojem se podrazumevalo da će PlayStation 5 biti otkriven, to nam zauzvrat ukazuje na to da će nova konzola biti verovatno objavljena pre u 2020. godini nego u 2019-toj!

0
1120

Po prvi put neće biti PlayStation konferencije na E3 koja se održava sledeće godine, sa jasnim znakom da je PlayStation 5 neminovan.

L. A. je obično najvažniji datum na kalendaru za video igre, i to je tako već 24 godine. Ali, koliko god da gameri uživaju u svim predstavama i novim najavama, većina izdavača opovrgava trud i novac koji ulažu u tu dobru predstavu. Ali, iako to može biti faktor u Sonijevoj iznenadnoj odluci, očigledniji zaključak je to što se spremaju da najave PlayStation 5, koji kako sada izgleda neće biti spremni do sledećeg juna. „Kako se industrija razvija, Sony Interactive Entertainment nastavlja da traži inovativne mogućnosti za angažovanje zajednice“, rekao je Sony u saopštenju.

E3 2018 Event Marketing-Sponsorship from E3 on Vimeo.

„Fanovi PlayStationa za nas znače sve i mi uvek želimo da stvaramo inovacije, drugačije razmišljamo i eksperimentišemo sa novim načinima da zadovoljimo igrače. Kao rezultat toga, odlučili smo da ne učestvujemo u E3 2019. godine. Mi istražujemo nove ali i već poznate načine da angažujemo našu zajednicu 2019. godine i ne možemo čekati da podelimo naše planove. “

Blago nejasan tekst navodi nas da se zapitamo da li će Sony svoj event održati u slično vremenu, ali ne i na E3, kao što je EA učinio poslednjih godina. Portparol je rekao za američki Game Informer da „nećemo održati konferenciju za novinare oko E3“.

Iako se vest u početku čini iznenađujućom, Sony se nedavno povukao sa velikog broja javnih događaja. Bio je bez velikog prisustva na Paris Games Weeku i neće ga biti ni na PSX događaju koji je planiran za decembar.

E3 2017 – Day 2 from E3 on Vimeo.

Kompanija Sony America Shawn Layden je nedavno objasnila nedostatak PSX događaja ove godine rekavši: ‘Sada kada imamo Spider-Man iza nas, gledamo napred u 2019. godinu u igre koje nam dolaze kao što su Dreams i Days Gone. Nemamo dovoljno prostora kako bi sve ljude iz Severne Amerike doveli na naš dogadjaj. Ne želimo da ljudi imaju visoka očekivanja, a onda da im mi to i ne pružimo. “

Izgleda verovatno da se istom logikom vode iz Sonya i za otkazivanje na E3, tako da postoje dobre šanse da će se vratiti u nekim narednim godinama.

Stvarna priča je, međutim, da razlog zbog kojeg ne objavljuju više igara jeste da će sve što sledi Ghost Of Tsushima, The Last of Us Part II i Death Stranding verovatno biti na novoj PlayStation 5 konzoli. Zaista, mnogi smatraju da će neki od ovih naslova u stvari biti unakrsno generisani i pojaviti se na obe konzole. Ako se Sony ne pojavljuje na E3 na kojem se podrazumevalo da će PlayStation 5 biti otkriven, to nam zauzvrat ukazuje na to da će nova konzola biti verovatno objavljena pre u 2020. godini nego u 2019.

Ostavite odgovor

Molimo vas unesite vaš komentar!
Molimo Vas da unesete ime ovde