Persona 5: Dancing in Starlight – Omaž izuzetnom soundtracku

Svi pamtimo neverovatnu muziku koja nas je vodila kroz sve avanture u Persona 5 igri. Sada je vreme i da zaplešemo uz Persona 5: Dancing in Starlight.

0
1149
Recenzija Persona 5 video igra

Kada je neka franšiza tako popularna kao Persona serijal, sasvim je logično da se ne može ograničiti jednim žanrom. Prva Persona igra (koja je i sama spin-off Shin Megami Tensei serijala) se pojavila 1996. godine i od tad smo imali prilike da vidimo još pet nastavaka glavne igre. Međutim, pored toga, pojavile su se i različite adaptacije i spin-off igre koje su proširile čitav ovaj univerzum i znatno obogatile serijal.

Tako su i nastale Persona ritmičke igre koje su se fokusirale na izuzetan soundtrack koje ove igre imaju i pretvorile ga u glavni element igre. Prva ritmička igra je bila nazvana Persona 4: Dancing All Night i puštena u prodaju 2015. Nakon uspeha ove igre, Atlus je rešio da istovremeno objavi još dve igre Persona 3: Dancing in Moonlight i Persona 5: Dancing in Starlight. Svaka od ovih igara dopunjuje radnju u originalnim igrama na nov i interesantan način, pružajući pravi omaž neverovatnim soundtrackovima.

Persona 5: Dancing in Starlight gejmplej

Kada je u pitanju gejmplej u Persona 5: Dancing in Starlight, sistem je poprilično sličan onome što smo videli u Persona 4: Dancing All Night. U pitanju je krajnje jednostavan, ali funkcionalan sistem pogađanja dugmića u skladu sa onim što vidite na ekranu. Tonovi lete iz sredine ka šest dugmića na ivicama ekrana, a vi treba da ih pogodite u pravom trenutku. Naravno, nekad je potrebno kombinovati tonove, pritisnuti dvaput brzo, držati dugme ili odraditi DJ skreč koristeći analogne kontrole. Sistem je napravljen tako da početnici mogu izabrati jednostavniji mod sa pomoćnim elementima, dok se veterani ritmičkih igara mogu poprilično oznojiti na najvećoj težini.

persona 5 video igraOsećaj zadovoljstva koji dobijete kada pogodite sve dugmiće i napravite zavidan kombo je neopisiv. Posebna motivacija je želja da ispoštujete sjajnu melodiju i pogodite sve note kako biste čuli ovaj odličan soundtrack. Vremenom, kako učite same pesme, tonovi će vam doći prirodno i primetićete da ne morate da razmišljate toliko. Jednostavno se prepustite i uživate.

Poznati likovi i lokacije

Kao i u originalnoj igri i ovde kontrolišete borce za pravdu, takozvane Phantom Thieves. Svaki od likova ima svoj stil igre koji se savršeno slaže sa njihovom ličnošću. Primetićete detalje kao što su namig, osmeh ili klimanje glavom koji su karakteristični za svakog lika. Uz to, tu je i tandemsko plesanje koje izgleda vrlo interesantno i prirodno. Videćete zanimljive rezultate kada se dve poprilično različite energije sudare na podijumu.

Naravno, imaćete priliku da posetite razne poznate lokacije kao što su Mementos, Shibuya Crossing, ali i Shujin Academy. Sasvim smo sigurni da će se pokrenuti nostalgija kada budete videli ova legendarna mesta.

Nezaboravan soundtrack

Kao što je i normalno za svaku ritmičku igru, muzika igra veoma bitnu ulogu. U ovoj igri, soundtrack se bazira na muzici koju možete čuti u originalnom Persona 5 naslovu. Sekunde kada krene tema “Groovy” osetićete taj jedinstveni stil protagonista koji je samouveren i energičan. Pored nekih balada kao što su “Life Goes On” i “Tokyo Daylight”, imaćete priliku da uživate i u nešto jačim melodijama kao što su “Blooming Vinnain,” “Yaldabaoth” i druge numere. Najbolja pesma je gotovo sigurno “Price” koja će vas podsetiti na neke stare avanture u originalnoj igri.

Sve u svemu, Persona 5: Dancing in Starlight pruža vrlo široku lepezu žanrova od džeza, popa, preko metala, roka, i raznih interesantnih remiksa. Igra će vas povesti na pravo muzičko putovanje koje je omaž čitavom serijalu.

Dijalozi i priča

Iako Persona 5: Dancing in Starlight zapravo nema radnju kao što je to bio slučaj u prošloj igri, postoje takozvani Social Events gde se odvija sav dijalog i razvija priča. Ove sve scene izgledaju kao vizuelni romani, a igrač ima priliku da učestvuje u razgovoru i donosi odluke. Iako dijalozi u igri ne donose nikakve posebno nove informacije, u skladu su sa već poznatom karakterizacijom likova. Samim tim, saznaćete da Ann želi da bude model, a da Yusuke juri svoju umetničku karijeru. Naravno, Ryuji je u svakom dijalogu šarmantno arogantan kao i uvek.

Premisa je da ste vi, zajedno sa svojom ekipom zaglavljeni u nekom stanju poput sna koje kontrolišu Caroline i Justine iz Velvet Room-a. Naravno, jedini način da se izvučete odatle je da poštujete pravila koja su vam zadata i plešete najbolje što umete. Premisa zvuči krajnje blesavo, ali vas vrlo prijatno uvodi u čitavu igru.

Napredak i ciljevi u igri

Već smo pomenuli različite karakteristike svih ovih dobro poznatih likova, ali one nisu samo puka kozmetika. U zavisnosti od toga sa kojim likom igrate, morate da prilagodite stil plesanja. Svaki od likova ima svoje neke uslove koji otključavaju njihove Social Events. Na kraju ovih događaja imaćete priliku da vidite neke zanimljive lokacije kao što je tavan u Leblanc kafiću ili soba nekog od likova.

Iako vam je cilj uvek da pobedite i budete najbolji igrači na podijumu, dodatna motivacija su ovi delići sveta koji će obradovati svakog pravog fana serijala. Glavna nagrada je zapravo šansa da vidite još malo fantastičnog Persona univerzuma.

persona 5 video igraZaključak

Persona 5: Dancing in Starlight je veoma zabavna i izazovna igra koja se bazira na nostalgiji originala i daje pravi omaž originalnom soundtracku. Gameplay je interesantan i prilagođen svima. Grafika je u skladu sa onim što se može očekivati od ove franšize – upečatljivo besprekorna. Naravno, srce svega je neverovatna muzika koja će vas odvesti na jedinstveno putovanje koje nećete želeti da se ikad završi.

persona 5 video igra

Ovu igru možete poručiti odmah preko sajta www.computerlandshop.rs ili je kupiti u nekoj od njihovih prodavnica.

computerland logo

ComputerLand BIG
TC BIG Fashion Višnjička 84 lok. 018A
big@computerland.rs
063/377-200
Radno vreme:
Svakim danom 10:00 – 22:00

ComputerLand Pašino Brd
TC Pašino brdo, Bačvanska 21
pasino.brdo@computerland.rs
011/28-51-740
Radno vreme:
Prodavnica: Ponedeljak – Četvrtak 09:00 – 20:00 Petak 09:00 – 21:00

Ostavite odgovor

Molimo vas unesite vaš komentar!
Molimo Vas da unesete ime ovde