Reditelj ‘Čuvara galaksije’ otpušten zbog uvredljivih tvitova

0
858
james gunn vesti srbija

Kompanija Disney otpustila je u petak Jamesa Gunna, reditelja filmova „Čuvari galaksije“, zbog niza nedavno otkrivenih starih tvitova u kojima se šali na račun silovanja i pedofilije.

„Uvredljivo ponašanje i izjave otkrivene na Jamesovom Twitter nalogu ne mogu se braniti i nisu spojive s vrednostima našeg studija tako da smo prekinuli naš poslovni odnos s njim“, rekao je direkotr Disneya Alan Horne u izjavi za medije.

U izjavi koju je objavio časopis Hollywood Reporter, Gun je odgovorio da žali i preuzima punu odgovornost za tvitove.

Zvezda „Čuvara galaksije“ Dave Bautista u petak uveče je na društvenim mrežama poručio da se ne slaže s otkazom redatelju, prenosi Hina.

„Imam više toga što bih iskazao u ovom momentu ali za sada ću reći ovo… James Gunn je jedan od najtoplijih, najbrižnijih i najdobrodušnijih ljudi koje sam ikada sreo“, napisao je.

U jednom od tvitova, objavljenih uglavnom od 2008. do 2011., Gunn je napisao: „Najbolja stvar kod silovanja je što kada se završi pomislite ‘odličan je osećaj što je gotovo’!“.

U četvrtak je 51-godišnji Gunn napisao na Tviteru da je sebe video kao „provokatora“ ali da su njegovi dani kada bi nešto rekao „samo zato što je šokantno“ gotovi tako da je danas drugačija osoba nego pre nekoliko godina.

Gunn je napisao i režirao dva filma serijala „Čuvari galaksije“, a treći je bio predviđen za 2020. godinu. Još nije poznato ko će ga režirati.

Stare tvitove otkrio i objavio konzervativni portal Daily Caller.

Ostavite odgovor

Molimo vas unesite vaš komentar!
Molimo Vas da unesete ime ovde