ČIST LUKSUZ: Hitlerovo odmaralište postalo je nova turistička atrakcija

Tri godine pre početka Drugog svetskog rata Hitler je naredio izgradnju Prore kao najvećeg svetskog turističkog centra.

0
600
prora hitlerovo odmaralište
Photo: Screenshot

Nemački investitori posle višegodišnje obnove pretvorili su zapušteno nacističko odmaralište Prora na obali Baltičkog mora u turistički centar. Ovoj atraktivnoj lokaciji dodeljen je status odmarališta, što znači da će se ubuduće naplaćivati boravišna taksa od 2,85 eura dnevno po osobi.

„To je certifikat za određeni nivo turizma i znak da će se Prora i dalje razvijati i unapređivati kao turistički centar“, izjavio je čelnik gradske uprave, u kojem se nalazi odmaralište.

Kompleks se sastoji se od nekoliko šestospratnica ukupne dužine 4,5 kilometara koje se prostiru duž plaža na otok Rügen, na baltičkoj obali. Tri godine pre početka Drugog svetskog rata Adolf Hitler je naredio izgradnju Prore kao najvećeg svetskog turističkog centra, za smeštaj više od 20.000 radnika tadašnje Nemačke. Napadom na Poljsku 1939. i početkom drugog svetskog rata planovi za ovaj projekt su napušteni usred gradnje.

Godine 2013. lokaciju je preuzela nemačka građevinska kompanija koja je obnovila Proru i preuredila je u stotine luksuznih stanova koji se mogu iznajmiti ili kupiti. U kompleksu se nalazi i hotel, omladinski hostel, trgovine s luksuznom robom i restorani.

Ostavite odgovor

Molimo vas unesite vaš komentar!
Molimo Vas da unesete ime ovde