Relax masaža – Oslobodite se stresa

Savremeno doba odlikuje brz način života, previše obaveza i veliki stres zbog ispunjenja svih rokova. Da bi vaše telo ponovo normalno funkcionisalo neophodno je da povratite poljuljanu ravnotežu i oslobodite se svih štetnih uticaja. A u tome vam mogu pomoći masaže tela.

0
1338
Relax masaža

Relax masaža, kao što joj i sam naziv kaže, doprinosi opuštanju tela.

Savremeno doba odlikuje brz način života, previše obaveza i veliki stres zbog ispunjenja svih rokova. Ponekad je dovoljan dobar san ili mali odmor nakon radnog dana kako bismo povratili snagu. Nažalost, nedostatak vremena nam oduzima i ove dragocene trenutke za odmor, tako da sve više počinjemo da osećamo posledice konstantnog umora.

Da bi vaše telo ponovo normalno funkcionisalo neophodno je da povratite poljuljanu ravnotežu i oslobodite se svih štetnih uticaja. A u tome vam mogu pomoći masaže tela.

Koliko je značaj relax masaža otkrivamo vam u daljem tekstu.

Relax masaža je poznata od davnina

Praksa upotrebe dodira, ne samo za lečenje već i opuštanje, postojala je još pre 5.000 godina. Tako su drevne civilizacije primenjivale masažu za potpunu relaksaciju i otklanjanje stresa.

Ipak, relax masaža pravu priču počinje u Egiptu i Kini. Razvojem refleksologije pre 2.500 godina Egipćani su primenjivali poseban oblik dodira kako bi podstakli energiju u telu. Dok je kineska verzija predstavljala kombinaciju Budizma i tradicionalne medicine, a služila je, pre svega, za postizanje duhovnog mira.

Relax masaža je u Starom Rimu bila široko raspotranjena. Pripadanici bogatog društvenog sloja imali su privilegiju da u sopstvenom domu osete blagodeti ove masaže. Dok su obični građani na tretmane odlazili u javna kupatila, gde su radili terapeuti i doktori.

Razvoj medicine i farmakologije u 16. veku doprineo je smanjenu popularnosti relax masaže. Međutim, početkom 18. veka lekar Per Henrik Ling stvorio je švedski sistem gimnastičkih pokreta koji je implentirao u poseban oblik masaže, kao jedan vid relax tretmana.

Zahvaljujući Lingovom sistemu, relax masaža je vrlo brzo osvojila čitav svet.

Kako se izvodi relax masaža?

Relax masažaTreba imati u vidu da relax masaža nije isto što i terapeutska masaža. Ona nije namenjena za otklanjanje hroničnog bola i nekog drugog problema u organizmu. Karakterišu je nežni, lagani pokreti, blagog do umerenog pritiska koji ne prodiru u dublje slojeve mišića. Već se zadržavaju na površini tkiva, kako bi se podstaklo stvaranje dodatne energije.

Relax masaža se izvodi u potpunoj tišini, što dodatno doprinosi opuštanju organizma. Samim tim i podizanju opšteg zdravstenog stanja. Pa ne čudi što je, po mišljenju mnogih, postala obavezni tretman kada je nega tela u pitanju.

Koji se efekti relax masaže?

Relax masaža je prirodna metoda koja u kombinaciji pokreta i biljnih ulja deluje smirujuće na nervni sistem, te otklanja napetost i stres. Ujedno, ona poboljšava cirkulaciju, držanje tela i ubrzava metabolizam. Time pospešuje izbacivanje nagomilane tečnosti iz organizma, kao i otklanjanje neprijatnosti zbog hladnih ruku i stopala. Takođe, predstavlja prirodni način za borbu sa nesanicom i glavoboljom.

Istraživanja su pokazala da je relax masaža najbolje sredstvo za snižavanje sistolnog i dijastolnog krvnog pritiska. Dok podiže raspoloženje i koncetraciju. Ova masaža deluje i na kožu dajući joj bolji tonus i mladalački izgled.

Relax masažaRelax masaža može da obuhvati čitavo telo ili pojedine delove. Najčešće se parcijalni oblik radi na nogama i leđima, zatim na rukama, abdomenu, pa i vratu i licu.

Ukoliko želite osveženje nakon napornog dana posetite estetski centar Formoze Flori. U ugodnoj atmosferi, opustite svoje telo i um i uživajte u čarima koje ova masaža pruža.

 

Ostavite odgovor

Molimo vas unesite vaš komentar!
Molimo Vas da unesete ime ovde