Reci ZBOGOM puderu – Kako da ujednačiš ten korektorom

Tokom leta mnoge žene izbegavaju nanošenje pudera, ali ujedno, ne budu zadovoljne svojim tenom. Sada je tome došao kraj, jer svetski poznati šminkeri otkrivaju na koji način da nanesete korektor i prekrijete sve mane!

0
441
Ten i korektor
Photo: FreePik

Korektor, taj čudesan proizvod koji prekriva sve i svašta na našem licu, ponekad je dovoljan samo ON, naročito u danima kad želimo super laganu podlogu.

Šminkeri neretko koriste trikove mestimičnog prekrivanja kože lica samo koristeći korektor jer podloga je ponekad suvišna, a ovo je minimalan način da opteretimo kožu.

Često koristim samo korektor, a količina zavisi od stanja kože i nepravilnosti. Na taj način koža može disati i koristimo manje proizvoda. Ujedno, biće savršeno ujednačena”, komentarisao je šminker iz Los Anđelesa Robert Sesnek.

Korektor može da bude ČUDESAN

Međutim, ovaj način prekrivanja ponekad zahteva više nijansi korektora, jer lice nije savršeno iste nijanse. Ako se odlučimo za mestimično prekrivanje, poigraćemo se tonovima.

U zavisnosti od njihovih ličnih stilova i koliko vremena imaju za nanošenje, pojedini šminkeri mogu da se odluče za različite vrste formula za ujednačavanje lica. Predlažem kremastu formulu za područje ispod očiju i formulu potpunijeg pokrivanja oko nosa, središta lica ili obraza”, rekao je šminker.

Ten i korektor
Photo: FreePik

Šminker Tomi iz Njujorka, pak, dodaje da je bolje pri ovoj tehnici koristiti korektore koji bolje prekrivaju. Idealni su gusti, tečni, umesto da slojevima pokušavamo naneti neki lakši korektor.

Sa njima se slaže i njujorška šminkerka Delina Medhin, koja ističe da lice uglavnom ne treba toliko prekrivanja, tek mestimično.

Puno puta deo lica ne treba prekriti. Predlažem da na ta mesta, kako bi ujednačili boju s delovima koji su prekriveni korektorima, umešate korektor u kremu i aplicirate”, istaknula je Medhin za Allure.

Stručnjaci ističu da je najpraktičnije koristiti dve nijanse korektora za ujednačavanje tena. Prva nijansa odgovara za nos, crvenilo i mrlje, druga je za svetlija područja.

Ostavite odgovor

Molimo vas unesite vaš komentar!
Molimo Vas da unesete ime ovde