Kako odabrati nijansu rumenila

Rumenilo se vratilo na scenu, no pitanje je kako odabrati nijansu koja će se dobro uklopiti u naše lice

0
1272

Iako se prethodne sezone činilo da će bronzer potpuno istisnuti rumenilo iz make-up sveta, ono se ponovo vratilo na scenu. Ipak je rumenilo nezamjenljiv deo beauty rutine još od davnina. Sigurno pamtite scenu iz holivudskog klasika „Prohujalo s vihorom” kada se glavna heroina Scarlet, u nedostatku rumenila, štipka po obrazima kako bi istakla jagodice. I danas je većini dama rumenilo sastavni deo svakodnevne beauty rutine.

 

Odabir prave nijanse

Rumenilo dolazi u bezbroj nijansi i prava je umetnost odabrati pravu. Rumenilo možete naći u dve osnovne nijanse – ružičasto i u boji breskve. Mnoge devojke i žene ne znaju pravilno odabrati koja od tih nijansi odgovara njihovom tenu pa ćemo mi pokušati da rešimo ovu nedoumicu.

 

Ružičasto rumenilo

Još od ranog detinjstva devojčice obožavaju ružičastu boju pa nije neuobičajeno da se mnoge devojke odluče baš za ovu nijansu ne samo rumenila, već i ruža i senke za oči. No, ova nijansa rumenila ne pristaje devojkama izrazito svetlog tena. Dakle, ako imate tamniji ten, ružičasto rumenilo vam odgovara jer daje toplinu i nežnost obrazima. Naravno, pripazite na količinu nanesenog proizvoda jer preterivanje s rumenilom može dovesti do toga da izgledate kao klovn na dečijem rođendanu.

Rumenilo boje breskve

Rumenilo boje breskve savršeno odgovara svetlijem tenu. Blago narandžasti podtonovi stvoriće savršen odnos svetla i senke na obrazima. Ova nijansa posebno pogoduje plavušama, koje često, iz neznanja odaberu roze rumenilo. Svetlom tenu pristaju i rumenila sa sjajnim česticama. Takvo rumenilo daće koži prirodni sjaj i učiniti da lice izgleda zdravo.

Ostavite odgovor

Molimo vas unesite vaš komentar!
Molimo Vas da unesete ime ovde