Avioni poznatih: Jedan holivudski glumac ima čak i ponos bivše Jugoslavije – Galeba G2

Iako mnogi od nas misle da slavni dobijaju sedišta pored prozora i u luksuznoj klasi, ultra bogate poznate ličnosti - poput Tom Kruza, Džon Travolte  i Džim Kerija - poseduju svoje luksuzne privatne avione koje su platili milionima dolara.

0
1668
avioni poznatih
Photo: Shutterstock

Zvezde kupuju avione kako bi bukvalno bilo gde u svetu mogli brzo da se prevezu i to u luksuzu na koji su navikle. Mnogi od njih imaju svoje avione. Dvejn Džonson takođe ima svoj privatni avion. Bokser Flojd Mejvejder je zaljubljen u svoju „pticu“. Džon Travolta ima pet letelica (a takođe je i pilot).

Pogledajte u nastavku neke od ekstravagantnijih privatnih aviona kojima slavne lete po celom svetu.

DŽON TRAVOLTA

Džon Travolta ne poseduje samo nekoliko letelica, već i sam upravlja, a jedan je od najuspešnijih „celebrity“ pilota.

Zvezda mnogih holivudskih blokbastera ima najveću moguću lekarsku potvrdu za upravljanje avionom u bazi podataka Savezne uprave za vazduhoplovstvo USA, i kvalifikovan je za pilotiranje kako jednomotornih tako i višemotornih letelica, a u intervjuu iz 2013. godine otkrio je da leti gotovo svaki dan.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by John Travolta (@johntravolta) on

2002. godine australijska avio-kompanija Kantas čak ga je postavila za svog ambasadora. Travolta poseduje pet svojih aviona: avion Boeing 707, koji košta 5 miliona dolara; Bombardier Challenger 601, koji košta oko 1,5 miliona dolara; Eclipse 500, koji košta do 2,15 miliona dolara; i dva Gulfstream GII, koji koštaju oko 185.000 dolara.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by John Travolta (@johntravolta) on

Jedna od Džonovih najatraktivnijih letelica bila je ponos jugoslovenske avijacije Soko-Galeb G-2. G-2 je razvijen tokom 1950-ih. Proizvodnja je započeta 1965. godine, a poslednji model od ukupno 248 je isporučen Jugoslovenskom ratnom vazduhoplovstvu 1985. godine. Najveća brzina bila je 812 km / h. a platio ga je 83.000 dolara.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vlada Trifunovic ✈️ (@sabreair) on

Džon Travolta živi u ekskluzivnom stambenom naselju Ocala, na Floridi nazvanom Jumbolair, koji omogućava stanovnicima da parkiraju svoje avione ispred svojih domova. Travolta čak ima pistu koja ide pravo do njegove kuće, a sa koje može da uzleti i sleti u bilo kojem momentu.

VOREN BAFET

Iako je jedan od najbogatijih ljudi na svetu, izvršni direktor i milijardera Berkshire Hathaway-a, Voren Bafet, radije živi štedljivim načinom života. Živi u istoj četvorosobnoj kući u Omahi od 1958. godine, a navodno je svaki dan jeo isti obrok iz McDonald’s-a od 3,17 dolara.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Warren Buffett (@warrenbuffett0fficial) on

Ali kada je reč o putovanju avionom, guru investicija voli da uživa u udobnosti svoje letelice. Bufet je ranije kritikovao ostale generalne direktore kompanija zbog kupovine privatnih aviona, ali početkom 1980 je kupio svoj vlastiti Bombardier Challenger 600, koji košta u zavinsosti od opreme između 8 i 13 miliona dolara.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Albert Lim (@albertlcy) on

Bafet je prvobitno svoj mlaznjak nazvao „The Indefensible“ medjutim kasnije ga je preimenovao u „The Indispensable“.

TOM KRUZ

Tom Kruz poseduje Gulfstream IV-SP, koji je takođe poznat kao G4. Kupovina ovog aviona ga je koštala 20 miliona dolara i bio je poklon za venčanje za njegovu bivšu suprugu Kejt Holms.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by DUMONT AVIATION GROUP (@dumontjets) on

Avion Top Gun zvezde takođe posedujejacuzzi, skrining sobu i klimatizaciju koja osvežava vazduh u kabini na svake dve minute . Takođe poseduje borbeni avion P-51 Mustang iz Drugog svetskog rata, koji košta oko dva miliona dolara.

Tom Kruz je postao pilot još 1994. godine i često leti svojim avionom. Takođe je poznat i po tome što retko uključuje dublera, što ponekad uključuje i letenje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tom Cruise (@tomcruise) on

Dok su snimali nastavak legendarnog filma Top Gun: Maverick, Tom Kruz je zapravo upravljao borbenim avionom u nekim scenama.

DŽIM KERI

Biti jedna od najuspešnijih zvezda u Holivudu kada su u pitanju komedije, znači da ćete moži da priuštite putovanje na najluksuzniji način. Zvezda Ace Ventura poseduje svoj privatni avion Gulfstream V, za koji je navodno platio 41 milion dolara. Danas je u upotrebi samo oko 100 aviona ovog tipa tako da su Gulfstream V izuzetno traženi modeli.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Private Jets + Luxury Life (@elevateluxuryclub) дана

Vlasnici Gulfstream V su prilično ekskluzivna grupa, objasnio je PR Gulfstream-a Keith Mordoff. Ipak, Džim Keri vraća deo uloženog novca iznajmljivanjem aviona za charter letove po ceni od 8000 dolara na sat.

JAY-Z

Kada su u pitanju pokloni za Dan očeva, Jay-Z očigledno ne mora da se brine oko toga kakv će poklon dobiti.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели ☥ ☥ (@v11bess) дана

Kako se šuška, Bijonse je poklonila svom suprugu moćan mlaznjak Challenger 850 Learjet, za koji se procenjuje da vredi 40 miliona dolara. Bijonse je navodno kupila avion Jay-Z za Dan očeva 2012. godine, ubrzo nakon rođenja njihove ćerke Blue Ivy.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Oscar Jet (@oscarjet) дана

Bijonse je kupila veći model aviona, koji ima dovoljno prostora za smeštaj 16 ljudi. I sama ga je ukrasila. Mlazni avion, prema izveštajima, uključuje dnevni boravak u krem koži, glavnu spavaću sobu, dva kupatila i kuhinju.

TEJLOR SVIFT

Kao najplaćenija poznata ličnost, Tejlor Svift može sebi da priušti gotovo sve što poželi. I zato ona poseduje ne jedan, već dva privatna mlaznjaka: Falcon 900 i Falcon 50, oba proizvedena od strane kompanije Dassault.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Taylor Swift (@taylorswift) дана

Svift je navodno platila 40 miliona dolara za Falcon 900. Nije objavljeno koliko je platila za 50, ali njihova cena je od milion do šest miliona dolara. Svift je takođe avione preuredila po svom ukusu. Mlaznjak ima njenu prepoznatljivu boju nalik trakicama, a njen omiljeni broj, 13, postavljen je blizu glavnih vrata kabine.

Čak je i registracioni broj aviona, N898TS, ima u sebi simboličan broj „89“ koji se odnosi na njenu godinu rođenja.

DEJVID BEKAM

Dejvid Bekam jedan je od najpoznatijih svetskih fudbalera, iako leti često sa raznim avio kompanijama, poseduje i svoj vlastiti mlaznjak Bombardier Challenger 350, koji košta oko 25 miliona dolara.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Carlos (@pilotomia) дана

Legenda Mančester junajteda takođe rado deli svoj avion sa prijateljima. Jednom prilikom je Bekam 2015. godine, kada je njegov tada desetogodišnji sin Kruz trebalo da igra na fudbalskom turniru u Nemačkoj, kako bi svi stigli na vreme pozvao očeve sinovih saigrača da lete s njima.

ANĐELINA DŽOLI

Pored toga što je filmska zvezda i reditelj, Anđelina Džoli je takođe vrhunski pilot, pošto je licencu za pilotiranje stekla još 2004. godine.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели St4rs News (@st4rsplanet) дана

Prvi avion koji je posedovala bio je jednomotorni Cirrus SR22-G2, koji je koštao oko 334.000 dolara. Zvezda mnogih filmova prvo je bila inspirisana da postane pilot svog tada trogodišnjeg sina Maddoka, koji je obožavao avione.

„Svaki put kada Mad vidi avion, on se zadivi,“ rekla je Anđelina svojevremeno. „Ako bih naučila da pilotiram do njegove 4 godine, biću mu supermama.“

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Properly (@properlypilot) дана

Cirrusov repni broj sadrži slova „MKS“ u Madokovu čast. U vreme kad je Madok napunio 16 godina, i on je naučio da leti samostalno.

Ostavite odgovor

Molimo vas unesite vaš komentar!
Molimo Vas da unesete ime ovde