Želite bolju organizaciju i miran um? Ove aplikacije će vam pomoći u tome!

Osećate se zaglavljeno i neodlučno? Imate prilično nezdravu vezu s telefonom zbog koje ne možete obaviti pola dnevnih dužnosti? Imamo rešenje za vas!

0
392
Aplikacija za meditiranje
Photo: FreePik

Da li sve češće preispitujete svoju svrhu? Potpuno nam je jasno da savremeni život može doneti osećaj nespokoja i verovatno nema osobe koju ne muči barem jedan problem. Ali bez straha, jer svaki problem sadrži rešenje.

Ako se ne možemo u potpunosti isključiti, jer smo svi zavisni od mobilnog telefona, onda barem možemo da koristimo pomoć telefona i ostvarimo pozitivan uticaj na naš san, raspoloženje i mentalno zdravlje. Predstavljamo vam najbolje aplikacije koje morate da isprobate. Da olakšate glavu, raščistite haos u njoj i malo zen života ponesete svuda sa sobom.

NAJBOLJA APLIKACIJA ZA EGZISTENCIJALNU KRIZU

Šta ja radim? Gde idem? KO SAM JA? Ovu aplikaciju je napravila i pokrenula nekadašnja TV voditeljka i dizajnerka aksesoara. Danas žena koja plovi tech biznisom Poppy Jamie.

Bazirana je na različitim pitanjima i vežbama koje nam daju uvid u pravo stanje stvari, koje govore gde smo i kako smo. Ima veoma korisne vežbe poput „izazova saosećanja“ koje pomažu da izađemo iz ravnodušne faze, pitajući se recimo „šta bih posavetovao nekom ko proživljava isto što i ja?“

PREUZMI HAPPY NOT PERFECT

NAJBOLJA APLIKACIJA AKO IMATE PREVIŠE DNEVNIH OBAVEZA

Ova aplikacija je pokupila nekoliko nagrada za specifičan pristup online meditaciji koji spaja savete stručnjaka kako se nositi sa stresom, smanjuje anksioznost i umiruje um.

Aplikacija za meditiranje
Photo: FreePik

Idealna je za one kojima je potrebna jedna sesija smirivanja uma koju mogu ugurati u gust raspored između dva sastanka i jednog conference call-a. Kratke meditacije se biraju na osnovu toga koliko imate slobodnog vremena i vrlo je jednostavno raditi ih tokom dana.

PREUZMI INSIGHT TIMER

NAJBOLJA APLIKACIJA ZA ANKSIOZNOST NA POSLU

Još jedna aplikacija koja se neometano uklapa u raspored, u kojoj su sesije podeljene na različite „sekcije“ tokom dana. Moguće je pronaći najrelevantnije vežbe za taj deo dana, kao i najrelevantnije nama samima, shodno problemu koji pokušavamo da rešimo.

Posebni favoriti su one sesije koje se mogu poslušati tokom pauze za ručak ili večernje meditacije pre spavanja ili, pak, kada se borimo s nesanicom zbog previše misli koje ne žele ugasiti.

PREUZMI BUDDHIFY

NAJBOLJA APLIKACIJA ZA SLOBODNO VREME

Bojenje kao sistem smirivanja uma je poznato već neko vreme. Sve je počelo bojenjem mandala koje zbog svoje minucioznosti i posvećenosti zaista traže i skreću pažnju s problema, te smiruju um.

Od dečje aktivnosti, do smirenja za odrasle, bojanke su veoma zgodan sistem. Colorfy crtkanje i bojenje prenosi s papira u digitalni svet. U njemu se možete izgubiti satima bojeći geometrijske dezene i slike. Ili čak i vlastite crteže, za one malo talentovanije.

PREUZMI COLORFY

Ostavite odgovor

Molimo vas unesite vaš komentar!
Molimo Vas da unesete ime ovde