Prodaja umetničkih slika na platnu

0
801
Prodaja umetničkih slika na platnu

Prodaja umetničkih slika na platnu najbolje je rešenje ukoliko posedujete sliku u kojoj više ne uživate.

Pre same prodaje neophodno je utvrditi cenu umetničkog dela. Postoje razni faktori koji određuju kvalitet umetnine. Iako u početku procenjivanje vrednosti slike može da se čini komplikovanim, postoje određeni načini za jednostavno određivanje njihove cene.

Takođe, proces procene vrednosti slike treba prepustiti stručnom licu jer će se, na taj način, najpreciznije utvrditi vrednost umetnine, odnosno umetničkog dela.

Prodaja umetničkih slika na platnu najjednostavniji je način da povratite uloženi novac. Ukoliko ste se odlučili na selidbu, renoviranje ili ste jednostavno pronašli umetninu za koju niste ni znali da je posedujete – njena prodaja može da vam donese brojne benefite. Takođe, treba da imate na umu, da što je umetnina očuvanija, to će i njena cena biti veća.

Najsigurniji i najbezbedniji način da prodate umetničko delo jeste da kontaktirate galeriju koja obavlja otkup umetničkih slika.

Prodaja umetničkih slika na platnu

Prodaja umetničkih slika na platnu može da bude veoma zahtevna, naročito ukoliko niste sigurni u to koliko određeno delo vredi.

Bez obzira na to koliko je slika očuvana, postoje i drugi, važni faktori koji određuju njenu cenu.

Prodaja umetničkih slika na platnuOtkup slika u Beogradu vrše galerije koje ne samo da su u kontaktu sa afirmisanim umetnicima, ali i sa kupcima koji tragaju za retkim umetninama. Možda baš delo koje vi posedujete već ima svog kupca. Najjednostavnije ćete ga pronaći stupanjem u kontakt sa galerijom koja već dugi niz godina neguje saradnju sa umetnicima i njihovim poštovaocima.

Prodaja umetničkih slika na platnu omogućiće vam ne samo da upotpunite nečiju kolekciju, već i da pomognete nekome da ukrasi svoj dom ili kancelariju neverovatnim umetničkim delom.

Umetnine nastale slikanjem na platnu oduvek su intrigirale javnost. Baš kao i dela oslikana na kartonu ili drvetu, slike na platnu okupiraju pažnju ljubitelja umetnosti još od 1500-ih godina.

Koji faktori utiču na vrednost umetnine?

Prilikom utvrđivanja cene slike, treba obratiti posebnu pažnju na neke od njenih karakteristika.

Najpre, proporcije. Trebalo bi da procenite proporcije prikazane u umetničkom delu. Za realistične uljane slike, proporcije treba da budu baš kao i u realnom životu, dok za apstrakcije, neophodno je da budu stilski dosledne.

Originalnost slike je, takođe, veoma važna. Ujedno, reprodukcije slika vrede daleko manje od originala. Simbolika slike, prenos i doživljaj autorove zamisli i ideje, isto tako, veoma su važni faktori koji određuju cenu slike.

Značaj koji slika ima za kulturu i umetničku zajednicu, takođe je važan faktor koji treba da imate u vidu prilikom određivanja vrednosti.

Boje koje su korišćene, ujedno, utiču na to koliko slika vredi. Svetlije nijanse će povećati vrednost slike.

Prodaja umetničkih slika na platnu zavisi i od forme, obrazaca, ali i stanja u kom se delo nalazi. Ukoliko je potrebna restauracija, slika će, samim tim, vredeti manje. Isto tako, autor može značajno da poveća njenu vrednost. Ukoliko u svom posedu imate sliku veoma cenjenog umetnika, ona će vredeti mnogo više.

Vlada mišljenje da slike nastale tehnikom ulje na platnu doprinose poboljšanju statusa vlasnika. Ova dela smatraju se prestižnim i veoma su cenjena.

Prodaja umetničkih slika na platnu u Beogradu

Renoviranje doma ili opremanje kancelarije sjajan su razlog da nov prostor oplemenite izuzetnim umetničkim delima.

Prodaja umetničkih slika na platnuKreirajte svoju kolekciju umetnina, kakvu ste oduvek želeli, i oplemenite prostor. Dekorisanje zidova u domu ili kancelariji pravi je način i da se opustite nakon napornog dana. Ponekad sam pogled na remek-dela nastala maštom i rukom genija mogu da inspirišu i „napune baterije“.

Galerija Draco je veoma poznata i prestižna beogradska galerija koja se bavi otkupom umetnina. Takođe, prodaja umetničkih slika na platnu jedna je od delatnosti ove galerije sa tradicijom.

Želite da prodate umetničku sliku?
Pozovite 063 1111 008

Višedecenijsko iskustvo i stalni kontakt sa kupcima i afirmisanim umetnicima omogućava stručnim licima ove galerije da vam pomogne u pronalasku umetnine koju želite. Takođe, u galeriji Draco možete, potpuno besplatno, da procenite vrednost umetnine koju želite da prodate.

Svoju sliku možete da pošaljete online, odnosno putem kontakt forme, ili lično, stupanjem u kontakt sa stručnim licima ove galerije.

Nađite najbolje mesto na zidu za umetničko delogalerija Draco će vam pomoći u tome!

Ostavite odgovor

Molimo vas unesite vaš komentar!
Molimo Vas da unesete ime ovde