Od ‘zgodne žene’ do rasturačice braka: ‘Momentalno sam se zaljubila u njega. Želela sam da budem sa njim.’

'Verujem da su dve osobe povezane srcem, zato nema veze gde se nalaziš, ko si, niti šta radiš - ne postoje prepreke ako je ljudima suđeno da budu zajedno.'

0
468
Jullia Roberts i Danny Moder
Photo: Screenshot Instagram @juliarobertsfanatic

I dok su neke holivudske glumice najpoznatije po svojem savršenom telu i izgledu, ono po čemu je prepoznatljiva Julia Roberts sigurno je njen širok osmeh. Iako se tako možda i ne čini tako, slavna 50-godišnja glumica u privatnom, ljubavnom životu nikada nije imala previše sreće, a silno se nadala da će se sve to promeniti nakon što je upoznala kamermana Dannyja Modera – čoveka svojih snova, kako ga je opisivala.

Već od početka veze Julije Roberts i Dannyja Modera ništa im nije išlo u prilog, a na žalost ne ide im ni danas, nakon 16 godina braka, jer se svako malo u medijima pojave informacije o trzavicama i navodima da je samo pitanje dana kada će se razvesti.

Ipak, ostavimo te stvari po strani i prisetimo se njihove ljubavne priče i kako je sve počelo. Nakon godina razočaranja, propalih ljubavnih veza, pa čak i propalog braka s pevačem Lyleom Lovettom, s kojim je izdržala tek dve godine, tada 36-godišnja Julia upoznala je 2000-te, godinu dana mlađeg Modera na snimanju filma ‘Mexican’.

On je tada bio u braku sa suprugom, Verom Steimberg, a ona je već odavno bila u vezi s kolegom Benjaminom Brattom. Iako je imao tek ulogu pomoćnika kamermana, Danny Moder očarao je glumicu, toliko da je i sama jednom opisala njihov susret rečima:

‘Momentalno sam se zaljubila u njega. Želela sam da budem sa njim. Nisam mogla da prestanem da razmišljam o njemu, a znala sam da ću biti u problemu.’ I zaista je bila u problemu, iako je njegov brak s Verom odavno bio okončan i postajao je samo na papiru.

‘On kaže da je njegov brak gotov, a ja mu jednostavno moram verovati’, poverila se nakon jedne od zajedničkih večera Julia Roberts bliskoj osobi. Ne mogavši da sakrije emocije, Julia Roberts i Danny Moder započeli su ljubavnu aferu, a s time se nikako nije mogla složiti njegova porodica, koja je ukazala na upravo slavnu glumicu kao glavnog krivca za propast njegovog braka. Uz sve to, pojedini članovi porodice stali su na stranu prevarene supruge i na taj način dokazali da nikada neće prihvatiti Juliju kao člana svoje familije.

Dodatno se sve zakomplikovalo jer je i Julia još uvek bila u vezi, a onda je u junu 2011. godine odletela u Montreal, gde je Benjamin Bratt snimao film, i odlučila da završi tu vezu. Prema izjavama očevidaca, Julia mu je kroz suze rekla da se zaljubila u nekog drugog. Dva meseca kasnije Moder se odselio iz kuće u kojoj je živio s Verom i odselio u stan svoje sestre Jyl.

Iako su Julia i on napokon mogli javno priznati svoju vezu, jedina osoba iz Moderove porodice koja ju je prihvatila i pružila priliku glumici bila je njegova majka Patti. Njeno je stajalište bilo da je život prekratak da bi ona nekome sudila. Da je život zaista prekratak, pokazalo se ubrzo – samo nekoliko dana pre nego je javnost saznala i službeno za njihovu vezu Patti Moder je preminula u 59. godini života od srčanog udara.

To je dalo dodatan motiv pojedinim članovima porodice da za njenu smrt optuže Juliju Roberts, smatrajući da je cela afera uzrokovala to da Patti Moder stane srce. U septembru iste godine par je s Moderovim ocem otišao na jedrenje na jezero Arrowhead, isto ono u koje je nekoliko dana ranije prosipan pepeo njegove majke. Svojoj pokojnoj supruzi u čast Moderov je otac odlučio pružiti šansu Juliji i primiti je u familiju.

Nedugo nakon toga Julia je imala i bliski susret s njegovom sestrom Jyl, kojoj je napokon otkrila sve što se događalo – rekla je kako su njeni osećaji za Dannyja stvarni, ali i da joj je on sam rekao kako je njegov brak bio gotov puno pre nego su oni započeli vezu. U suzama je rekla kako joj nikada nije bila namera da povredi bilo koga od njih.

Dva meseca kasnije razvod je konačno okončan i sreći Julije Roberts i Dannyja Modera više ništa nije moglo stati na put. Svoju ljubav krunisali su brakom 4. jula 2002. godine u privatnoj kapelici na njenom ranču u Novom Meksiku, pred tek pedesetak zvanica, među kojima su bili i Bruce Willis i George Clooney.

Navodno su, prema holivudskim pričama, prve krize u braku počele već nekoliko meseci nakon venčanja jer se Danny Moder nije nikada mogao pomiriti s tim da ima toliko slavnu suprugu i da će uvek biti u njenoj seni. Sve se zakomplikovalo kada se Moderov otac odlučio ponovno oženiti, a Julia je odbila da ode na venčanje zbog neslaganja s porodicom.

I dok su je njegove sestre Jane i Debbie ignorisale, Jyl se s njom sukobila. Priča se kako je upravo Jyl mnogo toga otkrila medijima i iskoristila priliku. ‘Svugde gde se Julia pojavi nastane cirkus, a ona uživa u tome. Dosta mi je toga. Neko joj treba pokazati gde joj je mesto, a mislim da ću to biti ja’, navodno je rekla Jyl.

Uz probleme s porodicom, Julia se nikako nije mogla pomiriti s time da je njen suprug još uvek u redovnom kontaktu s bivšom suprugom Verom. Nadala se kako će rođenje deteta promeniti nešto jer Moder u bivšem braku nije imao dece. Međutim ni to nije bilo lagano zbog problema sa začećem.

Kada su već svi pomislili da će par usvojiti decu, Julia je ostala trudna s blizancima Phinnaeusom i Hazel, a dve godine kasnije rodio se i Henry. Kada je pre godinu dana dala intervju za britanski Harpers Bazaar, holivudska glumica opisala se rečima: ‘Pre nego sam upoznala Dannyja, sama sam sebi bila dovoljna. Bila sam razmaženo biće koje je samo jurilo uokolo i snimalo filmove. Sve se promenilo kada sam ga upoznala. Kada pomislim na to šta moj život čini životom i zbog koga ili čega on ima smisao, znam da je to zbog njega. Danas sam takva kakva jesam jer imam njega u svom životu.’

Svakih nekoliko meseci odnos između njih se zaoštrava, a sama Julia navodno je i naredila svom suprugu da kada snima filmove po svetu mora se javljati najmanje tri puta dnevno i razgovarati videopozivom s porodicom pre spavanja. Kada je prošlog leta Danny Moder Srbiji i Hrvatskoj snimao svoj posljednji film ‘Ibiza’, Julia je odlučila da ga iznenadi, pa je stigla s njihovo troje dece.

Hoće li, i koliko još, njihov brak opstati, naročito jer žive i rade u Hollywoodu, nije poznato, ali Julia i dalje veruje kako je on onaj pravi. ‘Verujem da su dve osobe povezane srcem, zato nema veze gde se nalaziš, ko si niti šta radiš – ne postoje prepreke ako je ljudima suđeno da budu zajedno.’

Ostavite odgovor

Molimo vas unesite vaš komentar!
Molimo Vas da unesete ime ovde