Najluđu zahtevi glumaca koje je produkcija morala ispuniti

Oskarovca su nedeljama morali hraniti na setu jer je bio uživljen u lik, a jedan je odbio da uči svoj tekst!

0
182
zahtevi glumaca hollywood
Photo: Instagram @pitatesofthecaribbeanfan

Glumci su često prave dive i kruže glasine o tom šta sve zahtevaju na snimanju filma – sve velike zvezde imaju popis želja koje se graniče sa suludim. Ali, postoje neki zahtevi koji su ipak malo čudniji od drugih – a čak i njih su reditelji i cela filmska ekipa ispunjavali.

Mike Myers u ‘Shreku’

via GIPHY

Kad su Mikeu Myersu pokazali radnu verziju Shreka, glumac je zaključio da bi trebao da promeniti naglasak glavnog lika. Moderni animirani filmovi snimaju se jako dugo, a scene se često rade tek nakon što je glumac snimio tonove kako bi se sve savršeno poklapalo.

Pa iako je Myers već snimio sve svoje dijaloge, uspeo je uveriti reditelja i celu produkcijsku ekipu kako bi Shrek zvučao puno bolje sa škotskim naglaskom. Odobrili su mu ponavljanje snimanja što je Dreamworks na kraju koštalo dodatnih pet miliona dolara.

Johnny Depp u ‘Piratima s Kariba’

via GIPHY

Oduvek znamo da je Depp čudak, ali ovo je ipak malo previše. Kao velika zvezda, Johnny je odlučio da neće da uči svoj tekst jer mu je to prenaporno.

Umesto toga uspeo je isposlovati da ima ‘bubicu’ u uhu i da mu sve njegove govorne delove čitaju dok se snimaju scene. Studio je tako morao zaposliti dodatnu osobu koja će se baviti samo time, zato da Depp ne bi morao pamtiti dijaloge.

Samuel L. Jackson u ‘Ratovima zvezda: Rat klonova’

via GIPHY

Ok, fanovima je jasno da zli momci imaju crvene svetlosne mačeve, a dobri zelene ili plave. Sve do ‘Rata klonova’, kad je Samuel L. Jackson mirno ušetao sa svojim ljubičastim mačem.

Razlog? Jackson se hteo ‘istaknuti’ u scenama borbe i uspeo je da uveri Georgea Lucasa da mu napravi jedinstveni svetlosni mač. Svaka čast.

Jack Nicholson u ‘Pokojnima’

via GIPHY

Legendarni glumac jako je hteo da snima s Martinom Scorseseom, ali uloga u ‘Pokojnima’ bila mu je malo dosadnjikava. Scorsese je takođe hteo Nicholsona pa je popustio svim njegovim zahtevima. Među njima je bila izmena scenarija kako bi njegov lik bio zločestiji, ubacivanje scene u kojoj šmrče kokain sa stražnjice prostitutke, ali i jedan dosta bizaran.

Kao veliki fan košarkaškog kluba LA Lakers, Nicholson je na setu zabranio bilo kakva obeležja i navijačke rekvizite kluba Boston Celtics – a film se snimao i radnja se odvija u Bostonu.

Daniel Day Lewis u ‘Mojem lijevom stopalu’

via GIPHY

Poznat po specifičnim metodama uživljavanja u lik i teškom karakteru, Daniel Day Lewis na snimanjima je uvek najveći čudak. Tako je bilo i kad je glumio muškarca koji je praktično nepokretan jer boluje od cerebralne paralize u filmu ‘Moje levo stopalo’.

Lewis je po ceo dan bio ‘u liku’ i nije izlazio iz invalidskih kolica pa su ga članovi ekipe morali voziti po setu. Takođe su ga morali hraniti jer njegov lik to nije mogao učiniti sam. Hranili su ga i u pauzama jer za glumca pauze u uživljavanju lika nije bilo. Svi su to trpeli jer nisu hteli uništiti njegovu genijalnu glumu za koju je kasnije dobio i Oscara.

Wesley Snipes u ‘Blade: Trojstvo’

via GIPHY

S obzirom na to da bez njega nisu mogli napraviti film, Wesley Snipes odlučio je da iskoristi situaciju. Navodno je po ceo dan bio u svojoj prikolici na setu i pušio travu, a izlazio bi samo kad bi se trebali snimiti kadrovi izbliza.

U nekom se trenutku posvađao s rediteljem pa je do kraja snimanja s njim komunicirao samo preko post-ita.

Ostavite odgovor

Molimo vas unesite vaš komentar!
Molimo Vas da unesete ime ovde