Kingdom Hearts 3: Završetak epske Disney priče

Prava lepota Kingdom Hearts franšize leži u detaljnoj i komplikovanoj istoriji punoj sekundarnih priča i zapleta. Svi likovi na koje ćete naleteti tokom ovog dela igre imaju svoje mini-priče i naracije koje zaokružuju njihove karaktere i daju im dubinu.

0
455
KINGDOM HEARTS 3 RECENZIJA

Nakon više od decenije čekanja, Square Enix je konačno rešio da nam donese završnicu franšize Kingdom Hearts u vidu trećeg dela igre. Kao i svi ostali delovi pre njega, i treći nastavak počinje vrlo dobro poznatom muzičkom temom pod nazivom – Dearly Beloved koja odmah budi nostalgiju. Ova nežna i melanholična melodija koju je iskomponovala cenjena Yoko Shimomura, savršeno ilustruje čitav Kingdom Hearts serijal i igra vrlo bitnu ulogu u brendiranju same igre.

Za mnoge igrače veterane, ova kompozicija je mnogo više od obične muzike. Ona budi sećanja na prethodne igre u serijalu i kreira atmosferu koja će vas jednostavno uvući u igru. Zahvaljujući njoj, nećete imati osećaj kao da je prošlo već 17 godina od izlaska originala.

Čak i pre samog početka igre, igrači već znaju da će se susresti sa uzbudljivom RPG avanturom prepunom ukrštanja sa Diznijevim i Pixarovim ostvarenjima. Naravno, kao i svaka dobra avantura, i Kingdom Hearts 3 obrađuje teme kao što su prijateljstvo, junaštvo, ali i čista dobrota.

Glavna radnja igre Kingdom Hearts 3

Radnja igre prati tri glavna lika, tinejdžera Soru, Paju Patka i Šilju koji pokušavaju da skupe sve “Čuvare svetlosti” kako bi im pomogli u ratu protiv tame. Naravno, priča je nešto kompleksnija od toga, ali većina pravih fanova Kingdom Hearts serijala to već zna. U suštini, ukoliko ste već igrali KH, upoznati ste sa pričom i treći deo pruža zadovoljavajući nastavak ove epske sage. Sa druge strane, ako nikad niste ni prišli igri, primetićete da je lako uživati u njoj i bez praćenja nekog velikog zapleta.

kingdom hearts III recenzija video igraIpak, prava lepota Kingdom Hearts franšize i leži u detaljnoj i komplikovanoj istoriji punoj sekundarnih priča i zapleta. Svi likovi na koje ćete naleteti tokom igre imaju svoje mini-priče i naracije koje zaokružuju njihove karaktere i daju im dubinu. Kingdom Hearts 3 povezuje sve ove deliće u jednu, prožimajuću celinu koja pruža zanimljivo i kompleksno iskustvo.

U svojoj srži, Kingdom Hearts je priča o prijateljstvu i njegovoj snazi uprkos raznim faktorima koji pokušavaju da ga razore.Glavni likovi

Jedan od glavnih likova i vođa ove ekipe je Sora, heroj kojem ne nedostaje hrabrosti, ali koji je ipak simpatično naivan. Ova naivnost je nešto što mu omogućava da se lako upozna sa drugim likovima i stekne prijateljstva širom univerzuma. On je uvek posvećen svojim prijateljima i ta posvećenost je ono što ga gura napred.

Naravno, tu su i dva vrlo poznata saputnika – Paja Patak i Šilja. Ovi likovi iz našeg detinjstva su i dalje ostali verni svojim karakterizacijama pa je tako Paja pomalo zatvorenog uma i lako plane, dok je Šilja ponekad tupav, ali vođen pozitivnom snagom srca.

Ovaj trio putuje kroz različite svetove Disney i Pixar studija i upoznaje likove koji su publici već poznati.

kingdom hearts III recenzija video igraAvanture kroz Disney i Pixar svetove

U Toy Box svetu, Sora pomaže Vudiju, Bazu i ostaloj ekipi da pronađu nestale prijatelje kao i da se pomire sa činjenicom da žive u svetu u kojem njihov “gospodar” Endi ne postoji. U Arendelu, Sora upoznaje Anu koja pokušava na sve načine da se poveže sa svojom sestrom, kraljicom Elzom i reši porodične probleme. U San Fransokiju, Sora nudi pomoć Hirou i timu Big Hero 6 koji se bore protiv zlih mikrobotova ne bi li pronašli starog prijatelja.

Naravno, tu su još i Pirati sa Kariba, Vini Pu, Čudovišta, Herkules, i mnogi drugi poznati likovi. U pitanju je jedan kolaž koji je pravi omaž svim ovim klasicima.

Posvećenost detaljima u Kingdom Hearts 3 je stvarno neverovatna i pomaže čitavom Disney svetu daoživi u očima igrača. Imate priliku da lutate Endijevom sobom kao mini verzija junaka Sora, da se penjete na njegove igračke i da posetite veliki i čudesni tržni centar. Tu je mnoštvo drugih, zanimljivih igračaka koje će vas sasvim sigurno oduševiti.

kingdom hearts III recenzija video igraPirati sa Kariba, na primer, pružaju sasvim drugačiju paletu boja koja je u skladu sa vizualnim stilom filma. Uz legendarnog Džeka Speroua, Sora preuzima kontrolu nad velikim brodom i kreće u avanture.

Kada je u pitanju San Fransokio, sve se svodi na vertikalnu igru i penjanje na visoke zgrade. U ovom svetu, sam gameplay izgleda sasvim drugačije, ali to je i lepota igara kao što je Kingdom Hearts 3. Nikad ne znate tačno na šta ćete naleteti. Tokom noći, Fransokio se transformiše u oslepljujući, neonski grad koji će vas ostaviti bez daha.

Gameplay – Mačevanje i magija

Najveći deo samog gameplay-a u Kingdom Hearts 3 se svodi na mačevanje i korišćenje magije, što dovodi do nekih spektakularnih scena i poteza. Borba je pomalo evoluirala od dana Kingdom Hearts 2, ali je i ona menjana kroz razne spinoff naslove i igre tokom godina. Najprimetnija promena je svakako fluidnost jer se sada oseća jednostavnost svakog poteza i brza i laka tranzicija između različitih napada. Sora se brzo kreće, napada svojim mačem i baca razne magije koje mogu da zapale neprijatelje ili izleče našeg heroja.

kingdom hearts III recenzija video igraPored te osnovne borbe, tu je i mnoštvo dodatnih slojeva koji doprinose mehanici igre. Samim tim, igra pruža uzbuđenja sa svakim novim okršajem i nikad vam neće dosaditi. Napadi se skupljaju, menjaju i postaju jači tako da ćete samim korišćenjem nekih napada otključati nove poteze koji mogu biti veoma korisni.

Zanimljivo je da možete i prizvati razne rollercoaster vožnje da vam pomognu u borbi i reše se neprijatelja na vrlo kreativne načine. Svaka od ovih vožnja se drugačije kontroliše što menja gameplay i pruža uzbuđenje igraču sa svakom novom borbom.

Pored toga, tu je i neprevaziđeni Gummi Ship, svemirski brod kojim ova ekipa putuje sa jednog na drugi svet. Gummi Ship ipak nije samo transportno sredstvo već uzbudljiva nova igračka koja dodaje gameplay-u na mnoštvo načina. Bilo da ste u potrazi za bržim putem do destinacije, tražite neko izgubljeno blago ili jednostavno želite da krstarite univerzumom kroz crne rupe, ovaj svemirski brod će vam uslišiti želje.

kingdom hearts III recenzija video igraKingdom Hearts 3 će vam pružiti zadovoljavajući kraj jedne epske priče koja traje preko 17 godina. Pored mnogih Disney svetova, tu je i glavna priča koja se vrlo zanimljivo razvija kroz celu igru. Ako želite da vidite kako se konačno završava ova priča, obavezno isprobajte Kingdom Hearts 3 i uronite u svet gde je prijateljstvo važnije od bilo čega drugog

Kingdom Hearts 3 možete poručiti preko web shopa www.computerlandshop.rs i dobiti je na kućnu adresu ili posetiti neku od prodavnica Computerlanda i kupiti je odmah!

computerland logo

ComputerLand BIG
TC BIG Fashion Višnjička 84 lok. 018A
big@computerland.rs
063/377-200
Radno vreme:
Svakim danom 10:00 – 22:00

ComputerLand Pašino Brd
TC Pašino brdo, Bačvanska 21
pasino.brdo@computerland.rs
011/28-51-740
Radno vreme:
Prodavnica: Ponedeljak – Četvrtak 09:00 – 20:00 Petak 09:00 – 21:00

Ostavite odgovor

Molimo vas unesite vaš komentar!
Molimo Vas da unesete ime ovde