Kako zavisnost utiče na porodicu, posao i društveni život

0
1029
zavisnost utiče na porodicu posao i društveni život

Opšte je poznato koliko zavisnost negativno utiče na zavisnika i da ostavlja katastrofalne posledice na njegovo fizičko i psihičko zdravlje. Osim toga, zavisnost utiče na porodicu, posao i društveni život jer dovodi do problema u svim ovim segmentima.

Čak i kod najtežih zavisnosti postoji rešenje i šansa za izlečenjem, a najbolje mesto za to je poznata klinika VIP Vorobjev koja već dugi niz godina pomaže ljudima da pobede bolesti zavisnosti i psihičke probleme.

zavisnost utiče na porodicu posao i društveni život 3

Zavisnost utiče na porodicu, posao i društveni život zavisnika

Bolesti zavisnosti ne pogađaju samo pojedinca, one utiču i na njegovo okruženje. Obično porodica prva primeti upozoravajuće znake zavisnosti. Zavisnici često postaju razdražljivi, nervozni, nestrpljivi i drugačiji u odnosu na ranije, a to se odražava i na njihovo ponašanje prema svojim najbližima. Istovremeno gube interes za sve osim za supstancu i dolazi do izdvajanja većih suma novca kako bi se ona nabavila.

Sve se to odražava na porodicu, koja želi da pomogne ali se istovremeno oseća nemoćnom da bilo šta promeni. Sukobi i svađe postaju sve učestaliji, a neretko dolazi i do razvoda i raspada porodica. Ipak, treba da znate da je upravo porodica ta koja treba da inicira lečenje. Porodična podrška je neizostavni element od kojeg zavisi verovatnoća izlečenja.

Zavisnici često upadaju i u sukobe na poslu, jer je supstanca toliko preuzela kontrolu nad njihovim životom da i posao trpi zbog toga. Česta su kašnjenja, izostajanje sa posla i neplanirane pauze. U najgorem slučaju može doći i do trošenja poslovnog novca za nabavljanje supstance. Na taj način zavisnost ne samo što ugrožava trenutni posao, ona utiče i na reputaciju i društveni položaj pojedinca, pa samim tim i na neko buduće zaposlenje.

I društveni život trpi promene, jer zavisnik više nije ista osoba koja je bio. Zbog toga počinje da se kreće u drugačijem krugu ljudi, koji i sami dele njegovu sklonost prema psihoaktivnim supstancama. Bilo da se radi o alkoholizmu, drogama ili kockanju, zavisnici su u stanju da sve svoje vreme posvete ovim aktivnostima i da potpuno zanemare sve ostalo.

Sve ovo su jasni simptomi da je zavisnost uzela maha i da je potrebno što pre reagovati. Ukoliko vi ili neko vama blizak proživljava ovakve stvari, treba da potražite stručnu pomoć, a vaš najbolji izbor je klinika VIP Vorobjev.

zavisnost utiče na porodicu posao i društveni život 2

Klinika VIP Vorobjev – Šansa za novi početak

Jasno je da zavisnost utiče na porodicu, posao i društveni život veoma negativno i da ostavlja brojne posledice. Bolesti zavisnosti zahtevaju pravi pristup i tretman, zato svoje poverenje poklonite najboljoj klinici na kojoj rade svetski priznati stručnjaci.

Uz volju i želju pacijenta, podršku porodice i stručnu pomoć uspeh je zagarantovan. Tome pogoduje i prijatno okruženje u kome ćete moći da se potpuno udaljite od svih štetnih uticaja i da ponovo pronađete svoj duševni mir. Ova klinika opremljena je po najmodernijim svetskim standardima kako bi vam pružila maksimalno zaštićenu i sigurnu atmosferu.

Veliki broj izlečenih pacijenata svedoči o njihovom uspehu na polju lečenja bolesti zavisnosti i psihičkih problema. Zato izaberite najbolje i pružite sebi šansu da počnete ispočetka. Ne postoje bezizlazne situacije jer je klinika VIP Vorobjev uvek tu da vam pomogne.

Ostavite odgovor

Molimo vas unesite vaš komentar!
Molimo Vas da unesete ime ovde