Kako najlakše doći do skijališta ove godine

Otkrijte najlepša skijališta za svoje naredno zimovanje, i informišite se o najboljem načinu da dođete do željenih destinacija za idiličan odmor.

0
1259
Skijaš

Uskoro je vreme za zimovanje, i prva mesta na najlepšim planinskim destinacijama već su uveliko rezervisana. Pored dobrog snežnog provoda, od velike je važnosti da do svojih kabina i hotela stignete sigurno! Prevoz minibusom do skijališta idealan je način da do magičnih, zavejanih destinacija dođete brzo, bezbedno i komforno. Pođite u neku od ovih zemalja u svoju sledeću zimsku avanturu, i skijajte s veličanstvenim pogledom.

Zašto prevoz minibusom do skijališta?

Iznajmljivanje minibusa ima brojne prednosti:

 • Više mesta za vaše najdraže – smestite se sa porodicom, prijateljima ili poslovnim partnerima i zajedno pođite na skijanje; prevoz putnika je udobniji ovako jer ima više mesta nego u kolima, a društvo ste probrali sami;
 • Komfor – veliki gepek, dovoljno mesta za opremu na krovu, ali i udobno sedenje dok put traje, a vi gledate kroz prozor i uživate u prizoru;
 • Sigurnost – kretanje putevima zimi veoma je zahtevno, a nekada i previše opasno za prevoz putnika autobusom. Minibusevi su manji, jači i mogu se savršeno opremiti za vožnju po putu dok pada sneg;
 • Fleksibilnost – sami odredite program putovanja i gde stajete na pauzu, ili prepustite taj posao nama!
 • Brzina – autobusi su glomazni i teže se kreću – a niko ne želi da provodi previše vremena u putu.

Iznajmljivanje minibusa u Beogradu možete obaviti kod nas, i zaputiti se na skijanje na nekoj od ovih fantastičnih destinacija.

Skijališta u Austriji

SalcburgAustrijska strana Alpa popularna je kod skijaša iz čitavog sveta, a gosti iz naše regije vole da posećuju austrijske Alpe zahvaljujući odličnom odnosu cene i kvaliteta, uz dobre puteve i besprekornu uređenost staza i puteva.

Od Beča do Alpa ima oko dva sata vožnje autoputem; kada tome dodate put Beograd – Beč koji traje oko 6 sati, prevoz minibusom do skijališta kodAlpa u Austriji traje 8sati. Lokalni putevi i autoputevi nalaze se u besprekornom stanju, pa će prevoz minibusom do skijališta na Alpima biti brz i udoban.

Usput možete videti Salcburg, čuven po baroknoj arhitekturi koju štiti UNESCO i Mocart kuglama (Salcburg je i rodni grad čuvenog kompozitora), kao i Insbruk, idiličnu prestonicu oblasti Tirol. Idealno je poći u sopstvenoj režiji sa porodicom ili velikim društvom, i praviti stajališta gde vama to odgovara.

Najbolja skijališta u Austriji su:

 • Grossglockner – najviša austrijska planina, gde je i najviši vrh u zemlji (3.798);
 • Tirol – srce Alpa, prožeto visokim vrhovima, glečerima i oko 80 skijališta sa ski – stazama čija ukupna dužina prelazi 3.000 kilometara!
 • Kitzbühelnajromantičnije skijalište, gde se održava i najpopularnije takmičenje u skijanju na svetu – Hahnenkamm; pro skijaši će se oduševiti stazom sa nagibom od čak 85 stepeni.

Bilo da ste početnici, zagriženi skijaši ili tražite planinski smeštaj za zimsko uživanje, Austrija sigurno ima odličnu, pristupačnu ponudu za vas.

Skijališta u Francuskoj

Udaljenija i nešto skuplja, ali najbolja na svetu – Francuska ima skijališta od kojih zaista zastaje dah. Sezona traje skoro cele godine zahvaljujući tome što uvek ima snega, pa ako propustite udarne termine tokom zimskih meseci, možete ići i u periodu kada je to manje uobičajeno, i odabrati skije ili bordove umesto maske za ronjenje!

Najkraći put od Beograda do Mon Blana, popularnog i grandioznog, traje 11 sati ako se koristi prevoz minibusom do skijališta, a ide se preko E70.

Ako želite da posetite neko od brojnih skijališta u Francuskoj, neka u uži izbor uđu ova fantastična mesta:

 • Chamonix Mont Blanc – Šamoni je grad udaljen oko 1.250 kilometara od Beograda, a putuje se preko Hrvatske i Italije. Ovaj dugačak put vredi, jer se ovde nalazi ski i rekreativni centar sa 5 skijališta ukupne dužine 155 kilometara, veliki broj barova gde je noćni život fantastičan, luksuzne prodavnice i ekskluzivni restorani;
 • Les Trois Vallées – najveći skijaški kompleks na svetu, takođe elitno mesto za ljubitelje skijanja. 600 kilometara skijaških staza za sve nivoe, oko 200 ski liftova, 25 vrhova, 6 gondola…
 • Portes du SoleilKapija Sunca se prostire na teritoriji Francuske i Švajcarske, a granicu možete preći na skijama! Kompleks je odličan za porodično zimovanje sa decom, a tu je i po strminama nadaleko čuvena staza Mur de Chavanette.

Za one koji ne žale pare za dobro zimovanje, ekskluzivna skijališta u Francuskoj spremaju vrhunsko sportsko uzbuđenje i dobar provod.

Skijališta u Bugarskoj

Skijanje u Bugarskoj je nadohvat ruke! U bugarska skijališta i turizam se zadnjih godina mnogo ulagalo, i postojeći kapaciteti su unapređeni u mondenska skijališta za svetsku klijentelu. Zahvaljujući blizini i pristupačnim cenama ljubitelji skijanja ovde se mogu opustiti i uživati u lepom, aktivnom zimskom odmoru.

Ovo su najpopularniji skijaški centri u Bugarskoj:

 • Borovec – gusta borova šuma u kojoj ćete disati punim plućima; od Beograda do Boroveca ima 473 kilometra, a na kraju puta čeka vas veličanstvena planina Rila i skijališta u podnožju najvišeg balkanskog vrha (Mousala, 2925 km). Ovde je preko 58 km ski staza, sistem od 13 žičara sa 5 dečijih i još mnogo toga.
 • Bansko – nekada tek živopisno selo, a danas na samom vrhu sa više od 120 smeštajnih objekata, 70 kilometara ski staza, autentična kuhinja i spa centri, na 3 sata od granice sa Srbijom;
 • Pamporovo – najjužnije u Evropi i najpopularnije skijalište u Bugarskoj; skijajte na osunčanim Rodopima po debelom snežnom pokrivaču, bilo da ste amater ili iskusni skijaš. Fun park Pamporovo tu je za ljubitelje ekstremnih zimskih sportova!

Skijanje na Kopaoniku

KopaonikOstavite pasoše kod kuće i uživajte u prirodnim lepotama snežne Srbije.

Skijanje na Kopaoniku pruža svu udobnost domaćeg terena, a ne zaostaje ni u kvalitetu, lepotama i odlično uređenim ski stazama i kapacitetima. Za Kopaonik se opredeljuju i naše mnoge poznate ličnosti, tako da ćete ujutru piti čaj i kafu u sjajnom društvu.

Udaljenost Kopaonika od gradova u Srbiji

 • Udaljenost Beograd – Kopaonik iznosi 277 kilometarta;
 • Udaljenost Novi Sad – Kopaonik iznosi 370 kilometara;
 • Udaljenost Niš – Kopaonik iznosi 126 kilometara;

Ski centar Kopaonik je najveći u Srbiji, i ima oko 62 km staza. Možete skijati i noću, na osvetljenim stazama Malo Jezero i Karaman Greben, a tu su i ski vrtići gde najmlađi mogu da uče da skijaju. Staze su povezane sistemom od 12 žičara, 10 ski liftova, 2 ski lifta i pokretnom trakom.

Ako posetite Kopaonik, ne smete zaobići:

 • Izletišta Đorov most i Kadijevac;
 • Nacionalni park Kopaonik;
 • Rezervate prirode Gobelja, Jelak, Bele stene i Jankove bare.

Ostavite odgovor

Molimo vas unesite vaš komentar!
Molimo Vas da unesete ime ovde