Bizarni mitovi o seksu u koje mnogi i dan danas veruju

Vreme je da prestanete da verujete u bapske priče o seksu. Razotkrivamo bizarne mitove u koje mnogi veruju a najčešćem ženskom izgovoru za izbegavanje seksa je konačno odzvonilo!

0
1613
mitovi o seksu

O seksu postoje razne tzv. mudrosti kojih se mnogi drže kao pijan plota. Ljudi sa slabim srcem trebaju da izbegavaju seks, žena ne može zatrudneti tokom menstrualnog ciklusa, a mokrenje pre seksa smanjuje rizik od urinarne infekcije. Ispostavlja se da je većina tih verovanja ništa drugo nego samo puki mitovi.

Seks povećava rizik od infarkta

MIT (osim ako varate)!

Stajanje naglavačke nakon seksa povećava šanse za trudnoću

via GIPHY

MIT!

Zapravo su veće šanse da će se to dogoditi ako ostanete još neko vreme da ležite posle seksa. Istraživanje je pokazalo da su žene koje su još 15 minuta ležale u krevetu imale 50 posto veće šanse za trudnoću od onih koje su odmah ustajale. “Materica je blago nagnuta prema napred pa ako se lagano podignete (stavljanjem jastuka pod stražnjicu), sperma će morati da kraće putuje do odredišta”, objašnjava ginekolog Gabrielle Downey. Ekstremno podizanje poput dubljenja na glavi uopštee nije potrebno.

Ne možete zatrudneti tokom menstruacije

via GIPHY

MIT!

Ne postoji vreme u kojemu žena između 15 i 50 godina ne može zatrudneti. Školski je za to najveća šansa tokom tri do četiri dana oko 18. ili 19. dana ciklusa, ako se podrazumeva da je prvi dan menstruacije ujedno i prvi dan ciklusa. Ali zdravo jajašce koje se stvara tokom ovulacije može preživeti od četiri do pet dana, a zdrava sperma sposobna je da oploditi i do četiri dana nakon ejakulacije. Budući da nisu sve žene iste i da ciklus ne traje jednako kod svih, nikad ne možete znati kad je moguća oplodnja.

Glavobolja je dobar izgovor za izbegavanje seksa

via GIPHY

MIT!

Naprotiv, seks može pomoći kod glavobolja. Više od polovine pacijentkinja s migrenom priznalo je da su osetile poboljšanje nakon seksa tokom jedne takve epizode. Zapanjujuće, jednoj od pet bol je potpuno nestala. Seks oslobađa endorfin, prirodno sredstvo protiv bolova, što može ublažiti ili čak eliminisati glavobolju.

Seks nije za ljude s bolovima u leđima

via GIPHY

MIT!

U zavisnost od toga u kojem vas delu leđa boli, prilagodite pozu koja vam najbolje odgovara, ali nipošto ne izbegavajte seks. Žene koje imaju bolove u donjem delu leđa trebaju da se držae misionarske poze, dok se muškarcima s istim problemom preporučuje doggy style, ali na kolenima, a ne u stojećem položaju.

Mokrenje prije seksa sprječava urinarnu infekciju

via GIPHY

MIT!

Seks je čest uzrok upale bešike među ženama u dvadesetim godinama, ali pogađa i starije. Veruje se da je dobra prevencija pomokriti se pre i posle seksa, ali to je samo napola tačno, kažu stručnjaci. “Mokrenje pre seksa je uzrok broj jedan urinarne infekcije”, tvrdi urolog David Kaufman. Ali zato mokrenje neposredno posle seksa pomaže jer tako ispirate bakterije koje su eventualno dospele u uretru.

Seks i orgazam uzrokuju prevremeni porođaj

via GIPHY

MIT!

Teorijski, seks može pokrenuti trudove, ali samo ako je trudnica spremna za to. Sperma sadrži hormone koji se nazivaju prostaglandini (oni dolaze iz prostate), a mogu omekšati cerviks i stimulisati kontrakcije. Sintetički oblici tih hormona medicinski se koriste za podsticanje trudova, zbog čega je moguće da seks ubrza porođaj, ali samo ako je termin blizu. To znači da se možete seksati tokom cele trudnoće bez opasnosti.

Ostavite odgovor

Molimo vas unesite vaš komentar!
Molimo Vas da unesete ime ovde